Πολιτικη & Οικονομια

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ»

Το «καρφί» του για τον Αλέξη Τσίπρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στη Βουλή
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στη Βουλή © EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής ΚΙΝΑΛ, μίλησε στη Βουλή για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ. Τα βασικά σημεία της ομιλίας του.

Τη θέση ότι ο άξονας αντιπαράθεσης ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ έχει μετατοπιστεί για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, εξέφρασε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Μόλις ανακοινώσαμε την άποψή μας (για την πρόταση δυσπιστίας), ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έβγαλαν πανομοιότυπες ανακοινώσεις και έλεγαν τα ίδια μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και μέσα από "γνωστά κέντρα ενημέρωσης"» ανέφερε στη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής.

Για το θέμα των εκλογών είπε ότι «ο κ. Τσίπρας, όταν οι νεκροί ήταν 50 έλεγε ότι οι εκλογές μέσα στην πανδημία θα ήταν μια τυχοδιωκτική κίνηση Μητσοτάκη». «Σήμερα οι εκλογές είναι τυχοδιωκτικές ή όχι με 110 νεκρούς;» αναρωτήθηκε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Και ξεκαθάρισε: Εμείς δεν πάμε με παλαιοκομματικούς όρους στην επόμενη μέρα, αλλά θέλουμε ο κόσμος να ακούσει τη σοσιαλδημοκρατική μας πρόταση. "Την ακούει και την αγκαλιάζει καθημερινά, διότι απαντά στα προβλήματά του. Αυτή είναι η μόνη απάντηση».

Σχολιάζοντας την κριτική για τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών κατά το πρόσφατο διάστημα, είπε ότι αποφασίστηκαν τον Σεπτέμβριο: «Θα θυμάστε ότι χάθηκε η Φώφη Γεννηματά. Μη χάνετε την αίσθηση του μέτρου και του ήθους"» σημείωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Τέλος, αναφέρθηκε στην απόφαση του προέδρου της Βουλής για μη παραχώρηση αίθουσας στην ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής αύριο το μεσημέρι. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος δήλωσε ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει συνεδριάσει πολλές φορές εν μέσω νομοσχεδίων και η ΚΟ της ΝΔ έχει συνεδριάσει μία φορά εν μέσω προϋπολογισμού: «Το λάβαμε το μήνυμα. Το έλαβε και ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης σε όσους σιωπηρά συναίνεσαν σε αυτό» κατέληξε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