Πολιτικη & Οικονομια

Για τον γάιδαρο Καμπάλα

Μια ψεκασμένη βραδιά παρέα με τους Έλληνες οπαδούς της QAnon

35183-103893.jpg
Γιώργος Παναγιωτάκης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ντέιβιντ Ράινερτ κρατά ένα μεγάλο πλακάτ "Q" ενώ περιμένει στην ουρά για να δει τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ
© Rick Loomis/Getty Images

Μερικές σκέψεις αφού είδαμε διάφορα βίντεο στο YouTube με ομιλητές του Φωτεινούς υποστηρικτές της QAnon.

Δεν ξέρω ποιες διαδικτυακές αμαρτίες μου έχει δει ο αλγόριθμος του YouTube και αποφάσισε χτες το βράδυ να προτείνει το συγκεκριμένο βίντεο. Το γεγονός είναι πως, δίχως να το πολυσκεφτώ, πάτησα το play και το παρακολούθησα. Και έπειτα είδα ένα παρεμφερές που εμφανίστηκε στην πλαϊνή μπάρα. Και έπειτα ακόμα ένα. Και, κάπως έτσι, σήμερα είμαι κατά πολύ σοφότερος – τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το μέγεθος της ανοησίας στο οποίο μπορεί να φτάσει το ανθρώπινο είδος. 

Το πρώτο βίντεο μεταδιδόταν ζωντανά και, όταν μπήκα εγώ, ο ομιλητής («ερευνητή» ονόμαζε τον εαυτό του) μιλούσε ήδη μία ώρα και είκοσι λεπτά, ενώ το πολυπληθές κοινό έγραφε ύμνους στα σχόλια, συγχαίροντάς τον για την τόλμη και την ευρυμάθειά του. Να μερικές από τις πληροφορίες που μοιράστηκε μαζί μας χρησιμοποιώντας μάγκικο επιτονισμό και στραβώνοντας ελαφρά το στόμα για να δώσει έμφαση:

  1. Το φράγμα των Τριών Φαραγγιών στην Κίνα έχει σπάσει και πλημμυρίσει όλη την περιοχή. («Και καταλαβαίνετε ποιοι ευθύνονται! Θέλω να τα πιάνετε αυτά. Τούνελ αδέλφια! Οι Καμπάλ ανατινάζουν τα τούνελ για να σωθούν!»).
  2.  Στη Σικελία έχει συγκεντρωθεί πολύς στρατός των Φωτεινών και περνάει ήδη για Αλβανία («για να δώσει πόνο στους Καμπάλ») αφού εκεί υπάρχει από παλιά ένα τούνελ που ξεκινάει από το Βατικανό. Και μετά ο στρατός θα περάσει Βόρεια Αφρική («Τα Καμπαλάκια τρέχουν να σωθούν, αδέλφια»).
  3. Οι σεισμοί στην Κρήτη προκαλούνται από τις ανατινάξεις των τούνελ («Και μην ακούτε όσα σας λένε τα Μου Μου Ε της ελίτ και οι σεισμολόγοι»). Το ίδιο και εκείνος ο μικρός σεισμός με επίκεντρο τους βοηθητικούς χώρους του ΟΑΚΑ, λίγες μέρες πριν («Δεν είναι τυχαίο που έγινε εκεί. Έχετε περάσει ποτέ με τον ηλεκτρικό από τον σταθμό Ειρήνη το βράδυ; Έχετε δει πόση ερημιά έχει; Τρυπάνε, αδέλφια μου εκεί, σκάβουν συνεχώς, χαμούλης γίνεται»).
  4. Η πανδημία είναι επινόηση της ελίτ. Το ίδιο και τα εμβόλια («Τα μπόλια, αδέλφια»). Όταν ένας Φωτεινός δηλώνει ότι εμβολιάστηκε, δεν το εννοεί. Μιλάει συνθηματικά. 
  5. Οι πλημμύρες στη Γερμανία έφεραν στην επιφάνεια εκατοντάδες πτώματα παιδιών («αλλά κανείς δεν τα λέει αυτά, αδέλφια. Μούγκα στην στρούγκα οι δημοσιογράφοι της Νέας Τάξης Πραγμάτων»). Σε όλα τα παιδιά είχε αφαιρεθεί το αδρενόχρωμα. 

