1821 Digital Gallery

Microsoft – Μητσοτάκης: Η Ελλάδα κόμβος του παγκόσμιου Cloud

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ MICROSOFT B. SMITH ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ MICROSOFT B. SMITH ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ: H επένδυση δείχνει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στην ελληνική οικονομία
  • A-
  • A+
0
Τι ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη νέα επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, κατά την εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης

«Η ίδρυση ενός υπερσύγχρονου data centre σε οποιαδήποτε χώρα, από έναν τεχνολογικό κολοσσό όπως είναι η Microsoft, αυτομάτως την αναβαθμίζει ως επενδυτικό προορισμό. Ειδικά, όμως, για την  Ελλάδα δεν συνεπάγεται μόνο ξένα κεφάλαια, περισσότερα έσοδα στα δημόσια ταμεία, νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης. Συνεπάγεται και μια ποιοτική προστιθέμενη αξία» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση της επένδυσης στο Μουσείο της Ακρόπολης.

«Οι αναλυτές θα μιλήσουν για ένα συνολικό οικονομικό όφελος, σε βάθος χρόνου, το οποίο μπορεί να ξεπερνά το 1 δισεκ. με βάση την εμπειρία άλλων κρατών. Όμως το κέρδος αυτό πολλαπλασιάζεται αν προστεθεί ο εκσυγχρονισμός και η ανταγωνιστικότητα που θα φέρει, αυτή η επένδυση, σε άλλες επιχειρήσεις, όχι μόνο μεγάλες αλλά μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που ανακαλύπτουν τη σημαντική προστιθέμενη αξία που οι ψηφιακές υπηρεσίες μπορούν να προσφέρουν σε αυτές. Και, βέβαια, το συνολικό όφελος εκτινάσσεται αν αποτιμηθεί η σημασία του μετασχηματισμού στο σύνολο της οικονομίας. Η Τεχνολογία είναι καταλύτης ανάπτυξης σ’ όλα τα επίπεδα», υποστήριξε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Παρουσία του Προέδρου της Microsoft Brad Smith, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η επένδυση, η οποία δρομολογήθηκε σε διάστημα μόλις εννέα μηνών, επιτρέπει στην Ελλάδα να κάνει ένα άλμα προς τον ψηφιακό της μετασχηματισμό, την αναβαθμίζει ως προορισμό για κεφάλαια από το εξωτερικό, ενώ παράλληλα θα προικίσει με νέες δυνατότητες την εγχώρια επιχειρηματικότητα.

«Είμαι σίγουρος ότι η σημερινή εξέλιξη θα δώσει και νέα ώθηση σε πολλές νεοφυείς εταιρείες. Γιατί θα μεταφέρει στην πατρίδα μας πολύτιμη τεχνογνωσία. Θα βοηθήσει στην άνθηση της επιστημονικής έρευνας. Και θα βοηθήσει επίσης στην ανακοπή, γιατί όχι στην αντιστροφή, του ρεύματος του brain drain, σε μία οικονομία και σε μια κοινωνία που θα κινούνται και θα κινείται συνέχεια προς τα εμπρός», προσέθεσε.

Σχετικα
Μητσοτάκης για Amazon: Η Ελλάδα κόμβος για επενδύσεις τεχνολογίας
Μητσοτάκης για Amazon: Η Ελλάδα κόμβος για επενδύσεις τεχνολογίας

