Πολιτικη & Οικονομια

Γιώργος Τσίπρας: Η Δύση στον πόλεμο ενισχύει μόνο την Ουκρανία

«Θέλουν πλήρη ρήξη με τη Ρωσία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ | ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ | ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο εξάδελφος του προέδρου Αλέξη Τσίπρα επικρίνει ανοιχτά τη Δύση για τη στάση της στην Ουκρανία, λέγοντας μάλιστα ότι ενισχύει μόνο την μια πλευρά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα αναπτύσσοντας μια δική του θεωρία περί διεθνών σχέσεων και διεθνούς δικαίου υποστήριξε χθες ότι η Δύση παρεμβαίνει μονομερώς στον πόλεμο της Ουκρανίας, ενισχύοντας μόνο την μια πλευρά. O ξάδελφος του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη Δύση και τις προθέσεις της στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι δεν θέλει να τερματιστεί ο πόλεμος. 

Σε χθεσινή ομιλία στη Βουλή ο κ. Τσίπρας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είναι αδήριτη ανάγκη η Δύση να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για τον τερματισμό του πολέμου και της αιματοχυσίας. Κάνει ό,τι είναι δυνατόν; Η απάντηση είναι: Όχι. Κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την ενίσχυση της μιας πλευράς, του αμυνόμενου. Κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κοστίσει η εισβολή και η κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου στη Ρωσία. Κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την πλήρη ρήξη των σχέσεων Δύσης -και ειδικά της Ευρώπης- με τη Ρωσία. Αλλά δεν κάνει ό,τι είναι δυνατόν για τον τερματισμό του πολέμου και της εισβολής.

Γιατί το ΝΑΤΟ δεν δεσμεύεται ότι δεν θα δεχτεί στους κόλπους του άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης; Γιατί το ΝΑΤΟ δεν δεσμεύεται ότι δεν θα ενταχθεί στους κόλπους της Ουκρανίας;».

Συνεχίζοντας το σκεπτικό του, τόνισε ότι «εάν είναι η Ρωσία που παραβιάζει βάναυσα το διεθνές δίκαιο, η απάντηση δεν μπορεί να είναι ένας κόσμος σε διαρκή σύγκρουση. Η απάντηση δεν μπορεί να είναι η αντικατάσταση της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης που κυριαρχούσε μέχρι χθες με μια πολεμική αποπαγκοσμιοποίηση. Εστω και τώρα η Δύση εκτός από τη Ρωσία, τον Πούτιν, τις κυρώσεις, τη διάρρηξη των σχέσεων Δύσης-Ρωσίας, πρέπει να ασχοληθεί πρώτα απ’ όλα με τον ίδιο τον τερματισμό του πολέμου. Το θέλει;", αναρωτήθηκε στην ομιλία του για την κύρωση της αμυντικής συμφωνίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την οποία απέφυγε να υπερασπιστεί με ιδιαίτερη ζέση, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ με μια ελαφρά δυσθυμία υπερψήφισε». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