1821 Digital Gallery
«Χρυσό Πολυεργαλείο» Μανώλη Πετσίτη (a.k.a. φίλε του Νίκου Παππά)
FORREST GUMP

«Χρυσό Πολυεργαλείο» Μανώλη Πετσίτη (a.k.a. φίλε του Νίκου Παππά)

Οι επιστολές του Forrest Gump

Δεν είμαι σίγουρος ακόμα αν πρέπει να σας αναφέρω ως «φίλο του Νίκου Παππά» ή αν το όνομά σας θα έχει γίνει πλέον τόσο οικείο στο κοινό, ώστε να μη χρειάζεται περαιτέρω διευκρινίσεις. Και για να σας πω την αλήθεια, ακόμα κι εγώ μπερδεύομα. Αν δεν τσεκάρω δεν είμαι σίγουρος ακόμα αν λέγεστε «Πετσίνης» ή «Πετσίτης». Υπόψιν, αυτό δεν το λέω για να σας υποτιμήσω. Το αντίθετο.

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν είστε από τους ανθρώπους που χαίρονται τη δημοσιότητα, αφού στη «δουλειά» σας το χαμηλό –μιλάμε για όσο πιο χαμηλό γίνεται– προφίλ, είναι βασικό πλεονέκτημα. Αφήστε που έτσι μπορείτε να πηγαίνετε με άνεση στα μπουζούκια και όπου τέλος πάντων πηγαίνει ένας κοσμικός σκιώδης bon viveur σας εσάς. Και αυτό είναι αρκετό για γίνονται τα πράγματα.

Τις αναγνωριστιμότητες και τα υψηλά προφίλ τα αφήνετε στους Νίκους Παππάδες και σε όσους κάνουν πολιτική καριέρα με ψηφοδέλτια και εκλογές. Που πρέπει να λογοδοτούν για κάθε τους κίνηση και να μπαίνουν διαρκώς στο στόχαστρο. Να τους κάνουν φύλλο και φτερό. Μακριά από εσάς τέτοια «μεγαλεία». Γιατί εσείς μπορείτε να υπάρξετε χωρίς αυτούς. Ενώ αυτοί δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς ανθρώπους σαν εσάς. Γιατί όλοι χρειάζονται ένα δεξί χέρι να κάνει τις «δουλειές».

Α, είπα για «δουλειές» και θυμήθηκα: μη νομίζετε ότι έχω «μασήσει» το παραμύθι για τον πρώην φτωχό και ταπεινό πιτσαδόρο των 5.000 ευρώ τον χρόνο. Αυτό είναι μια ωραία ιστορία που απευθύνεται σε όσους πιστεύουν π.χ. ότι η Κατερίνα Νοτοπούλου εργάστηκε στην πραγματικότητα σαν καθαρίστρια. Δηλαδή κάτι ψηφοφόροι του φίλου σας, που δουλεύουν ακόμα μεροδούλι μεροφάι σαν trolls.

Σχετικα
Νίκος Φίλης: Όχι στην πρόταση Τσίπρα, θα γίνουμε αρχηγικό κόμμα
Νίκος Φίλης: Όχι στην πρόταση Τσίπρα, θα γίνουμε αρχηγικό κόμμα

Αφήστε που αν πράγματι ήσασταν ο απλός και ταπεινός πιτσαδόρος που εν μια νυκτί εκτοξεύθηκε στο εργασιακό ρετιρέ αυτής της ζωής, πρώτα από όλους θα σας είχαν κατασπαράξει οι δικοί σας που περιμένουν στην ουρά. Οι πραγατικοί πιτσαδόροι που δεν θα ανέχοταν με τίποτα την άνοδό σας εις βάρος τους. Όμως αυτό δεν συνέβη. Η άνοδός σας ήταν για αυτούς κάτι φυσικό. Οπότε ή δεν τολμάει κανείς να αγγίξει τους προστατευόμενους του Νίκου Παππά, ο οποίος σας θυμήθηκε ξαφνικά και σας άγγιξε με το ραβδί του Μίδα (πράγμα απίθανο), είτε ήσασταν εκεί γύρω από χρόνια.

