Πολιτικη & Οικονομια

Έκτακτη ανακοίνωση ΥΠΕΞ για τους Έλληνες στην Ουκρανία

Τι τους ζητά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους Έλληνες στην Ουκρανία να είναι σε επαφή με την ελληνική πρεσβεία
Το Υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους Έλληνες στην Ουκρανία να είναι σε επαφή με την ελληνική πρεσβεία © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Το Υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους Έλληνες που ταξιδεύουν ή βρίσκονται στην Ουκρανία να βρίσκονται σε επαφή με την Πρεσβεία στο Κίεβο.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών για την Ουκρανία μέσω της οποίας γίνεται σύσταση στους Έλληνες που βρίσκονται ή ταξιδεύουν στη συγκεκριμένη χώρα «να βρίσκονται σε επαφή με την ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο».

Η ανακοίνωση από το ελληνικό ΥΠΕΞ έρχεται σε μια χρονική στιγμή που ολοένα και περισσότερες χώρες στην Ευρώπη, καλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από την Ουκρανία.

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει μεγάλη δύναμη στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία, την ώρα που η διπλωματία δεν φαίνεται ικανή να δώσει λύση στο αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν έκανε λόγο για ρωσική κλιμάκωση, ενώ δεν απέκλεισε «μια ρωσική εισβολή να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή».

Με την οικονομία στην Ουκρανία να πληρώνει το τίμημα της ολοένα αυξανόμενης έντασης στις σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση, το Κίεβο κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να κλείσει τα λιμάνια της στα ρωσικά πλοία.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα ζητήσει να σταματήσει η «επέκταση προς Ανατολάς» του ΝΑΤΟ, ζητώντας να γίνουν αποδεκτές οι εγγυήσεις ασφαλείας που έχει ρίξει στο τραπέζι.

Υπουργείο Εξωτερικών: Τι αναφέρει η ανακοίνωση για την Ουκρανία

«Συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή ταξιδεύουν στην Ουκρανία να βρίσκονται σε επαφή με την Πρεσβεία στο Κίεβο. Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι τα ακόλουθα:

  • Διεύθυνση: 30-i Andriivskiy uzviz Str., Kyiv 01901, UKRAINE
  • Τηλέφωνα: 00380 44 3630780, 00380 44 3630781, 00380 44 3630782
  • Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: 00380 73 04 29 453
  • Διεύθυνση e-mail: gremb.kie@mfa.gr
  • Ιστότοπος: http://www.mfa.gr/kiev».

Υπενθυμίζεται ότι σε μια δραματική προειδοποίηση για την Ουκρανία ο Τζο Μπάιντεν, πρόεδρος των ΗΠΑ, ξεκαθάρισε: «Αν εκδηλωθεί ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, μια επιχείρηση εκκένωσης με χρήση αμερικανικών στρατευμάτων θα ήταν αδιανόητη». Και πρόσθεσε: «Είναι παγκόσμιος πόλεμος αν Αμερικανοί και Ρώσοι αρχίσουν να πυροβολούν ο ένας τον άλλον».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