1821 Digital Gallery

Τρία κεράκια στην τούρτα γενεθλίων

Όταν οδηγείς στους μεγάλους δρόμους των ελληνικών πόλεων, ψηλά στα κτίρια και σε κάποια πεζοδρόμια στέκουν σκουριασμένα και ξέψυχα, άδεια, τα ικριώματα στήριξης των τεράστιων υπαίθριων δαιφημιστικών πινακίδων. Πριν τρία χρόνια περίπου είχε δημιουργηθεί η διαδικτυακή σελίδα «χωρίς παράνομες διαφημιστικές πινακίδες» (illegalsigns.gov.gr) κατόπιν εντολής και με την άμεση επίβλεψη του τότε πρωθυπουργού, όμως στη χώρα μας τρία χρόνια μετά τα περισσότερα ικριώματα δεν τα ξήλωσαν, μένουν εκεί εκκρεμή στο πέρασμα του χρόνου και της φύσης μέχρι να γυρίσει η μπίλια και μήπως «νομιμοποιηθούν» πάλι από κάποιον άλλο πολιτικό. Όπως, δηλαδή, συμβαίνει συνήθως στη χώρα που ζούμε. Η παρανομία αναστέλλεται μέχρι πιο ευδόκιμους χρόνους. Ή αλλιώς θα γυρίσει ο τροχός, θα τα ξαναγαμήσουμε όλα και πάλι.

Πριν 3 χρόνια, στις 23 απριλίου, όταν δεν μας δάνειζε κανείς, ούτε ο σάιλοκ από τον έμπορο της βενετίας, ο ίδιος πρωθυπουργός είχε μεταβεί στο καστελόριζο για να ανακοινώσει τη νέα οδύσσεια του έλληνα και την προσφυγή μας στο μηχανισμό στήριξης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ΕΕ στην τρόικα. Ο πανέξυπνος ελληνικός λαός πιαστήκαμε στη φάκα και ο «προδότης» μάς έδεσε χειροπόδαρα στις επιταγές της τρόικας. Και μάλιστα ο «χαζός» και «προδότης» και «τζέφρις» και «εβραίος σάιλοκ» ήταν τόσο έξυπνος και πανούργος που κατάφερε να μας ακολουθήσουν στη μέγγενη και η πορτογαλλία και η ιρλανδία και η κύπρος και μόνο τυπικά να είναι απέξω η ισπανία και η ιταλία.

Τρία χρόνια μετά, 3 πρωθυπουργούς μετά, 3 ζάππεια μετά, και μετά από την αλλαγή μείγματος πολιτικής και «επαναδιαπραγμάτευσης» από τους γενναίους σαμ, μπένι και μπαρμπα-φώτη, τελικά η σύνταξη των 32 χιλιάδων άγαμων θυγατέρων θα πέσει στα 720 ευρώ (όταν ο βασικός μισθός εργαζόμενου έχει πέσει στα 426 ευρώ, ε, ίσα και όμοια;;), ίσως γίνει η πρώτη ιδιωτικοποίηση και, ίσως, κάποια στιγμή απολυθούν και οι πρώτοι δημόσιοι υπάλληλοι!!! (που θα κάνουν έφεση αντισυνταγματικότητας στα δικαστήρια, θα δικαιωθούν, εννοείται, και θα ζητήσουν και ψυχική οδύνη). Μάλλον το ίδιο να κάνουν και οι ιδιοκτήτες των σκουριασμένων διαφημιστικών ταμπλό!!! Και μετά και οι δικαστές θα απαιτήσουν κάποιο νέο επίδομα αναδρομικό (και για τους βουλευτές ακολούθως) λόγω της αυξημένης απασχόλησης. Αλλά αυτά αργότερα, σε μια εθνική κυβέρνηση σωτηρίας άλεξ φραπεδοτσεγκεβάρα και ψεκασμένων ελλήνων (και μπαρμπα-φώτη αναγκαστικά, γιατί ο κουτσούμπας δεν παίζει). Τρια χρόνια μετά το καστελόριζο, όμως, όλος ο πλανήτης έμεινε μετέωρος όταν πληροφορήθηκε σε παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση ότι η αλέκα αντικαταστάθηκε από γ.γ. του κκε μετά από 22 χρόνια.

Τρία χρόνια μετά οι περισσότεροι «πολιτικοί» και «οικονομολόγοι» λένε για καταστροφικές συνθήκες και μεγέθη ανάλογα με της γερμανίας μετά το τέλος του 2ου παγκόσμιου πολέμου. Ε, τότε, ό,τι κατάφεραν αυτοί μπορούμε να το πετύχουμε και εμείς. Αντί να καθίσουμε να το κλαίμε, ας κάνουμε ό,τι έκαναν εκείνοι. Ας κάνουμε ό,τι έκαναν οι βέλγοι πριν 13 χρόνια, έστω. Ας κάνουμε ό,τι εξαρτιέται από εμάς, ό,τι μπορούμε και ό,τι δεν μπορούμε, να τα καταφέρουμε.

