Visual Browsing
...ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ

Ο τεχνοφασισμός αφελληνίζει τον δήμο Αθηναίων

Ο τεχνοφασισμός αφελληνίζει τον δήμο Αθηναίων
Προσοχή στην εφαρμογή novoville του Δήμου Αθηναίων ΑΙΛΛΙΝΕΣ
  • A-
  • A+
0
Ο Μάνος Βουλαρίνος γράφει για τον τεχνοφασισμό του δήμου Αθηναίων που εκφράζεται με την εφαρμογή novoville που βοηθά και τους ΑμΕΑ.

Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι επιτρέψτε μου να αφιερώσω το σημερινό «...και μπράβο τους» σε έναν κίνδυνο τον οποίο μέχρι πρότεινως θεωρούσα ανύπαρκτο αλλά εδώ και λίγα 24ωρα ρίχνει τη βαριά, ανθελληνική σκιά του πάνω από την όχι και ιδιαιτέρως ωραία αλλά σίγουρα ελληνική  πρωτεύουσα. Επιτρέψτε μου να σας διηγηθώ μια εμπειρία τεχνοφασιστικής επιβολής που με σόκαρε και είμαι σίγουρος πως θα σοκάρει και εσάς.

Όπως ίσως γνωρίζετε υπάρχει μια εφαρμογή για κινητό, ένα app, το οποίο ονομάζεται novoville. Μέσω αυτής της εφαρμογής μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με τον δήμο Αθηναίων (φαντάζομαι και με άλλους δήμους που συνεργάζονται με την εφαρμογή, αλλά δεν ξέρω ποιούς) και να αναφέρει προβλήματα προς επίλυση. Το είχα χρησιμοποιήσει πριν 2 ή 3 χρόνια και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που φανταζόμουν και φαντάζεστε: είχα κάνει αναφορά προκειμένου ο δήμος να μαζέψει ένα νεκρό γατί από ένα πάρκο και αφού πέρασαν μερες με τη φύση να κάνει τη δουλειά που κάνει η φύση με τα νεκρά σώματα, μου ήρθε μια αναφορά ό, τι το θέμα λύθηκε. Κοινώς, όταν είχε σημασία κανείς δεν έκανε τίποτα και όταν έκανε δεν είχε πια σημασία. Ωραία και κυρίως ελληνικά.

Την ίδια ελληνοπρέπη καθυστέρηση-αδιαφορία διαπίστωσα και όταν έκανα κάποιες αναφορές για θέματα φωτισμού και έτσι παράτησα την εφαρμογή, σίγουρος ότι η ελληνικότητα του δήμου Αθηναίων δεν κινδυνεύει από τη τεχνοφασιστική απειλή .

Αυτή η σιγουριά, αυτό το αίσθημα συνέχειας του ελληνισμού, διαλύθηκε το Παρασκευοσαββατοκύριακο που πέρασε.

Σχετικα
Τα αρχαιολογικά ευρήματα από Κέρο στην Πινακοθήκη Δ. Αθηναίων
Τα αρχαιολογικά ευρήματα από Κέρο στην Πινακοθήκη Δ. Αθηναίων

Αφού ενημερώθηκα ότι στο novoville μπορείς να κάνεις και αναφορές για παράνομο παρκάρισμα αποφάσισα να κάνω άλλη μια δοκιμη προκειμένου να επιβεβαιώσω πως τίποτα, καμία καινοτομία, δεν πρόκειται ποτέ να κατατρέψει τη γλυκιά ραθυμία που είναι ταυτόσημη της ωραίας μας χώρας και δεν θα ενοχλήσει τους πραγματικούς Έλληνες που αντιλαμβάνονται τον δημόσιο χωρο όπως πρέπει: ως εντελώς δικό τους.  

Ζω στην Αθήνα και όπως καταλαβαίνετε στον παραμικρό περίπατο συναντώ τέτοιους πραγματικούς Έλληνες. Συνεπώς δεν ήταν καθόλου δύσκολο να πέσω πάνω σε αυτοκίνητα που ελληνοπρεπώς έκλειναν διαβάσεις ΑΜΕΑ.

Έκανα την πρώτη αναφορά την Παρασκευή. 

