- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο αριθμός των νεκρών στο Μάτι «θολώνει» τον ...Πολάκη
Θύελλα αντιδράσεων από κόμματα αλλά και χρήστες των social media για την επίμαχη δήλωση του αν. υπουργού Υγείας μετά την φονική πυρκαγιά
Σάλος στην πολιτiκή σκηνή μετά τη συνέντευξη του Παύλου Πολάκη για τον τραγικό απολογισμό στο Μάτι, όπου μεταξύ άλλων ο υπουργός ισχυρίστηκε ;ότι όλες οι κινήσεις ήταν αποτελεσματικές. Ωστόσο, μόνη ...παραφωνία ήταν ότι «ο τελικός αριθμός των θυμάτων "θολώνει" την εικόνα».
«Αποτελεσματικά λειτούργησε το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, όσο και αν ο τελικός αριθμός των θυμάτων "θολώνει" την εικόνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξηγώντας ότι την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς εκκενώθηκε συνολικός πληθυσμός 13.500 ανθρώπων από την περιοχή και μεταξύ αυτών απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τον κίνδυνο 1.200 παιδιά από κατασκηνώσεις και 1.000 περίπου άτομα εγκλωβισμένα σε παραλίες.
Ωστόσο, ο Π. Πολάκης παραδέχεται ότι «λάθη και αστοχίες μπορεί να έγιναν μέσα στο ξεδίπλωμα της γιγαντιαίας αυτής επιχείρησης έκτακτης ανάγκης, αλλά ακόμα κι αυτά θα αξιολογηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες (όπου υπάρχουν) αμέσως μετά το πέρας της γενικής κατάστασης συναγερμού», η οποία συνεχίζεται.
Έντονη ήταν η αντίδραση από την Νέα Δημοκρατία η οποία με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για ύβρι. «Ο κ. Πολάκης θα έπρεπε να είχε αποπεμφθεί χθες» επεσήμανε στην ανακοινωσή της ενώ πρόσθεσε:
«Η ύβρις του κ. Πολάκη ότι οι νεκροί στο Μάτι "θολώνουν την εικόνα" των επιδόσεων της Κυβέρνησης, επιβεβαιώνει τον κυνισμό που διατρέχει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την επιχείρηση συγκάλυψης που βρίσκεται σε εξέλιξη», ήταν η απάντηση -μέσω ανακοίνωσης- της ΝΔ. «Ο κ. Πολάκης έπρεπε να είχε αποπεμφθεί χθες, γιατί δεν νοείται άνθρωπος να προσβάλει νεκρούς. Όμως είναι εκεί για να στηρίζει και να εκτελεί οδηγίες του Πρωθυπουργού. 'Αλλωστε, οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας».
Ανάλογη και η αντίδραη του Άδωνι Γεωργιάδη στο twitter ο οποίος έγραψε σε ανάρτησή του «Γελοίοι!!!! Μετά τις αντιδράσεις προσπαθεί να την γλιτώσει. Ανθρωπάκι που βρίζει νεκρούς, συγκαλύπτει θανάτους όπως της Μελίνας και απολύει εργαζομένους από μίσος...»
Κίνημα Αλλαγής: Απαράδεκτη επικοινωνιακή παρωδία
Για «απαράδεκτη επικοινωνιακή παρωδία» έκανε λόγο ο εκπροσώπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ FM 104,6.
«Έχουμε ένα οξύμωρο. Βλέπουμε έναν Υπουργό που έλεγε ότι όλα τα έκανε καλά να παραιτείται κι έναν Πρωθυπουργό που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη να μένει στη θέση του. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι θα πρέπει να ξαναγράψουν τα βιβλία τους στη νομική επιστήμη, διότι θα έπρεπε να έχει συμβεί ακριβώς το αντίθετο» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης για να συμπληρώσει «Ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη θα έπρεπε να έχει φύγει».
«Ξηλώνεται το πουλόβερ των μεγάλων ευθυνών γύρω από την πλημμελή προετοιμασία και πρόληψη ενόψει του καλοκαιριού, της ανικανότητας στη διαχείριση της προηγούμενης εβδομάδας και της απαράδεκτης επικοινωνιακής παρωδίας που έστησε η κυβέρνηση αυτή».
Σύμφωνα με τον κ. Χρηστίδη «η συνέντευξη του κ. Πολάκη με αυτό που αναφέρεται και δεν τολμούμε να το επαναλάβουμε, είναι ντροπιαστική. δεν μπορεί να στέκεται αυτός ο άνθρωπος ως Υπουργός Υγείας όταν βγαίνει και λέει αυτά τα πράγματα. Αυτά είναι αντιλήψεις μιας πολύ σκληρής προπαγάνδας ενός ανθρώπου που δεν θα έπρεπε να είναι μέλος οποιασδήποτε κυβέρνησης».
Αντιδράσεις και στο Twiiter
Πολλοί χρήστες στο twitter έσπευσαν να καταγγείλουν τις δηλώσεις Πολάκη. Κάποιοι μάλιστα διερωτήθηκαν αν πρόκειται γαι περιύβριση νεκρού, άρα και πρέπει να διωχθεί ποινικά.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Πρόταση συμβιβασμού για τη Γάζα, στήριξη σε Δανία–Γροιλανδία και μήνυμα εκτόνωσης στις ευρωατλαντικές σχέσεις
Στο 16% το προβάδισμα, στο 50% η δημοφιλία Καρυστιανού
Με αφορμή φερόμενες πωλήσεις ακινήτων σε Βούλγαρους επενδυτές
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε για τεχνική λύση, βοσκοτόπια, ελέγχους ΕΕ και διαχρονική εγκατάλειψη
Έτος ορόσημο το 2025 - Πώς η ψηφιοποίηση και το gov.gr διπλασίασαν τους εγγεγραμμένους δωρητές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναλύει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους
Για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που ψάχνουν σοβαρή εναλλακτική, και όχι άλλο ένα αριστερό πείραμα, είναι καταστροφή
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Τετραήμερες εργασίες, με εισήγηση Χαρίτση και ψηφοφορίες για θέσεις και πολιτική απόφαση
Εντός Φεβρουαρίου το νομοσχέδιο - Σε εφαρμογή το ΕΡΓΑΝΗ 2 και νέο πρόγραμμα για 10.000 γυναίκες
Θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες
Σημαντικές απώλειες για ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση
Ανοιχτά αύριο 22/1 τα σχολεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.