- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πλεύρης: Απολύση για υγειονομικούς με «μαϊμού» πιστοποιητικά
Ταυτοποιήθηκαν 44 περιπτώσεις «μαϊμού» εμβολιασμών από την υπόθεση της Καρδίτσας
Θάνος Πλεύρης: Ο νέος υπουργός Υγείας για τους «μαϊμού» εμβολιασμούς στην Καρδίτσα και τις διαδικασίες απόλυσης υγειονομικών με πλαστά πιστοποιητικά.
Ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ζήτησε να ασκηθούν διώξεις κατά όσων έλαβαν «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας του Παλαμά Καρδίτσας. Μέχρι στιγμής η έρευνα για την υπόθεση έχει ταυτοποιήσει 44 περιπτώσεις.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι «το σύστημα “Ελευθερία” είναι θωρακισμένο και οι όποιες περιπτώσεις υπάρχουν είναι λίγες». Συνολικά στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας έχουν γίνει 31.000 εμβολιασμοί, δηλαδή, έχουν εμβολιαστεί 16.000 πολίτες με τις δυο δόσεις. Η ιδιαιτερότητά του ήταν ότι ήταν το μοναδικό κέντρο που είχε Pfizer και έτσι υπήρχε αυξημένη ζήτηση στο συγκεκριμένο κέντρο.
Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι συνολικά καταγράφηκαν 5.500 αλλαγές στον Ταχυδρομικό Κώδικα κάτι που προβλέπεται για τη διευκόλυνση των εμβολιασμών και συμπλήρωσε ότι όλα αυτά έγιναν σε χρόνο που δεν υπήρχε συζήτηση κυρώσεων και υποχρεωτικότητας.
Σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους υγειονομικούς, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι «όποιος προσπαθήσει είτε με πλαστό πιστοποιητικό, είτε με πλαστή βεβαίωση νόσησης για να εξαιρεθεί από τον εμβολιασμό θα κινηθούν διαδικασίες για την απόλυσή του. Δεν ανέχομαι να κυκλοφορεί κόσμος στο σύστημα υγείας ανεμβολίαστος και να θέτει σε κίνδυνο το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί. Επεξεργαζόμαστε μια διάταξη όπου οι διοικητικές κυρώσεις και το πρόστιμο κατά περίπτωση θα είναι τέτοιας φύσης που θα είναι αποτρεπτικά. Το πρόστιμο θα είναι δυσβάσταχτο».
Καρδίτσα-«Μαϊμού» πιστοποιητικά: Έτσι δρούσε η υπάλληλος
Τον τρόπο με τον οποίο δρούσε η υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Καρδίτσας, η οποία κατέγραφε στο σύστημα «μαϊμού» εμβολιασμούς πολιτών κατά του κορωνοϊού, περιέγραψε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, τη στιγμή που συνεχίζεται η έρευνα προκειμένου να εντοπιστεί ο ακριβής αριθμός των πιστοποιητικών που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Η υπάλληλος φέρεται να έχει παραδεχθεί τις πράξεις της, ενώ η υπόθεση έχει πάρει ήδη το δρόμο για τον εισαγγελέα.
Όπως είπε στο Mega ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, Αριστοτέλης Σπάνιας, το Κέντρο Υγείας «ήταν πρότυπο στους εμβολιασμούς» και έχει εμβολιάσει 40.000 κόσμο γιατί εξυπηρετεί ολόκληρο τον νομό Καρδίτσας. «Είναι το δεύτερο κέντρο Υγείας που εμβολίαζε με Pfizer, μετά το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας».
«Οι γιατροί έχουν μείνει άφωνοι με την κατάσταση, είναι στη διάθεση των Αρχών. Η δράστις ήταν σε διοικητικό πόστο, απλά με τα εμβόλια μπήκε κι αυτή στη διαδικασία να βοηθήσει. Τους κωδικούς τους είχαν κάποιοι διοικητικοί υπάλληλοι. Οι γιατροί ασχολούνταν μόνο με το κομμάτι του ιστορικού του ασθενούς. Πήγαινε εκτός βάρδιας, έψαχνε παραϊατρκό προσωπικό, και έβρισκε τα ονόματα που δεν είχαν εμβολιαστεί, έμπαινε σε τάμπλετ, τα δήλωνε και το βράδυ φαίνονταν εμβολιασμένοι. Η γυναίκα έχει παραδεχτεί» σημείωσε.
«Πρέπει να δούμε πόσοι εμβολιασμένοι έγιναν για να δούμε πόσοι αντιστοιχούσαν σε κάθε άτομο», είπε ο κ. Σπάνιας.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας τα οποία αποκαλύφθηκαν στον ΣΚΑΪ, η φερόμενη ως δράστης διοικητική υπάλληλος φέρεται να είχε τουλάχιστον μια συνεργό νοσηλεύτρια, από την οποία είχε πάρει τους κωδικούς με τους οποίους προέβαινε στην επιβεβαίωση των εικονικών εμβολιασμών.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ξέρουμε ότι θα κάνετε τα πάντα για να αποφύγετε την αλήθεια» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
«Αποτελεί μνημείο απεριόριστου θράσους» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
H ομιλία του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής για την πυρηνική ενέργεια
Η υπουργός Πολιτισμού αποχαιρετά τον σπουδαίο σκηνοθέτη
Σε ποια είδη διατροφής καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις
Η φαντασίωση του «Give peace a chance»
Ποια επιδόματα πληρώνονται από τον ΟΠΕΚΑ στο τέλος του μήνα
«Μια νύχτα ξαφνικά είδα το όνομά μου...»
Πόσο έχει αυξηθεί η τιμή του ψωμιού την τελευταία 5ετία
«Θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες, αρχές και αξίες», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων
Aμφισβήτησε τη θεωρία των «διαχρονικών παθογενειών» και κατήγγειλε συγκεκριμένες ευθύνες μελών της Νέας Δημοκρατίας
Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει το Fuel Pass
Πώς σχολίασε τη στάση Σαμαρά, Τσίπρα και Τουρκίας για όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή
Ποιες αγορές καυσίμων καλύπτει, μέχρι πότε η προθεσμία για την καταχώριση στοιχείων και την κατάθεση των παραστατικών αγοράς
«Η διεύρυνση είναι δύσκολη πολιτική διαδικασία» επισημαίνει η πρώην υπουργός
«Η καταστροφολογία δεν βοηθά κανέναν και σίγουρα δεν βοηθά ένα τόσο σημαντικό έργο για την Αθήνα»
Η εξεταστική επιτροπή συνεδρίασε 49 φορές και εξέτασε 76 μάρτυρες
H αντιπαράθεση αφορούσε την εποχή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο υπουργός Άμυνας μιλά για ξεκάθαρο μήνυμα Μακρόν και πρόοδο στις συζητήσεις για την παράταση της συμφωνίας
Με φόντο τον πόλεμο στο Ιράν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.