Σχετικα
Β, όπως βαριοπούλα, βία, βιβλιοθήκη
Β, όπως βαριοπούλα, βία, βιβλιοθήκη

Για όσους έχουν ως παράδειγμα τη ρωσία και την τουρκία μετά το δντ, δεν νομίζω να θεωρούν ως επιθυμητό το ας μείνουμε φτωχοί ως πολίτες ανάλογα με τα εισοδήματά μας και την παραγωγή μας και ας κάνουμε ό,τι έκαναν εκείνοι: ένα πλούσιο και ισχυρό κράτος με φτωχούς πολίτες.

Την ώρα που που οι έλληνες μαθητές που λιποθυμούν από ασιτία στα σχολεία κάνουν 5ήμερες στη βιέννη και τη βουδαπέστη γιατί, λέει, στην κρήτη και στα νησιά θα πλήρωναν ακριβότερα, για ποιο λόγο να έρθουν οι ξένοι τουρίστες στη χώρα μας και να μην πάνε και αυτοί στην ουγγαρία; Κάποια στιγμή όταν «γυρίσουν» από την 5ήμερη διαρκείας θα σπουδάσουν στα ανώτερα ιδρύματα της πόλης και θα χτίζουν καθηγητές στα γραφεία τους γιατί τους έκοψαν στο μάθημα (εκτός κι αν γραφτούν στις παρασημοφορημένες παρατάξεις και πάρουν το πτυχίο από τα κομματικά συνέδρια) ή γιατί το υπουργείο απόφασισε να μεταφέρει το τεΐ κολοπετινίτσας σε μια μεγαλύτερη πόλη. Και μετά θα αναρωτιούνται ποιος γεννά τη βία της αυγής και της χρυσής αυγής. Γιατί να κοιτάμε στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών συνέχεια λαλάκια που φεύγουν από την ελλάδα ακόμη και ως 5ήμερες εκδρομές;; Υπάρχει λόγος; Εμείς είμαστε σε κρίση;; Οι δικοί μας συμμαθητές λιποθυμούν από την ασιτία; Και αν δεν πας 5ήμερη στο εξωτερικό με τι κουράγιο μετά να συμπαρασταθείς στους συμμαθητές σου που λιποθυμούν;

Τον ιανουάριο η βουλή της ζωής, του κασιδιάρη, του βενιζέλου, έδωσαν εντολή να πάει ο παπακωσταντίνου προανακριτική μια βόλτα για να εξεταστεί, γιατί το 8μηνο διάστημα 10ος του 2010 έως 6ος του 2011 το υπουργείο και το σδόε δεν έφερε ουτε ευρώ από τη λίστα λαγκάρντ φαλτσιανί με τα 2.062 ονόματα. Τον 10ο του 2012 ένας δημοσιογράφος εισαγγελλέας είχε αποκτήσει από κάποιον «άγνωστο» κύριο και είχε δημοσιεύσει στο περιοδικό του τη λίστα με τα ονόματα των καταθετών. Ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι είχε φάει 3 ονόματα, των συγγενών του, ότι δηλαδή είναι μαλάκας και είχε αλλοιώσει τη λίστα μόνο για τους συγγενείς του. Από τον ιανουάριο του 2013 το σδόε ψάχνει τα 3 ονόματα των συγγενών του παπάκ και ίσως τον ιούνιο του 2013 δώσει τα αποτελέσματα της διερεύνησής του. Αν υπολογίσουμε ότι για τα αδικαιολόγητα 3,3 εκ. του θέμου το σδόε έκανε 3,5 χρόνια, μάλλον για τα 2.062 ονόματα θα του πάρει κάποιους αιώνες, αλλά είναι πασιφανές ότι ο υπουργός ευθύνεται που το 8μηνο που πήρε τη λίστα και την έδωσε στο σδόε δεν είχε προλάβει να τα ελέγξει όλα. Ευτυχώς τώρα που η ζωή, ο καρπενάρος, ο κασιδιάρης τούς τρέχουν και «πιεσμένοι» θα βγάλουν απάντηση για 3 ονόματα σε μόλις 6 μήνες!!!! Νομίζω την αύξηση της παραγωγικότητας του δημοσίου την είχε περιγράψει και ο νυν πρωθυπουργος στο ζάπειο 1,2,3…..

