Πολιτικη & Οικονομια

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Αποχωρήσεις πριν την ψηφοφορία

Tο ΚΚΕ δεν θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
papagellopoulos-vouli1
Βουλή © INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

To MεΡΑ25 και η Ελληνική Λύση αποχώρησαν από την συνεδρίαση της Ολομέλειας για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Αποχώρησε από την συνεδρίαση της ολομέλειας για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, η Ελληνική Λύση, η οποία ωστόσο θα μετέχει στην επιτροπή, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο κ. Βελόπουλος, κατηγόρησε την ΝΔ για δειλία, αφού όπως είπε, δεν ζητεί αναζήτηση ευθυνών και από τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, παρά γίνεται συνένοχος μιας συγκάλυψης, «όπως συνέβη με το Σκοπιανό και το Μάτι».

«Αν δεν βάλει η ΝΔ τον Τσίπρα στο κάδρο, είναι υπαίτια συγκάλυψης. Κι αν είναι περήφανη γι' αυτή, δεν είναι ο κόσμος. Βρήκαν τον Ρασπούτιν και έκρυψαν τον Τσάρο, που είναι ο Τσίπρας κατά τα λεγόμενά τους, ο ραδιούργος και ο σκευωρός. Εμείς δεν μπαίνουμε στα παιχνίδια συγκάλυψης ενόχων συνεχών εγκλημάτων από τον ΣΥΡΙΖΑ και αποχωρούμε», είπε ο κ. Βελόπουλος.

Αποχώρησε και το MεΡΑ25

Νωρίτερα αποχώρησε από την συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής και το MεΡΑ25 το οποίο δεν θα μετέχει ούτε στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή που θα συσταθεί για να ερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στην υπόθεση Novartis, όπως προανήγγειλε ο γραμματέας του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι με τη σύσταση τέτοιων επιτροπών στις οποίες «βουλευτές δικάζουν βουλευτές», το κοινοβούλιο μετατρέπεται σε ένα άθλιο υποκατάστατο της εισαγγελικής αρχής, κάτι που αποτελεί θεσμική εκτροπή.

«Δεν θα συμμετέχουμε στη διαδικασία, θα αποχωρήσουμε και δεν θα συμμετέχουμε σε καμία τέτοια επιτροπή. Δεν μας έστειλε εδώ ο ελληνικός λαός για να προσποιούμαστε ότι είμαστε ανακριτές, εισαγγελείς και αξιολογητές ποινικών ευθυνών της αντίπαλης πολιτικής παράταξης. Αυτή η κοκορομαχία που είδαμε σήμερα δεν συνάδει με εικόνα Κοινοβουλίου που θέλουμε να βλέπουν τα παιδιά και οι Έλληνες πολίτες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης και κάλεσε «να ξανασκεφτούμε το νομικό πλαίσιο και την προσωπική μας συμπεριφορά στο Κοινοβούλιο», προτείνοντας οι επιτροπές που συστήνονται στην Βουλή, να επικεντρώνονται μόνον στην απόδοση πολιτικών ευθυνών.

Tο ΚΚΕ δεν θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία

Τέλος το ΚΚΕ δεν θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία, όπως είπε στην ομιλία του ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας. 

«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται με τη συμμετοχή του στη διαδικασία της ψηφοφορίας να νομιμοποιήσει όλα αυτά τα παιχνίδια και όλη αυτή την προσπάθεια συγκάλυψης, είτε αφορά το σκάνδαλο στο χώρο του φαρμάκου είτε τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης.

Θα αποχωρήσουμε λοιπόν από την ψηφοφορία. Θα πάρουμε βεβαίως μέρος στην προανακριτική επιτροπή - εφόσον συγκροτηθεί - θα καταθέσουμε ξανά τις προτάσεις μας, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική και σε βάθος διερεύνηση της όλης υπόθεσης και θα εκτιμήσουμε και εκεί τη στάση μας.

Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να σας ακολουθήσουμε, σε όλο αυτό το γαϊτανάκι αποπροσανατολισμού που παίζετε όλοι σας, πάνω στις πλάτες και τα μεγάλα προβλήματα του ελληνικού λαού» είπε στην ομιλία του ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στη βουλή σχετικά με την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο, ανέφερε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά, και σίγουρα δε θα είναι και η τελευταία, που μια υπόθεση που εμφανίζεται ως σκάνδαλο βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης και γίνεται προσπάθεια να επισκιάσει άλλα, επίσης σημαντικά ζητήματα και προβλήματα της επικαιρότητας.

Στην προηγούμενη Βουλή είχαμε το σκάνδαλο Νοβάρτις -το υπαρκτό σκάνδαλο- σήμερα έχουμε την αντίστροφη εκδοχή του, τις καταγγελίες που γίνονται για παράνομες παρεμβάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλου στο έργο της Δικαιοσύνης». 

Επισήμανε ότι ανεξάρτητα από την ουσία της υπόθεσης, ο πολιτικός χρόνος που η κυβερνητική πλειοψηφία επιλέγει να φέρει το συγκεκριμένο θέμα στη βουλή δεν είναι καθόλου τυχαίος, καθώς σημειώνονται πολύ σοβαρές εξελίξεις τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική πολιτική που αφορούν στο υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο που «συνιστά ευθεία επίθεση σε όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν μείνει όρθια καθώς και στην ίδια την λειτουργία και αυτονομία των συνδικάτων και το δικαίωμα στην απεργία "που ξεκίνησε βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ με τη γνωστή τροπολογία Αχτσιόγλου», στη σχεδιαζόμενη νέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση «που με όχημα το νόμο Κατρούγκαλου και τους τρεις πυλώνες» η κυβέρνηση προχωρά στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης με πρώτο βήμα τις επικουρικές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