- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέτσας: Να μην αναπαράγουμε την τουρκική προπαγάνδα
«Θα μεταμορφώσουμε τη χώρα»
Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές εξελίξεις ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην αναπαράγουμε την τουρκική προπαγάνδα.
«Όταν χρησιμοποιούνται διάφορες εκφράσεις για την εξωτερική πολιτική, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν πρέπει να αναπαράγουμε την τουρκική προπαγάνδα» τόνισε αναφερόμενος στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές εξελίξεις, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Αντένα.
Ο κ.Πέτσας προσέθεσε ότι η χώρα μας «είναι αυτή τη στιγμή στην πιο ισχυρή θέση, που ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, αναπτύσσοντας διμερείς και πολυμερείς επαφές» και είπε ότι αυτό αποδείχθηκε και στο τέλος του Φεβρουαρίου - αρχές Μαρτίου, στον Έβρο, «αλλά αποδεικνύεται και καθημερινά με την υπεύθυνη στάση μας σε όλα τα διεθνή fora.
Έχουν αποδοκιμαστεί οι τουρκικές προκλητικές ενέργειες και στην Ανατολική Μεσόγειο και στην κυπριακή ΑΟΖ. Έχουν αποδοκιμαστεί τα άκυρα μνημόνια που έχει υπογράψει η Τουρκία με την κυβέρνηση της Λιβύης».
Αναφερόμενος στην τουρκική στάση ο κ.Πέτσας είπε ότι είναι άλλο πράγμα να είναι κανείς προκλητικός και άλλο πράγμα να είναι ισχυρός.
«Εμείς κάνουμε ό,τι πρέπει για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Έχουμε ψυχραιμία και υπεύθυνη στάση και αυτό το έχουν δει όλοι οι Έλληνες στην πράξη και όχι στα λόγια».
Σχολιάζοντας τη χθεσινή εικόνα με την ανάγνωση του Κορανίουι μέσα στην Αγιά Σοφιά, ο κ.Πέτσας την χαρακτήρισε «προκλητική» έκανε λόγο για προσβολή ενός μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, και προσέθεσε ότι «έχει αποδοκιμαστεί και από τη διεθνή κοινότητα, όχι μόνο από τη δική μας πλευρά, από το υπουργείο Εξωτερικών.
Δεν είναι θέμα μόνο για τους Έλληνες και τους Χριστιανούς γενικά. Είναι ζήτημα προσβολής ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, που συμβολίζει πολύ-πολύ περισσότερα από μια προπαγανδιστική φιέστα».
Πέτσας: Θα μεταμορφώσουμε τη χώρα
Για το ζήτημα της αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι στα ποσά που θα εισρεύσουν στη χώρα μας από το πρόγραμμα για την στήριξη της οικονομίας, πρέπει να προστεθούν και τα χρήματα από το ΕΣΠΑ.
«Άρα, μιλάμε για την επόμενη περίοδο, από το 2021 και μετά, για ένα ποσό πάνω από 50 δισ. ευρώ, για πάνω από το ¼ του ΑΕΠ. Είναι τεράστιο το νούμερο. Και είναι τεράστια και η ευθύνη της κυβέρνησης να σχεδιάσει ένα συνεκτικό σχέδιο που θα πηγαίνει την Ελλάδα στην επόμενη μέρα και πραγματικά θα την μεταμορφώνει. Τα χρήματα αυτά θα τα επενδύσουμε για να μεταμορφώσουμε την Ελλάδα.
Γι’ αυτό, υπάρχει ένας οδικός χάρτης, ένα χρονοδιάγραμμα, για να ετοιμαστεί πρώτα το σχέδιο» είπε ο κ.Πέτσας προσθέτοντας ότι η κατάρτιση του αναπτυξιακού σχεδίου έχει ανατεθεί σε μια επιτροπή, η οποία αποτελείται από πολύ καταξιωμένους οικονομολόγους με επικεφαλής τον νομπελίστα κ. Πισσαρίδη.