Σχετικα
Μπαμπινιώτης vs Turkaegean
Μπαμπινιώτης vs Turkaegean

Όταν το σδόε θα δώσει τα αποτελέσματα από τον ιανουάριο μόλις τον ιούνιο, πώς περιμένουμε αποτελέσματα για φοροδιαφυγή των 11 εκ. πολιτών της χώρας;;

Επίσης, ο καλός δημοσιογράφος εισαγγελλέας ΔΕΝ κατηγορείται ότι αλλοίωσε ελαφρά τη λίστα σβήνοντας από το λογαριασμό 5090146769 με μηδενικό υπόλοιπο του φυσικού προσώπου και πρώην εργοδότη του ΚΟΝΤΟΜΙΝΑS DIMITRIS και αλλάζοντάς τη σε ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ για να φαίνεται ένας απρόσωπος όμιλος εταιρειών!! Αυτός λέει ότι είναι το ίδιο, αλλά δεν απαντά γιατί το άλλαξε και τότε γιατί και το μπόμπολας δεν το άλλαξε με άκτωρ π.χ.;; Και την ίδια ώρα ο πρόεδρος αλέξης μετά από την περιοδεία και τα διαπιστευτήριά του στα τζάκια μπόμπολα, ψυχάρη, επισκέπτεται την καλή εφημερίδα του κομιστή dvd θέμου, προφανώς για να συζητήσει το καυτό θέμα της φοροδιαφυγής ή τα προβλήματα διαβίωσης του καλού φίλου και αγωνιστή κου κουρή στη φυλακή!! Τελικά για όλα φταίει ο παπακωσταντίνου, τζάμπα χάνουμε το χρόνο μας. Και ο γαπ, μην τον ξεχνάμε τον προδότη. Αλλά ευτυχώς στον κόσμο υπάρχουν 2 νέοι ηγέτες-παλικάρια, κάτοχοι πυρηνικών όπλων, που αν χρειαστεί θα τα χρησιμοποιήσουν για το καλό των πολιτών τους ο αλέξης της ελλαδάρας και ο κιμ γιονγκ ουν της βόρειας κορέας.

Ο απρίλης είναι ο μήνας που πέφτει από τους μικρούς, της πραγματικής οικονομίας, το φπα του 1ου τριμήνου κάθε χρονιάς, όμως το οικονομικό επιτελείο μάλλον θα πάθει black out με τα χαμηλά νούμερα και μάλλον ο στουρνάρας θα πρέπει να βγει στη γύρα για εξάμηνα γραμμάτια για πληρωμές μισθών και συντάξεων ή να βγάλει κανένα κουνέλι από το καπέλο. Χωρίς τζίρους και πωλήσεις, τι φπα να αποδώσεις;;

Γιατί σε έναν κόσμο που καταρρέει με απίστευτη ταχύτητα και τραχύτητα, ακόμη εξετάζουμε αν η πραγματική οικονομία μπορεί να τροφοδοτεί με το 50% του ελληνικου ΑΕΠ τη λειτουργία 900 χιλιάδων ΔΥ και των υπηρεσιών που έχουν δημιουργηθεί γύρω από αυτούς για να δικαιολογούν την ανάγκη τους. Δεν φτάνουν 1,4 εκ. άνεργοι να πληρώνουν φπα 23% για να μπορεί να συντηρείται το τεράστιο πελατειακό κράτος και μαζί οι απαραίτητοι επιχειρηματίες-συνεργάτες του και εκμεταλευτές του συνάμα; Ο μινώταυρος ζητάει διαρκώς νέες θυσίες και νέο αίμα για να τροφοδοτεί το μύθο του λαβύρινθού του. Τα λαλάκια, όμως, δεν πέφτουν από τα δένδρα, δημιουργούνται στην πραγματική οικονομία του ιδιωτικού τομέα και όταν δίνεις το 55% των εσόδων σου στην τροφή του μινώταυρου σύντομα τα λαλάκια θα τελειώσουν και ο μινώταυρος θα λιποθυμήσει από ασιτία.

Η συνολική αξία των εισαγωγών-αφίξεων, χωρίς πετρελαιοειδή, κατά το χρονικό διάστηµα Ιανουαρίου-∆εκεµβρίου 2012 ανήλθε στο ποσό των 30.201,2 εκατ. ευρώ, έναντι 32 δις ευρώ κατά το ίδιο διάστηµα του 2011, παρουσιάζοντας µείωση 6%. Το ίδιο διάστημα οι εξαγωγές (χωρις πετρελαιοειδή) βελτιώθηκαν κατά 5,1 %, φτάνοντας τα 17 δις ευρώ. Μετά από 3 χρόνια βαριάς κρίσης, με την ανεργία να είναι στο 27% (των νέων στο 58%) και την Ελλάδα στην κόλαση, ακόμη εισάγουμε περισσότερα από όσα εξάγουμε.

