1821 Digital Gallery

Ο Παππάς, ο Πετσίτης, το ταξίδι στη Βενεζουέλα, η ΕΡΤ και μια ομάδα μπάσκετ

Ο Παππάς, ο Πετσίτης, το ταξίδι στη Βενεζουέλα, η ΕΡΤ και μια ομάδα μπάσκετ
© Τα Νέα
Πώς συνδέεται με όλα ο σύμβουλος του πρωθυπουργού
  • A-
  • A+
0

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τον Μανώλη Πετσίτη, που από σερβιτόρος έγινε μέσα σε μια νύχτα ακριβοπληρωμένος κυβερνητικός σύμβουλος, που ταυτόχρονα έχει σχέσεις με τις επιχειρήσεις του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Προς το παρόν, το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει δώσει απαντήσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης που καταθέτουν ερωτήσεις στη Βουλή, αλλά οι αποκαλύψεις συνεχίζονται.

Η ΕΡΤ και τα δικαιώματα μετάδοσης

Πρώτη αποκάλυψη ήρθε από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Γιώργο Προκοκπάκη, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook αποκαλύπτει τη σύνδεση του κ. Πετσίτη με δικαιώματα μετάδοσης της ΕΡΤ πολλών χιλιάδων ευρώ. Ειδικότερα, ο κ. Προκοπάκης αναφέρεται σε μια υπόθεση του , στην οποία είναι επίσης μπλεγμένος ο κ. Πετσίτης.

Σχετικα
O Πίνατ θα έχει παρέα στο εξής την μικρή Μίρα
O Πίνατ θα έχει παρέα στο εξής την μικρή Μίρα

Η ανάρτηση του κ. Προκοπάκη:

Μια παλιά ιστορία - κάτι λέει και για σήμερα

Τον Απρίλιο 2014 γινόταν στην Πολωνία το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Ο τότε δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας δεν είχε το "προϊόν" - εγώ Διεθύνων Σύμβουλος. Σάββατο άρχιζαν οι αγώνες, Κυριακή έρχεται η ενημέρωση πως ο Φιλιππίδης είναι φαβορί. Αν δεν το έδειχνε η ΝΕΡΙΤ θα έπεφτε "ξύλο". Ε ας το πάρουμε!
 

Σχετικα
Ποιοι συμβουλεύουν τον Αλέξη Τσίπρα - Το νέο think tank
Ποιοι συμβουλεύουν τον Αλέξη Τσίπρα - Το νέο think tank

Τα δικαιώματα, μαθαίνουμε, πάνε πακέτο με τα meetings Golden Gala και κάτι άλλο, οπότε μόλις €1.2 εκατ. Με τίποτε, προφανώς - ας τρώγαμε ξύλο. Τετάρτη μεσημέρι ο αντιπρόσωπος με τα δικαιώματα "καταφέρνει" να αποσπάσει το συγκεκριμένο γεγονός από το πακέτο - μόλις €350 χιλ πια και με υπονοούμενα για €300 χιλ "να μας εξυπηρετήσει" ο άνθρωπος. Τα δικαιώματα τα πήρε η ΝΕΡΙΤ τη νύχτα Τετάρτης προς Πέμπτη από την Αγγλία, μετά από διάφορες διεθνείς επαφές. Το κόστος αστρονομικό: €20 χιλ! Δηλαδή, δεν είχε αγοράσει κανείς τα δικαιώματα για Ελλάδα. Περίμενε πρώτα να πουλήσει και μετά να αγοράσει. Στο εύρος από €1.200 χιλιάδες μέχρι €20 χιλιάδες, κάποιος "πονηρός" στη δική μας πλευρά αρκούσε για να ενθυλακωθούν αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Θα έπρεπε βέβαια και αυτός ο "πονηρός" να βγάλει το κατιτίς του. Θα βρισκόμασταν ενδεχομένως σε μια ενδιαφέρουσα περίπτωση να πανηγυρίζουμε για την επιτυχία να μην πληρώσουμε €1.2 εκατ ενώ θα είχαμε πληρώσει τα κερατιάτικα 15 φορές επάνω. Οι πρακτικές είναι γνωστές. Τώρα πια η διοίκηση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα την πατάει εάν θέλει να την πατήσει, ή εάν έχει εντολή να την πατήσει ή εάν την έχουν "στήσει" από μέσα. Σε κάθε περίπτωση του χρήμα που "περισσεύει" είναι πάρα πολύ. Ποιός το παντελονιάζει είναι το ζήτημα, ποιοί το μοιράζονται.

