- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αλέξης Τσίπρας: Πρότεινε την Αθηνά Λινού για υπ. Υγείας
Ποια είναι η καθηγήτρια επιδημιολογίας
Αλέξης Τσίπρας: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε την καθηγήτρια Αθηνά Λινού για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής.
Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε σήμερα στη Βουλή το αίτημά του για τον διορισμό υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής, προτείνοντας για τη θέση την καθηγήτρια Αθηνά Λινού.
«Εγώ θα σας πρότεινα την καθηγήτρια Αθηνά Λινού, που ήταν παρούσα σε όλη την κρίση. Θέλετε κάποιον άλλο; Ας βρούμε κάποιον άλλο, υπάρχουν επιστήμονες», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη σημερινή του τοποθέτησή στη Βουλή, αμέσως μετά την ενημέρωση του πρωθυπουργού για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ότι επί 8 μήνες «κρύφτηκε» και «βγήκε να ενημερώσει τους πολίτες μόλις την Τρίτη».
Ποια είναι η καθηγήτρια Αθηνά Λινού
Η Αθηνά Λινού είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καθώς και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ενώ κατέχει Διδακτορικό Τίτλο Σπουδών και Υφηγεσία στον τομέα της Επιδημιολογίας από το ΕΚΠΑ.
Έχει διδάξει σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένων της Ιατρικής Σχολής Μάγιο και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Μινεσότα στην πολιτεία Μινεσότα των ΗΠΑ, του Πανεπιστημίου Κέιζ Ουέστερν Ριζέρβ στο Οχάιο των ΗΠΑ και του Διεθνούς Ινστιτούτο Κύπρου για το Περιβάλλον και τη Δημόσια Υγεία στη Λεμεσό της Κύπρου.
Από το 1982 είναι μέλος ΔΕΠ στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου από το 2004 είναι Τακτική Καθηγήτρια. Από τον Ιούλιο 2011 μέχρι τον Οκτώβριο 2013 διατέλεσε Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
To 1990 ίδρυσε και τελεί Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, το οποίο έχει την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Είναι παντρεμένη με τον Καθηγητή Χειρουργικής Δημήτρη Λινό από το 1975 και έχουν πέντε παιδιά.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.