Πλεύρης: Σε αναστολή 6.412 υγειονομικοί - Τα στοιχεία
Τι προβλέπει τροπολογία που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα
Θάνος Πλεύρης: Τα στοιχεία για τους υγειονομικούς που έχουν βγει σε αναστολή εργασίας - Συνολικά πρόκειται για 6.412 υγειονομικούς.
Στοιχεία για το πλήθος των υγειονομικών που έχουν τεθεί από την 1η Σεπτεμβρίου σε αναστολή έδωσε σήμερα (3/9) από το βήμα της Βουλής ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Συγκεκριμένα, σε 6.412 ανέρχονται οι υγειονομικοί που τίθενται σε αναστολή εργασίας λόγω μη εμβολιασμού.
Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, οι 5.594 εξ αυτών εργάζονται σε νοσοκομεία, ενώ 818 πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Από το ΕΚΑΒ, σε αναστολή εργασίας τίθενται 500 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 400 ανήκουν στα πληρώματα.
«Έχει αποτελέσματα η υποχρεωτικότητα. Θα το δείτε από τα στοιχεία: Υπήρχε νοσοκομείο με 35% εμβολιασμένους και πλέον έχει φτάσει στο 87%. Περιμέναμε αναστολές άνω των 10.000. Σας ανακοινώνω ότι έχουμε να κάνουμε με 6.412 αναστολές αυτή τη στιγμή. Αυτά τα στοιχεία θα αλλάξουν προς τα πάνω. Στο ΕΚΑΒ που έχει γύρω στα 500 άτομα σε αναστολή εκ των οποίων 400 είναι στα πληρώματα είναι», είπε συγκεκριμένα ο Θάνος Πλεύρης.
Ακόμη, έκανε γνωστό ότι νέα τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη βδομάδα. Με αυτή θα δίνεται η δυνατότητα στους υγειονομικούς που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου να επιστρέφουν στην εργασία τους.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αγρότες ανοίγουν το τελωνείο Προμαχώνα μετά τη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής
Κρίσιμες ημερομηνίες για αντικατάσταση παλαιών διπλωμάτων και νέοι κανόνες ανανέωσης από το 2026
ΥΠΠΟ: Προστασία και ανάδειξη αρχαιοτήτων στο ιστορικό κτήριο της οδού Τριπόδων 32
Η πρώτη ελληνική Belh@rra συναντήθηκε με το «Αιγαίον» στη Μεσόγειο
Τι υποστήριξε ο 16χρος που κατηγορείται για τον φονικό ξυλοδαρμό 17χρονου
Πράξη ύψιστης αλληλεγγύης η δωρεά οργάνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Την παραίτησή του υπέβαλλε ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Γιώργος Σαουνάτσος
Σε εξέλιξη κινητοποιήσεις στη Βόρεια Ελλάδα – Ανοιχτά τα τελωνεία, αναμένονται αποφάσεις
«Η περιοχή παρουσιάζει δύο χαρακτηριστικά»
Θα αποφασιστεί η έκδοσή του
Αντίστροφη μέτρηση για την τελετή έναρξης της καρναβαλικής περιόδου
Ελέγχοι σε οικισμούς, παράνομες συνδέσεις ρεύματος και κατασχέσεις όπλων
Τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι
Έγραψαν με μπλε και κόκκινη μπογιά τη λέξη «προδότης»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.