- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τι λέει το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την απόδραση στις Φυλακές Κορυδαλλού
Κάνει συγκρίσεις με συγκεντρωτικό πίνακα και ξεκαθαρίζει: «Η πρώτη από το 2015»
Ανακοίνωση για την απόδραση δύο κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού ανήμερα της Πρωτοχρονιάς εξέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Μεταξύ άλλων γνωστοποιεί ότι έχει διαταχθεί πειθαρχικός έλεγχος για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε το συμβάν, υπογραμμίζοντας ότι είχαν δοθεί «ρητές εντολές στα Καταστήματα Κράτησης για επίταση των μέτρων ασφαλείας, προκειμένου να αποτραπούν κάθε είδους έκνομες ενέργειες».
Παράλληλα, επισημαίνει ότι είναι η πρώτη απόδραση σε κλειστή φυλακή από το 2015 (όταν και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέλαβε την εξουσία της χώρας). Προς αυτήν την κατεύθυνση παραθέτει και σχετικό πίνακα, κάνοντας λόγο για «Κασσάνδρες».
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
Σήμερα το πρωί (2.1.2019) διαπιστώθηκε η απόδραση δύο (2) προσωρινά κρατουμένων για κλοπές από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, οι οποίοι αναζητούνται από την Ελληνική Αστυνομία.
Αμέσως προσήλθαν στο Κατάστημα στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αρχική διακρίβωση των γεγονότων, ενώ διατάχθηκε έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης Καταστημάτων Κράτησης καθώς και πειθαρχική έρευνα από Εισαγγελικό Λειτουργό προκειμένου να διακριβωθούν με ακρίβεια τα συμβάντα και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες υπαλλήλων, εφόσον υφίστανται.
Επισημαίνεται, επίσης, ότι ειδικά για το χρονικό διάστημα των εορτών έχουν δοθεί ρητές εντολές στα Καταστήματα Κράτησης από το Υπουργείο (στις 11 Δεκεμβρίου 2018, στις 19 Δεκεμβρίου 2018 και στις 27 Δεκεμβρίου 2018) για «επίταση των μέτρων ασφαλείας» προκειμένου να αποτραπούν κάθε είδους έκνομες ενέργειες.
Ας σημειωθεί, τέλος, ότι από το 2015 μέχρι σήμερα, και παρά τις αντίθετες «Κασσάνδρες», η σημερινή απόδραση είναι η πρώτη που συμβαίνει από κλειστή φυλακή, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη (βλ. πίνακα).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.