Ελλαδα

Καρδίτσα: Στον εισαγγελέα καταγγελίες για εικονικούς εμβολιασμούς

Παρέμβαση του υπουργού Υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού - Στιγμιότυπο από εμβολιαστικό κέντρο
Εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού - Στιγμιότυπο από εμβολιαστικό κέντρο © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Το Υπουργείο Υγείας παραπέμπει στον εισαγγελέα τις καταγγελίες για εικονικούς εμβολιασμούς σε Κέντρο Υγείας στην Καρδίτσα.

Στο εισαγγελέα παραπέμπει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τις καταγγελίες για εικονικούς εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, μετά τα σημερινά δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, αλλά και την ΕΔΕ που έχει ήδη διαταχθεί. 

Στο ζήτημα αναφέρεται σε ανάρτησή του στο Twitter ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας: «αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ATHENS VOICE, πολύ σοβαρές είναι οι ποινικές κατηγορίες, οι οποίες επαπειλούνται για τους υπεύθυνους των εικονικών εμβολιασμών, οι οποίοι έχουν εντοπιστεί στο κέντρο υγείας Καρδίτσας. Ο εισαγγελέας, στον οποίο έχει ήδη παραπέμψει τη δυσώδη υπόθεση ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναμένεται να διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες στελεχών του εν λόγω κέντρου υγείας για το αδίκημα της πλαστογραφίας, πέραν των πειθαρχικών ευθυνών, τις οποίες θα διερευνήσει η ένορκη διοικητική εξέταση, την οποία διέταξε ήδη ο Θάνος Πλεύρης και θα διενεργήσει ο αναπληρωτής διοικητής της 5ης υγειονομικής περιφέρειας, Ηλίας Τσιαουσής.

Το σχετικό πόρισμα της ΕΔΕ, η οποία θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα, θα είναι έτοιμο την ερχόμενη Παρασκευή.

Έρευνα για «μαϊμού» εμβολιασμούς σε Κέντρο Υγείας στην Καρδίτσα

«Μαϊμού» εμβολιασμούς φέρεται ότι έκανε Διοικητική Υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα, δηλώνοντας ψευδώς ότι πολίτες, που δεν βρέθηκαν ποτέ στο εμβολιαστικό κέντρο, είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. 

Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτης Σερέτης, διέταξε ΕΔΕ, μετά από καταγγελίες ότι η υπάλληλος έμπαινε στο σύστημα εμβολιασμών και δήλωνε ότι είχαν γίνει εμβολιασμοί πολιτών. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αλήθεια της Καρδίτσας», αναφέρουν ότι η υπάλληλος, όταν ήταν στη βάρδια της, είχε εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης ιατρού και με τους κωδικούς της, έμπαινε παράνομα στο σύστημα εμβολιασμών. Οι «μαϊμού» εμβολιασμοί αποκαλύφθηκαν όταν δεν βρέθηκαν τα έγγραφα που πρέπει να συμπληρώνει ο κάθε εμβολιασμένος και να υπογράφεται από το γιατρό, καθώς και να φέρει τη σφραγίδα του. 

Η ίδια η υπάλληλος, κίνησε υποψίες, καθώς, ενώ ήταν πρωινή, πήγαινε κάποιες φορές και το απόγευμα στο εμβολιαστικό κέντρο, δηλώνοντας ότι έχει κάποιες εκκρεμότητες από το πρωί.

Από την έως σήμερα έρευνα έχει προκύψει ότι η υπάλληλος έχει δηλώσει 47 εμβολιασμούς που δεν έγιναν ποτέ μόνο τον μήνα Αύγουστο. Ανάμεσα στα πρόσωπα που έχουν δηλωθεί ότι εμβολιάστηκαν βρίσκονται και άτομα από το οικογενειακό της περιβάλλον. 

Η υπάλληλος έχει απομακρυνθεί προσωρινά από τη θέση της και μετά από έγγραφο που έστειλε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Παλαμά στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη, αυτός διέταξε ΕΔΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