Σχετικα
Για την Ακρόπολη και τον «τσιμεντένιο» διάδρομο που δίχασε
Για την Ακρόπολη και τον «τσιμεντένιο» διάδρομο που δίχασε

Η έκπληξη μου ήταν μεγάλη όταν διαπίστωσα πως μετά από λίγη ώρα το αυτοκίνητο του Έλληνα συμπολίτη δεν είχε πινακίδες. Το δυστυχές για τον ελληνισμό γεγονός επιβεβαίωσε ένα μέιλ που έλαβα, αλλά για να είμαι ειλικρινής αν δεν το είχα δει με τα μάτια μου δεν θα το πίστευα.

Όπως καταλαβαίνετε με έζωσαν τα φίδια, αλλά επειδή είμαι αισιόδοξος άνθρωπος σκέφτηκα πως πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, για κάποιον υπερβάλοντα ζήλο που μπορεί να έδειξαν κάποιοι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας και πως δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την ελληνικότητα της πρωτεύουσας. Αλλά έπρεπε να σιγουρευτώ, δηλαδή να κάνω και άλλες αναφορές.

Ευτυχώς οι ελληνόψυχοι οδηγοί είναι αρκετοι κι έτσι μπόρεσα να κάνω άλλες δύο αναφορές για στάθμευση σε θέση ΑΜΕΑ την Κυριακή.

Και τα φίδια που είχαν αρχίσει να με ζώνουν με έπνιξαν.

Γιατί ΚΑΙ οι δύο μου αναφορές είχαν αποτέλεσμα, γιατί ΚΑΙ τα δύο αυτοκίνητα έμειναν χωρίς πινακίδες και γιατί αυτό συνέβη ΚΥΡΙΑΚΗ.

Μάλιστα, φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι. Την ημέρα που είναι αφιερωμένη στη λατρεία του Κυρίου, οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας όχι απλώς εργάζονταν αλλά αφαιρούσαν και τις πινακίδες από οχήματα τα οποία πολύ πιθανό να οδηγούσαν χριστιανοί ορθόδοξοι Έλληνες. Μόνο και μόνο επειδή είχαν κλείσει κάτι διαβάσεις αναπήρων, λες και έχουμε ανάπηρους στην ωραιότερη χώρα του κόσμου. Και όλο αυτό το τραγικό, επειδή κάποιος έκανε μια αναφορά σε ένα app του κινητού του.  

Με πολύ λίγα λόγια: υπάρχει ένα app στο οποίο, μεταξύ πολλών άλλων, μπορείς να κάνεις αναφορά για παράνομο παρκάρισμα, η αναφορά πάει στη δημοτική αστυνομία και αυτή ανταποκρίνεται. Ακόμα και σαββατοκύριακο! Με ακόμα πιο λίγα λόγια: κάποιοι πασχίζουν να αφελληνίσουν τον δήμο Αθηναίων.

Η κατάσταση φυσικά είναι πολύ σοβαρή, αν και είμαι σίγουρος πως η επέμβαση γίνεται μόνο για σημαντικές παραβάσεις όπως το κλείσιμο των διαβάσεων ΑΜΕΑ. Αλλά και πάλι, τίποτα δεν αποκλείει στο μέλλον να τιμωρείται κάθε αντικοινωνική συμπεριφορά. Και αυτός ο ηλεκτρονικός ρουφιάνος  να μην επιτρέπει στους πραγματικούς Ελληνες να αφήνουν τα αυτοκίνητα τους εκεί που τα αφήνουν οι πραγματικοι Έλληνες: όπου γουστάρουν.

Εγώ, μετά τις αναφορές, δεν μπορώ να κάνω πολύ περισσότερα από το να κάνω κι άλλες ελπίζοντας πως απλώς ήταν ένα κακό Σαββατοκύριακο για τον δήμο. Και μπορείτε να κάνετε κι εσείς το ίδιο μέχρι να σιγουρευτούμε πως όλα αυτά ήταν ένα κακό όνειρο και τα πεζοδρόμια και οι διαβάσεις αναπήρων θα επιστρέψουν εκεί που πραγματικά ανήκουν: στον Έλληνα οδηγό. Και μπράβο του.       

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5