Σε αυτό το σημείο είχαν ήδη μαζευτεί πολλές άγνωστες λέξεις και έτσι πέρασα στο βίντεο ενός άλλου «ερευνητή». (Σημείωση: Όλοι αυτοί οι ερευνητές ερευνούν βλέποντας βίντεο άλλων ερευνητών, ενώ κάποιοι πουλάνε από το κανάλι τους μπλουζάκια και διάφορα άλλα αντικείμενα).

Έμαθα λοιπόν ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε διεξάγεται ένας παγκόσμιος πόλεμος. Από τη μία πλευρά βρίσκονται οι Φωτεινοί ή QAnon (ή απλά Q) οι οποίοι έχουν και την υποστήριξη κάποιων ανώτερων όντων («Θέλετε να τους πείτε Έψιλον; Θέλετε να τους πείτε Ολύμπιους;»). Αντίπαλοί τους είναι οι Καμπάλ ή Καβαλιστές, όλοι τους μέλη ή υπηρέτες της παγκόσμιας ελίτ, οι οποίοι υποστηρίζονται από τα ερπετά. Αδιαφιλονίκητος ηγέτης των Φωτεινών, ίσως και λόγω μαλλιού, είναι ο Ντόναλντ Τραμπ. Στους Φωτεινούς συγκαταλέγονται ακόμη ο Πούτιν, ο Μπολσονάρο, διάφοροι ατρόμητοι ερευνητές και (έκπληξη!) ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος! Στους Καμπάλ βρίσκουμε βεβαίως όλους τους ηγέτες της λεγόμενης Νέας Τάξης Πραγμάτων: Σόρος, Μπάιντεν, Κλίντον, Ομπάμα, Μακρόν, πάπας Φραγκίσκος, κ.ά.

Οι μάχες γίνονται μέσα στα τούνελ που έχουν σκάψει οι Καμπάλ. Γιατί τα έχουν σκάψει αυτά τα τούνελ; Μα για τι άλλο: Για να μεταφέρουν παιδιά και να παίρνουν το αδρενόχρωμά τους, το οποίο είναι κάτι σαν ελιξίριο νεότητας. Η διαδικασία, σύμφωνα με τον κορυφαίο ερευνητή  Φριτς Σπρινγκμάγερ, γίνεται ως εξής: «Η ελίτ αρπάζει μικρά παιδιά, συνήθως έως 7-8 ετών, και τα χρησιμοποιεί ως φιάλες αίματος. Στη συνέχεια τα τρομοκρατούν μέχρι να οξειδωθεί η αδρεναλίνη και όταν αυτά φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο τρόμου τα σκοτώνουν και τους αποσπούν το αδρενόχρωμα». Επιστημονικά πράγματα. Ευτυχώς, σύντομα όλα αυτά θα είναι παρελθόν. Οι Φωτεινοί έχουν πάρει πια το πάνω χέρι και δίνουν πόνο στους Καμπάλ.

Στο σημείο αυτό και αφού σιγουρεύτηκα πως η νίκη του φωτεινού στρατοπέδου πλησιάζει, αποφάσισα να πέσω για ύπνο. Τα υπόλοιπα «αδέλφια», όμως, συνέχισαν να παρακολουθούν. Και ήταν πολλά. Πάρα πολλά. Και στην πλειοψηφία τους πιστεύουν ακράδαντα πως όσα τους λένε οι «ερευνητές» είναι απολύτως αληθινά. Και την επόμενη μέρα, το YouTube μας είχε έτοιμα ένα σωρό ανάλογα βίντεο για να τα παρακολουθήσουμε και να ενημερωθούμε για όσα μας κρύβουν τα ΜΜΕ της ελίτ.

Κοινώς, καλά ξεμπερδέματα, αδέλφια!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