«Δεν υποδέχομαι αυτήν τη νέα επένδυση μόνο ως ένα τεχνολογικό και οικονομικό άλμα. Είναι ταυτόχρονα και ένα βήμα εκδημοκρατισμού. Είναι μια κοινωνική τομή. Αφορά το άτομο, αφορά και το σύνολο. Γιατί στον καιρό των fake news, η ασφαλής αποθήκευση των δεδομένων επιτρέπει και την πιο εύκολη επαλήθευσή τους. Ενώ ένα διαφανές διαδίκτυο αποτελεί φόρουμ πολιτικής δραστηριοποίησης και πρέπει να είναι φόρουμ υγιούς ανταλλαγής ιδεών», είπε ο Πρωθυπουργός. «Από την άλλη, η ταχύτητα στην επικοινωνία ανοίγει ένα νέο παράθυρο γνώσης σε όλους», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα έχει τον ήλιο της και τώρα αποκτά και... το cloud της. Μπροστά μας, συνεπώς, ανοίγεται μια μεγάλη λεωφόρος κοινής πορείας, την οποία σήμερα ξεκινάμε για να τη διανύσουμε», τόνισε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος ευχαρίστησε ονομαστικά τον Διευθυντή του Οικονομικού του Γραφείου Αλέξη Πατέλη και τον  Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, που εργάστηκαν σκληρά ώστε να φτάσουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την αξιοποίηση της τεχνολογίας στην προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και αναφέρθηκε έργα όπως αυτό που τώρα υλοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία και ολοκληρώνεται στους επόμενους μήνες. «Από το 2021, ο επισκέπτης του αρχαιολογικού χώρου, με μία απλή εφαρμογή στο κινητό, θα βλέπει την τρισδιάστατη απεικόνιση των μνημείων αλλά και της ίδιας της ζωής της Αρχαίας Ολυμπίας, όπως ακριβώς ήταν πριν από δυόμισι χιλιετίες. Και κάθε κάτοικος της Γης θα μπορεί να ζήσει εικονικά στην περιοχή και να θαυμάσει τα αριστουργήματα του μουσείου της, μέσω μιας ειδικής ιστοσελίδας που θα δωρίσει η Microsoft στο Υπουργείο Πολιτισμού», ανέφερε.

Σχετικα
Amazon: Στρατηγικής σημασίας επένδυση στην Ελλάδα
Amazon: Στρατηγικής σημασίας επένδυση στην Ελλάδα

«Είχαμε λόγο που επιλέξαμε την Ελλάδα. Η Microsoft δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1992, επί 28 χρόνια. Αυτή η σημαντική επένδυση δείχνει εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία,στον ελληνικό λαό και στην ελληνική κυβέρνηση» τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Microsoft Brad Smith.

«Δεν θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει αυτό το βήμα δίχως την βοήθεια και την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Οταν συναντηθήκαμε τον Ιανουάριο στο Νταβός και ανέφερα με ενθουσιασμό να κάνουμε περισσότερα πράγματα στην Ελλάδα, μας είπε ότι αυτό είναι καλό, αλλά πρέπει να επενδύσετε περισσότερο στην Ελλάδα. Και είναι πολύ πειστικός. Ετσι τον επόμενο μήνα τον Φεβρουάριο ήρθα στην Αθήνα», ανέφερε ο κ.Smith. 

 «Πρόκειται για μία γιγαντιαία επένδυση για μία εταιρεία σαν την Microsoft, καθώς η επένδυση σε κεφάλαιο για κάθε καινούργιο data center ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια» τόνισε  ο Πρόεδρος της Microsoft και ανέλυσε τα οφέλη για τις επιχειρήσεις, ιδίως τις μικρές και τις μεσαίες αλλά και για τους καταναλωτές στην καθημερινή τους ζωή.

Ο Πρόεδρος της Microsoft τόνισε ότι πρέπει να οδηγηθούμε στο μέλλον με την νέα τεχνολογία αλλά βασισμένοι στις αρχές της δημοκρατίας, όπως δίδαξε η Αθήνα. «Είμαστε ευγνώμονες που αποτελούμε μέρος  αυτού του εγχειρήματος και θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά από όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του. Θέλω επίσης να πω ευχαριστώ σε ένα πρόσωπο που συνέβαλε στην πραγματοποίηση του περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον: Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας», ανέφερε ο κ. Smith. 

«Στην 2η και 3η βιομηχανική επανάσταση η χώρα μας βρέθηκε ουραγός, στην 4η θέλουμε να βρεθούμε με τους πρωτοπόρους», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος. «Θα είναι το πρώτο data center στην ευρύτερη περιοχή και ένα από τα πρώτα στην Ευρώπη. Αυτή η υποδομή φιλοδοξούμε να επιταχύνει ακόμα περισσότερο το ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας», προσέθεσε.

Παρουσίαση της νέας επένδυσης της Microsoft | Ομιλίες Κυριάκου Μητσοτάκη - Brad Smith

GR for GRowth

 ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5