Γιατί θυμήθηκα την ιστορία; Είδα στα ρεπορτάζ πως ένας από τους πελάτες του κ. Πετσίτη, κολλητού του Παππά, είναι ο διακινητής δικαιωμάτων. Έψαξα λίγο στο αρχείο μου και βρήκα πως συζητάμε για αντικείμενο πολλών εκατομμυρίων, όχι για το ψωρόεκατομμυριάκι του στίβου. Να θυμηθούμε πως με το νόμο Παππά, τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα διοικεί (δι' αντιπροσώπου, του Διευθύνοντος Συμβούλου) ο υπουργός - ο κ. Παππάς εν προκειμένω. Το είδαμε με συμφωνία για τα δικαιώματα μετάδοσης του ποδοσφαιρικού κατιμά. Λιγότερο γνωστό αλλά ακόμη πιο σπαρταριστό είναι το ζήτημα με τα δικαιώματα της Football League.

Ψάχνοντας λίγο την ιστορία με τους εργοδότες του κ. Πετσίτη παρατηρούμε ότι μεταξύ αυτών είναι οι Nova/Forthnet, ένας σκασμός διευκολύνσεων με αξία για τον πελάτη του κ. Πετσίτη κάμποσων εκατομμυρίων. Επίσης ο Alpha ή ο κ. Κοντομηνάς ο ίδιος. Υπάρχει πεδίο ενδιαφέροντος.

Ο κ. Πετσίτης πελάτη είχε την εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη. Το αντικείμενο ενασχόλησής του ας το ψάξουν. Στο πεδίο των δικαιωμάτων, όποιος μπορεί να φαντασθεί τι μπορεί να αγόρασε ο κάτοχος των δικαιωμάτων Mundial ας το πει.

Αν ήμουν εισαγγελέας θα ενδιαφερόμουν για την περίπτωση. Θα έκανα φύλλο και φτερό όλα τα τιμολόγια των πελατών του κ. Πετσίτη. Έχω την εντύπωση πως σχετικά με το χρήμα τα συριζόνια είναι όπως οι κατσαρίδες: για κάθε μία που βρίσκεις είναι δέκα που δεν έχεις βρει ακόμη. Είναι πιθανόν να έχουν τους ίδιους πελάτες και άλλοι φίλοι φίλων του κ. Πετσίτη.

Ο κ. Πετσίτης έχει και αυτός ηθικό πλεονέκτημα;

Η ομάδα μπάσκετ της Καισαριανής

Το εντυπωσιακό είναι πως κάτω από την ανάρτηση του κ. Προκοπάκη, χρήστες του Facebook έσπευσαν να σχολιάσουν με link το οποίο οδηγούσε στο basketa.gr και είχε την ανακοίνωση του ιστορικού συλλόγου της Καισαριανής Νήαρ Ηστ στην οποία αναφερόταν: «Αλλαγή σελίδας για την ιστορική Νήαρ Ηστ. Νέα εποχή στην Καισαριανή καθώς η ομάδα περνάει στα χέρια των Καισαριανιωτών επιχειρηματιών, Άκη Κικιδάκη και Μανώλη Πετσίτη». Η ανάρτηση συνοδευόταν και από την ανάλογη φωτογραφία των δύο επιχειρηματιών.

