- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΣΥΡΙΖΑ καλεί στρατό
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανά να βαδίσουν χέρι-χέρι με οποιονδήποτε μπορεί να τους κάνει να μυρίσουν εξουσία
Η έκκληση του Νίκου Μανιού στους «καραβανάδες» και η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ
Το ότι το συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ θα έμοιαζε με μια πολιτικοποιημένη εκδοχή των Παρατράγουδων της Αννίτας της Πάνια ήταν μάλλον δεδομένο. Το ύφος, η ρητορική και το ήθος του κόμματος του Αλέκση, ο Πολάκης, ο Τζανακόπουλος και τα άλλα παιδιά κάνουν αναμενόμενο η παρούσα αξιωματική αντιπολίτευση να απωθεί ακόμα και τους στοιχειωδώς σοβαρούς συμπολίτες. Ο συνδυασμός ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80, εφηβικής συνθηματολογίας, ύφους Μακελειού, αντιεμβολιαστικού ψεκασμού και μίσους κατά πάντων πλην Αλέκση, κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ τον βασικό εκφραστή της λούμπεν Ελλάδας. Συνεπώς, οι μορφές που μυρίζουν ναφθαλίνη και τσιγαρίλα ακόμα και στις φωτογραφίες και οι «αντινεοφιλελεύθερες» (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) γραφικότητες τους ήταν αναμενόμενες. Αυτό που δεν περίμενα ήταν να ακούσω ευθεία έκκληση για επέμβαση του στρατού προκειμένου να αποτρέψει τον δρόμον προς τον φιλελεύθερον κρημνόν (για να παραφράσω τον ηγέτη των τελευταίων στρατιωτικών που επενέβησαν για τη σωτηρία της Ελλάδας).
Δεν είναι ότι έχω κάποια ψευδαίσθηση για το δημοκρατικό φρόνημα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι άνθρωποι ανήκουν στην μαρξιστική/κομμουνιστική αριστερά και αναπόφευκτα η δημοκρατία δεν είναι το αγαπημένο τους πολίτευμα. Ούτε είμαι από αυτούς που δεν βλέπουν ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανά να βαδίσουν χέρι-χέρι με οποιονδήποτε μπορεί να τους κάνει να μυρίσουν εξουσία. Αλλά το να μην μπαίνουν καν στον κόπο να κρύψουν την απέχθειά τους για το πολίτευμα και να ζητούν χούντα ομολογώ ότι, ακόμα κι εγώ που δεν έχω καλό λόγο να πω για κανέναν συριζαίο, δεν το περίμενα.
Συνεπώς κάπως εξεπλάγην όταν ο σύντροφος Μανιός από το βήμα του συνεδρίου είπε: «(στις εκλογές του 19) κατέκτησε την Ελλάδα ο Ιμπραήμ. Έτσι χαρακτήρισα τον Μητσοτάκη την 1η Δεκεμβρίου του 2019. Έχουμε μπροστά μας τον Ιμπραήμ. Μια είναι η λύση. Και οι καραβανάδες οι σημερινοί οι στρατευμένοι και οι πολιτικοί πρέπει να ενωθούμε ενάντια σ΄αυτούς που μας έχουνε στο ίδιο καθεστώς από το 1824». Κι επειδή ο γραπτός λόγος δεν μπορεί να αποδώσει το μεγαλείο της έκκλησης, ιδού και το βίντεο:
Για να μην παρεξηγηθώ να πω ότι η έκπληξη που ένιωσα ήταν ευχάριστη. Ο λόγος του συντρόφου Μανιού με χαροποίησε όπως με χαροποιεί κάθε φερετζές που πέφτει και αφήνει την πραγματικότητα να αποκαλυφθεί. Κυρίως επειδή με πλήρη αποκάλυψη της πραγματικότητας δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για όσους παριστάνουν ότι δεν την βλέπουν.
Φυσικά είναι στενάχωρο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι τόσο απροκάλυπτα αντιδημοκρατικό και να ζητά χούντες, αλλά αφού έτσι τα έφερε η μοίρα και η ψήφος μιας διόλου ευκαταφρόνητης μερίδας του εξυπνότερου/ικανότερου/εργατικότερου/πιο αδικημένου/πιο βασανισμένου λαού του κόσμου, είναι ευχής έργο η αντιδημοκρατικότητα του να αποκαλύπτεται. Κυρίως για να δούμε πως θα αντιδράσουν όλοι οι «δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ αλλά...» που προσπαθούν εδώ και χρόνια να μας πείσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται στα δημοκρατικά κόμματα. Ή για να δούμε πώς θα δικαιολογηθεί η (ολοφάνερη πια) επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ light, γνωστού και ως ΚΙΝΑΛ, γνωστού και ως ΠΑΣΟΚ για συγκυβέρνηση με ένα κόμμα το οποίο θεωρεί θεμιτό ένα στρατιωτικό πραξικόπημα. Ή για να δούμε θα πουν οι «ευαίσθητοι» με τους θεσμούς «δημοκράτες». Αν και για το τελευταίο όλοι ξέρουμε την απάντηση: τίποτα δεν θα πουν. Θα κάνουν και αυτή την επίθεση στη δημοκρατία γαργάρα όπως έχουν κάνει και με όλες τις υπόλοιπες στο παρελθόν και μετά θα διαμαρτυρηθούν στο όνομα της δημοκρατίας. Και μπράβο τους.
ΥΓ – Το ότι ο σύντροφος Μανιός είχε αναπτύξει αντιδικτατορική δράση πριν από 50 χρόνια λέει τόσα όσα λέει για τη σημερινή Μπλάκμπερν το ότι το 1995 πήρε το πρωτάθλημα της Πρεμιερ Λιγκ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.