- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Νέα δημοσκόπηση: Αυτοδύναμη η ΝΔ, κοντά στο 40% το ποσοστό της
Πού κινούνται τα ποσοστά των άλλων κομμάτων
Πρώτη και αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία στη νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll για τις εθνικές εκλογές.
Το 40% αγγίζει το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στη νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll, η οποία διεξήχθη από τις 17 έως τις 19 Ιουνίου. Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει να εξασφαλίζει άνετα την αυτοδυναμία. Ειδικότερα, με βάση την εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 39,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 27%, το ΚΙΝΑΛ 6,4%, το ΚΚΕ 4,6%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με το ΜεΡΑ25 4,1%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση 3,6% και η Χρυσή Αυγή 3,3%.
Στην απλή πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 34,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,3%, το ΚΙΝΑΛ 5,1%, το ΚΚΕ 3,8%, η Ελληνική Λύση 3,2%, το ΜέΡΑ25 Βαρουφάκη 3% και η Χρυσή Αυγή 1,8%. Εάν στα ποσοστά αυτά προσμετρηθούν τα λευκά, τα άκυρα και όσοι δηλώνουν αποχή, η ΝΔ ανεβαίνει στο 36,4%. Όσον αφορά στα άλλα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 24,5%, το ΚΙΝΑΛ 5,4%, το ΚΚΕ 4%, το ΜέΡΑ25 3,4%, η Ελληνική Λύση 3,2% και η Χρυσή Αυγή 1,9%. Οι αναποφάσιστοι κινούνται σε ποσοστά 12%-13%.
Η παράσταση νίκης είναι συντριπτική για τη ΝΔ (κοντά στο 85%), ενώ μόνο το 9,1% πιστεύει σε ανατροπή για τον ΣΥΡΙΖΑ. Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36%, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 24,7%. Μόλις 26,5% είναι ικανοποιημένο από την κυβερνητική πολιτική, την ώρα που το 37,3% εκφράζει την ικανοποίησή του για την παρουσία της ΝΔ. Στην ερώτηση αν προτιμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις εκλογές, θετικά απαντά το 46,6%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.