Πολιτικη & Οικονομια

Όλο και πιο κοντά στην υποψηφιότητα για το ΚΙΝΑΛ ο Παπανδρέου

Ώρες αναμονής στον χώρο της κεντροαριστεράς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Παπανδρέου: Όλο και πιο κοντά για υποψήφιος στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ
O πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου ©EPA Pool

Ο Γιώργος Παπανδρέου σκέφτεται σοβαρά να θέσει κι αυτός υποψηφιότητα για την Προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Έντονη είναι η φημολογία τις τελευταίες ώρες ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου θα είναι και αυτός υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Από την Παρασκευή ο ΣΚΑΙ είχε αναφερθεί στις πιέσεις που δέχθηκε και στις επαφές που είχε με ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να κατέλθει στον εκλογικό αγώνα.

Ενδεικτικό πάντως είναι ότι η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Μπατζελή αποκάλυψε στο Star Kεντρικής Ελλάδας πως στην κούρσα διαδοχής για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ θα είναι τελικά ο πρώην πρωθυπουργός. Είπε μάλιστα πως έχει την αίσθηση πως η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει ακόμη και αύριο Δευτέρα πριν το ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη.

Η κ. Μπατζελή τόνισε επίσης πως το κόμμα δεν μπορεί να πάει σε αυτή την διαδικασία με επτά υποψηφιότητες, στέλνοντας μήνυμα προς τους υποψηφίους.

Κινήσεις και επαφές του Γιώργου Παπανδρέου από την Παρασκευή

Μετά την ανακοίνωση – παρέμβαση, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε πως επιδιώκει μια «συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που θα οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης» ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε το Σάββατο με τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστουδουλάκη, με τον οποίο όμως είχε μία γενική συζήτηση για την πορεία του κόμματος.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε επικοινωνία που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό, ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποσυρθεί από την κούρσα των εσωκομματικών εκλογών, ενώ σε ομιλία που παραχώρησε στη Χαλκίδα κάλεσε όλους τους πρώην αρχηγούς της παράταξης (Γιώργο Παπανδρέου, Ευάγγελο Βενιζέλο και Κώστα Σημίτη) να εγγυηθούν την ενότητα του κόμματος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι έχει την πεποίθηση ότι θα βγει νικητής στις εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία του κόμματος στις 5 Δεκεμβρίου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε και με τον υποψήφιο για την ηγεσία του κόμματος, Παύλο Γερουλάνο, το πρωί της Κυριακής, όμως η συζήτησή τους περιορίστηκε στο πλαισιο των γενικότερων εξελίξεων στο κόμμα. Παράλληλα επαφές είχε και με τον Παύλο  Χρηστίδη, με τον τελευταίο πάντως να δηλώνει ότι «είναι πάντα χαρά μου να ανταλάσσω απόψεις με τον Γιώργο Παπανδρέου». Σύμφωνα με τον ίδιο η συζήτησή τους σήμερα στην Βουλή «ήταν εποικοδομητική».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