- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα Μητσοτάκη: Ημίμετρα για έξοδο από το πολιτικό τέλμα
Σφοδρή κριτική για καθυστερημένα μέτρα - Επιδοματική πολιτική αντί ουσιαστικών λύσεων
Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για καθυστερημένα μέτρα και αποσπασματική πολιτική στήριξης πολιτών
Το ΠΑΣΟΚ ασκεί δριμεία κριτική στις σημερινές (22/04) εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για καθυστερημένα ημίμετρα που αποσκοπούν στην πολιτική του διάσωση.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει απεγνωσμένα να βρει διέξοδο από το πολιτικό τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει», εξαγγέλλοντας μέτρα που θα χρηματοδοτηθούν από το δημοσιονομικό υπερπλεόνασμα.
Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις κινούνται στη γνώριμη «αποσπασματική λογική επιδομάτων», τα οποία, όπως αναφέρει, επιστρέφουν μόνο ένα μικρό μέρος της αγοραστικής δύναμης που έχουν χάσει οι πολίτες.
Στο επίκεντρο καύσιμα και ακρίβεια - Κριτική ΠΑΣΟΚ για εμβαλωματικές λύσεις
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην επιδότηση του diesel, η οποία περιορίζεται στα 20 λεπτά και αφορά αποκλειστικά τον μήνα Μάιο. Το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει το μέτρο «εμβαλωματικό», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να προχωρήσει σε μείωση των φόρων στα καύσιμα, όπως έχουν πράξει άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επιλογή αυτή ενισχύει την «κρατική κερδοσκοπία», η οποία, σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό, επιβαρύνει περαιτέρω το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών.
Ανάλογη κριτική ασκείται και στο μέτρο επιστροφής ενός ενοικίου, το οποίο, όπως επισημαίνεται, κινδυνεύει να αποδειχθεί αναποτελεσματικό, δεδομένου ότι το 2025 τα ενοίκια στην Ελλάδα αυξήθηκαν με τριπλάσιο ρυθμό σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Κοινωνική πολιτική και υπερπλεονάσματα, με αιχμές για στρατηγική αποτυχία
Το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει ανεπαρκή την έκτακτη ενίσχυση των 150 ευρώ για οικογένειες με παιδιά, υποστηρίζοντας ότι απέχει από την ανάγκη για μια ολοκληρωμένη και μόνιμη δημογραφική πολιτική.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι εφάπαξ παρεμβάσεις για τους συνταξιούχους δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες, προτείνοντας ως εναλλακτική την επαναφορά ενός νέου ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους.
Στο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους, το κόμμα κάνει λόγο για «εμπαιγμό», σημειώνοντας ότι τα κριτήρια ένταξης στη ρύθμιση των 72 δόσεων είναι αποτρεπτικά για όσους έχουν πραγματική ανάγκη. Ως λύση προτείνεται πάγια ρύθμιση 120 δόσεων για όλες τις οφειλές προς το Δημόσιο.
Καταληκτικά, το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι διαθέτει ένα «συνεκτικό και αξιόπιστο σχέδιο» για την οικονομία και την κοινωνία, σε αντιδιαστολή με τις «συντηρητικές επιλογές» της κυβέρνησης.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στα πρωτογενή υπερπλεονάσματα, τα οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν αποτελούν επιτυχία αλλά «ομολογία αποτυχίας οικονομικού σχεδιασμού». Όπως σημειώνεται, το πλεόνασμα 4,9% του ΑΕΠ, σημαντικά υψηλότερο από τον στόχο 3,7% για το 2025, επιβαρύνει δυσανάλογα τους πολίτες, ιδίως μέσω της έμμεσης φορολογίας και του πληθωρισμού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αναγκάστηκαν οι γονείς να το πάνε στο νοσοκομείο, το πρόλαβαν», ανέφερε ο υπουργός Υγείας
Το χειρότερο είναι ότι αυτή η γραμμή του ΠΑΣΟΚ μάλλον δεν μπορεί να αλλάξει
Διαψεύδει η ουκρανική κατασκευάστρια εταιρεία ότι πρόκειται για Magura
Τι περιλαμβάνει και γιατί δόθηκε
«Ουδέποτε πήρε ο κ. Ανδρουλάκης ένα ευρώ από το δημόσιο για ανακαίνιση» τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη
Ποιοι δικαιούχοι κόβονται αυτόματα
Έρχονται ραβασάκια σε χιλιάδες πολίτες
«Συμφωνώ με ονομαστικοποίηση όσων δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο, να βάζεις το όνομά σου και τη φάτσα σου» δήλωσε ο υπ. Δικαιοσύνης
«Πριν κατηγορήσετε ξανά τους άλλους ας δείτε τον εαυτό σας στον καθρέπτη κύριε Πρόεδρε» σημειώνει ο υπουργός Υγείας
Οι δηλώσεις από την Ισχυόσκαλα Κερατσινίου
Τι είπε για τις φερόμενες πιέσεις από την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ υπέρ αμερικανικών φαρμακευτικών
Με βελτιωτικές αλλαγές εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για φορολογία και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις
Το ΠΑΣΟΚ ζητά ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για ΕΥΠ και Δικαιοσύνη
Όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο αναμένεται να ανακοινώσουν ξεχωριστά αποτελέσματα
Η πρώην Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη καταγγέλλει μηχανισμούς, ίντριγκες και πολιτικούς εκβιασμούς
Η αναπληρώτρια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επανήλθε στην επικαιρότητα με δηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις
θεσμοθετείται για πρώτη φορά ο ρόλος του «Συντονιστή χρήσης ΤΝ» σε κάθε σχολική μονάδα
Για προσωπική δικαίωση κάνουν λόγο η βουλευτής Χανίων της ΝΔ και η κόρη της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.