Πολιτικη & Οικονομια

Πρόταση μομφής: Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή (LIVE)

Η δεύτερη ημέρα - Πότε θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής
Η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Πότε είναι η ονομαστική ψηφοφορία.

Η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής συνεχίζεται σήμερα Σάββατο (29/1) για δεύτερη ημέρα. Την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η καμπάνα της μομφής δεν χτυπά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η ανησυχία στην Κουμουνδούρου είναι έντονη, καθώς συνεχίζεται η άνοδος των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ, με πρόσφατη δημοσκόπηση να δείχνει το κόμμα με επικεφαλής τον Νίκο Ανδρουλάκη μια ανάσα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με τις τοποθετήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, άρχισε την Παρασκευή (28/1) στη Βουλή, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι στη χθεσινή πρώτη ημέρα της συζήτησης στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στους βουλευτές της ΝΔ ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την πόλωση».

Δείτε live τη δεύτερη ημέρα της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη:

Πρόταση μομφής - Πόσοι θα μιλήσουν στη Βουλή - Τι ώρα είναι η ονομαστική ψηφοφορία

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, υπέβαλε τη συγκεκριμένη πρόταση με το σκεπτικό ότι «μέσα σε μια συγκυρία διαδοχικών κρίσεων (πανδημία, ακρίβεια, διαχείριση κακοκαιρίας) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αποδεικνύονται αναποτελεσματικοί και επικίνδυνοι για τη χώρα».

Πρόταση μομφής κατά της χειρότερης κυβέρνησης από τη Μεταπολίτευση

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος είναι ότι -πλην των υπουργών- έχουν γραφτεί να μιλήσουν 220 βουλευτές:

  • 108 από τη ΝΔ,
  • 70 από τον ΣΥΡΙΖΑ,
  • 17 από το Κίνημα Αλλαγής,
  • 12 από το ΚΚΕ,
  • 5 από την Ελληνική Λύση,
  • 6 από το ΜέΡΑ25 και
  • οι 3 ανεξάρτητοι.

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 20.00 το βράδυ της Κυριακής, με ονομαστική ψηφοφορία. Για να γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, ενώ δεν μπορεί να υποβληθεί νέα πρόταση πριν περάσει εξάμηνο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