Το ταξίδι στη Βενεζουέλα, οι Κύπριοι δικηγόροι και τα κέρδη από τις δουλειές με τις ΔΕΚΟ

Εν τω μεταξύ, σε σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», που ξεκίνησε τις αποκαλύψεις για το πρόσωπο του Μανώλη Πετσίτη, αναρωτιέται: «Ο μυστικός σύμβουλος του Μαξίμου κ. Πετσίτης είναι εκπρόσωπος δραστηριοτήτων στην Ελλάδα Κύπριων δικηγόρων, πρώην εταίρων του δικηγορικού γραφείου του κ. Αρτέμη Αρτεμίου»; 

Σύμφωνα με τον ρεπορτάζ των Νέων, ο κ. Πετσίτης συνδέεται πολύ στενά με τον υπουργό Νίκο Παππά παρά το γεγονός ότι εκείνος επιχείρησε χτες να αποστασιοποιθεί. Αναλυτικά αναφέρεται στο δημοσίευμα: «Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι στη διάθεση της εφημερίδας μας, ο Μ. Πετσίτης ήταν αυτός που ανέλαβε για λογαριασμό του Κύπριου δικηγόρου να προβεί σε συγκεκριμένη συναλλαγή στην Ελλάδα. Σύμπτωση; Ο συγκεκριμένος δικηγόρος ήταν επί σειρά ετών συνεργάτης στο ίδιο δικηγορικό γραφείο με τον δικηγόρο κ. Αρτέμη Αρτεμίου, που εμφανιζόταν στα περιώνυμα Panama Papers ως δημιουργός offshore εταιρειών με έδρα τον Παναμά, τις Σεϋχέλλες και τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, τις οποίες διαχειρίζεται από την Κύπρο. Το όνομα του κ. Αρτεμίου είχε έλθει στην επικαιρότητα  στη χώρα μας τον Οκτώβριο του 2016, όταν η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” είχε δημοσιεύει φωτογραφία του να εξέρχεται από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Αρτεμίου σε γραπτή του δήλωση είχε παραδεχθεί πως επισκέφτηκε το Μέγαρο Μαξίμου και υποστήριξε ότι μετέβη εκεί “για να κομίσει επενδυτική πρόταση” χωρίς να δίνονται περαιτέρω διευκρινίσεις. Λίγες ημέρες αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Αρτεμίου είχε ταξιδέψει τον Αύγουστο του 2013 με τον Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα.[…] Τότε, ο κ. Παππάς είχε παραδεχθεί ότι το ταξίδι στη Βενεζουέλα είχε όντως πραγματοποιηθεί. […]

»Ωστόσο μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ανακύπτουν νέα ερωτηματικά. Κι αυτό γιατί ένας εκ των συνεταίρων του εν λόγω δικηγορικού γραφείου φέρεται ότι είχε από τα τέλη του 2014 συνεργασία με τον στενό παιδικό φίλο και συνεργάτη του Νίκου Παππά, Μανώλη Πετσίτη. Ας σημειωθεί ότι ο κ. Πετσίτης λίγο καιρό μετά τον θόρυβο για την παρουσία του κ. Αρτεμίου στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε νοικιάσει σπίτι στο Χαλάνδρι για λογαριασμό του Κύπριου δικηγόρου και συνεταίρου του κ. Αρτεμίου, προκαλώντας νέα εύλογα ερωτηματικά για τον δικό του ρόλο.

»Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μόνος συνδετικός “κρίκος” του κ. Πετσίτη με τους Κύπριους δικηγόρους. Ο ίδιος εμφανίζεται να συνεργάζεται και με τον άλλο εταίρο της ίδιας κυπριακής εταιρείας. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των Κυπριακών Αρχών, ο τελευταίος είναι διευθυντής του νομικού γραφείου. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι δύο Κύπριοι δικηγόροι  που φέρεται να συνεργάζονται με τον Μανώλη Πετσίτη, εμφανίζονται να συμμετέχουν διαδοχικά με μερίδιο 50% (ο ένας το μεταβίβασε στον άλλο) σε διαφημιστική εταιρεία στην Ελλάδα, η οποία στα χρόνια της λειτουργίας της στην Αθήνα, κατάφερε να αποσπάσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δουλειές από αρκετές ΔΕΚΟ.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5