Όρισε έναν χρονικό ορίζοντα περί τον Σεπτέμβριο, όπου η κυβέρνηση θα έχει στη διάθεσή της ένα σχέδιο ολοκληρωμένο για την επόμενη περίοδο, το οποίο θα ενσωματωθεί και στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της επόμενης τριετίας.
Άσκησε κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι όταν είχε παρουσιάσει το πρώτο σχέδιό του «έλεγε “θέλω 26 δισ. να τα ξοδέψετε τώρα”, χωρίς να έχει υπόψη ούτε αν αυτά τα χρήματα θα πάνε εκεί που πρέπει να πάνε, ούτε αν θα υπάρχει απόθεμα για να αντιμετωπίσουμε την κρίση τους καλοκαιρινούς μήνες».
Αναφερόμενος στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, κατά το οποίο αναμένεται να υπάρξει αυξημένη μετακίνηση, είπε ότι έγινε η επιλογή να ανοίξουν τα καταλύματα μετά το τριήμερο για να μην υπάρξει πισωγύρισμα με το κορονοϊό, και για να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή η κίνηση προς τα νησιά «από ανθρώπους που θα πήγαιναν γιατί έχουν ένα σπίτι ή επειδή είναι η καταγωγή τους και όχι απότομες μετακινήσεις από το Κέντρο προς την Περιφέρεια και τα νησιά».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μακάρι τα έργα επιστημονικής φαντασίας να μην επαληθευτούν με τον πιο επώδυνο για τον άνθρωπο τρόπο
Ασθενής επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια στα Επείγοντα του Ερυθρού Σταυρού - Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναδεικνύει την πολιτική διαδρομή, τη θεσμική του στάση και την καθοριστική συμβολή του στη συνταγματική αναθεώρηση του 2001
Ο υπουργός Επικρατείας απαντά σε δημοσιεύματα και σχόλια της αντιπολίτευσης
Μεταρρύθμιση με δημιουργία Μητρώου Κατασκευαστών και ηλεκτρονικές παραγγελίες βάζει οριστικό τέλος στη γραφειοκρατία
Η ανάρτηση του Νίκου Μπρουτζάκη
Εξήγγειλε την παρουσίαση εθνικού σχεδίου τετραετίας για παραγωγική ανασυγκρότηση και δίκαιη ανάπτυξη
Η Αθήνα δεν είναι η πιο ακριβή πρωτεύουσα της Ευρώπης. Είναι μία από τις πιο δύσκολες πόλεις λόγω του μισθού των κατοίκων της
Ο Περιφερειάρχης Αττικής ξεκαθαρίζει πως τα καμένα δάση δεν είναι «άδειος» χώρος
Η πιστοποίηση από την Κομισιόν ανοίγει τον δρόμο για φθηνότερη χρηματοδότηση
Η εθελοντική συμφωνία Πολιτείας και αγοράς φέρνει νέες εκπτώσεις στα ράφια
Η ανακοίνωση που υπογράφουν ως πρώην Γραφείο Τύπου της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Σοφία Ζαχαράκη: «Η φοιτητική στέγη είναι πολιτική ισότητας»
Τι δείχνουν τα πραγματικά στοιχεία της Eurostat και του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας
1.044 επενδυτικά σχέδια μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω του «Attiki On»
Ο Νόαμ Κατζ ολοκληρώνει τη θητεία του στην Αθήνα - Δηλώνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις διμερείς σχέσεις
«Πιλότος η Θεσσαλονίκη για τους περιφερειακούς κόμβους καινοτομίας», δήλωσε ο Σταύρος Καλαφάτης
Το υπουργείο Παιδείας εγκρίνει χρηματοδότηση 2,29 εκατ. ευρώ - Ζαχαράκη: Ίσες ευκαιρίες στις σπουδές
Νέες προσλήψεις και «πράσινο φως» για το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο
Με περισσότερους πυροσβέστες, drone και εναέρια μέσα η νέα επιχειρησιακή εικόνα της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.