Νομίζω ότι θα επιλέξω την δεύτερη εκδοχή. Εξάλλου όλοι ξέρουμε τι ακριβώς συμαίνει φίλος υπουργού που δουλεύει «σύμβουλος» σε εταιρίες που έχουν άμεση ή έμμεση εξάρτηση από το κράτος. Είναι κάτι ανάλογο του τοποτηρητή. Που σημαίνει ότι πρέπει να κατέχετε τους μηχανισμούς και τις «παρακάμψεις» των διαδικασιών σαν την παλάμη του χεριού σας. Δεν μπορεί ξαφνικά, από τη μια μέρα στην άλλη να το κάνει αυτό ένας πιτσαδόρος που δουλεύει 8ωρο κανονικά.

Αφήστε που όπως βλέπω στα video από τα μπουζούκια και στις φωτογραφίες όπου υποδύεστε τον Αλέξη Τσίπρα για να γελάσει η ομήγυρη, ή ακόμα και από τα στοιχήματα στα οποία συμμετείχατε για τα αποτελέσματα των εκλογών, μόνο σαν ένας ακόμη Καρανίκας δεν φαίνεστε. Εκείνος χάρη στη γνωριμία του με τον Πρωθυπουργό ανέβηκε κατακόρυφα στην κοινωνική διατροφική αλυσίδα. Αλλά ακριβώς λόγω του παρελθόντος του δεν θα τον δούμε στα μπουζούκια να ξοδεύει. Ή να κυνηγάει τα trendy εστιατόρια με τιμές που θυμίζουν εποχές του χρηματιστηρίου. Γιατί, όπως όλοι ξέρουμε, τα λεφτά που ξοδεύονται εύκολα, είναι αυτά που έχουν βγει και εύκολα.

Σχετικα
Αλλαγή ρεπερτορίου με νέο πρωταγωνιστή
Αλλαγή ρεπερτορίου με νέο πρωταγωνιστή

Τέλος πάντων, εγώ ήθελα απλώς να σας πω πως σας θαυμάζω. Γιατί είστε το μακροβιότερο είδος από όλους μας. Είτε ως «μεσολαβητές», είτε ως «εξ απορρήτων» βρίσκετε πάντα έναν τρόπο να επιβιώνετε και να επιπλέετε. Αν οι σημαντικοί και υπερπροβεβλημένοι φίλοι σας (ή συμμαθητές σας) είναι τα βότσαλα στο βάζο των προνομιούχων, εσείς είστε η άμμος που γεμίζει τα κενά. Και ο μόνος εφιάλτης σας είναι να βγείτε ξαφνικά στα πρωτοσέλιδα. Να πέσουν επάνω σας οι προβολείς και να μάθουν όλοι το όνομά σας. Δηλαδή, αυτό που σας συμβαίνει τώρα. Και που προφανώς συμβαίνει επειδή βρεθήκατε εν μέσω διασταυρούμενων πυρών. Ή μάλλον επειδή γίνατε εσείς το πυρομαχικό. Γιατί στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρεται κανείς για την άμμο στο βάζο.

Υ.Γ. Μεταξύ μας, δεν πιστεύω καν ότι αυτές τις υβριστικές αναρτήσεις στο Facebook εναντίον των νταβατζήδων τις κάνατε στα σοβαρά. Για την ακρίβεια δεν πιστεύω καν ότι είστε τόσο ΣΥΡΙΖΑ όσο θέλετε να δείχνετε. Απλώς άνθρωποι σαν εσάς, μπερδεύουν συχνά τη «δουλειά» με τη διασκέδαση


ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ...

«Τσανταφηρημάδα»: Όταν έχεις προμηθευτεί λόγω οικολογικής ευαισθητοποίησης μια πάνινη τσάντα για τα ψώνια, αλλά τις περισσότερες φορές την ξεχνάς μέχρι να σε ρωτήσει η ταμίας «τσαντούλα θέλετε»; 


ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τυλιχτής δώρων σε μεγαλοκατάστημα παιχνιδιών.


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Αλέξης Τσίπρας

Αλέξης Τσίπρας
«Εμείς δεν κάνουμε παροχές αλλά αποκαθιστούμε τις αδικίες που γέννησε η σκληρή και πρωτόγνωρη λιτότητα των ημερών σας...»

Μετάφραση
«Επίτηδες ονομάζω το εφάπαξ κατοστάρικο “αποκατάσταση” για να μην περιμένετε καμία ανάπτυξη και να συνηθίσετε έτσι» 

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5