Και εξάγουμε λιγότερα από την πορτογαλία, τη ρουμανία, τη σλοβακία, τη σλοβενία. Ακόμη και τις φράουλες και τις πατάτες που εξάγουμε τις παράγουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι μπαγκλαντεσιανοί εργάτες-δούλοι. Και την ώρα που οι έμποροι (παραγωγοί-αφεντικά) αναποδογυρίζουν μπροστά στα υπουργεία τα καφάσια διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική κρίση, είμαστε μαζί τους οι μεγάλοι αγωνιστές που θα ανατρέψουν την κατοχική μνημονιακή κυβέρνηση, αλλά την ώρα που πληρώνουν με σφαίρες τους εργάτες τους ξεχνάμε άρον άρον το παρών μας στους «δίκαιους αγώνες» τους και τους καταγγέλουμε, εννοείται.

Τον σεπτέμβριο του 11 ο τότε πρωθυπουργός στη δεθ αναφέρει: «Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο μεγάλης δοκιμασίας, οφείλουμε να πετύχουμε ένα σαφή στόχο κοινωνικής αλληλεγγύης. Βασικός μου στόχος σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο, να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν εργαζόμενο, να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς εισόδημα»...

Τρία χρόνια μετά, τρία ζάππεια μετά, τρεις πρωθυπουργούς μετά, η πλειοψηφία των ελληνικών οικογενειών έχει έναν εργαζόμενο και ένα μεγάλο ποσοστό δεν έχει κανένα εργαζόμενο αλλά μόνο τη σύνταξη του παππού. Από τα 4,7 εκ. του εργατικού δυναμικού, οι 1,5 εκ. είναι άνεργοι και οι 900 χιλιάδες εργάζονται στο δημόσιο. Οπότε 2,3 εργαζόμενοι της πραγματικής οικονομίας πρέπει να θρέψουν τους ίδιους και άλλους 8,7 εκ. συμπολίτες.

θα γιορτάσουμε τα γενέθλια με κεράκια για φως, αλλά χωρίς τούρτα, παίζοντας the reformer στο athensvoice.gr βοηθώντας τον κωστάκη να φάει όσο πιο πολλά πιτόγυρα μπορεί, αναπολώντας και δοξάζοντας τα χρόνια της ανεμελιάς.

Αν βάλουμε το μυαλό μας εντός του κρανίου μας, αν το βάλουμε κιόλας να δουλέψει, ίσως καταλάβουμε ότι 3 χρόνια μετά έχουμε γκρινιάξει, έχουμε φτωχύνει, έχουμε χάσει θέσεις εργασίας, έχουμε φύγει μετανάστες, έχουμε ψηφίσουμε ενά σωρό νέους νταβατζήδες και τραγικούς πολιτικάντηδες, αλλά δεν έχουμε κάνει προτάσεις, δεν έχουμε σχεδιάσει, δεν έχουμε δουλέψει μαζί, δεν σπάσαμε τα συμφέροντα, δεν σπάσαμε συντεχνίες, δεν πολεμήσαμε την αδικία και δεν τσακωθήκαμε με τους δικούς μας μικρούς διεφθαρμένους και διαφθορείς, αλλά συνεχίζουμε να λέμε ψέματα, για ένα νόμο ολικής επαναφοράς των μισθών στο 2009.

Ένας μαθητής έστειλε ένα γράμμα στον υπουργό στουρνάρα ρωτώντας τον τι είναι σωστό να γράψει στις εξετάσεις για κρίση ύφεσης και έλλειμμα. Πιθανότατα το βιβλίο του να είναι σωστό, αλλά ας συμπληρώσει ως παράδειγμα ότι και οι 3 τροϊκανοί προυπολογισμοί έως τώρα ελλειμματικοί είναι. Και ας μην αναφέρουμε τον προυπολογισμό του 2009 του κώστα του σουβλακοφάγου (the reformer) που είχε έλλειμα 15,6% και ύφεση ταυτόχρονα 2,5%!!!! Ίσως φέτος γίνει ο 1ος πλεονασματικός από το 2002. Αλλά αν οι πολιτικοί και οικονομολόγοι που ίσως σωστά λένε ότι η ύφεση βελτιώνεται με ελλειμματικούς προϋπολογισμούς, κανείς θεωρητικός οικονομολόγος συγγραφέας του σχολικού βιβλίου δεν έχει αντίρρηση να το δοκίμασουμε και πάλι (αν και με αυτό το σαθρό κρατικό μηχανισμό απλά θα ρίξει τα λαλάκια σε μια μαύρη τρύπα), αλλά ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ που χρειαζεται!!!

Οπότε ας πούμε την αλήθεια, δεν είναι κανένας τόμσεν και καμία μέρκελ που είναι κακοί και κόβουν μισθούς και συντάξεις. Εμείς είμαστε οι κακοί του παραμυθιού, τους μισθούς και συντάξεις τους κόβουμε εμείς γιατί κανείς δεν μας δανείζει πια, γιατί μόνοι μας δεν μπορούμε να βγάλουμε τα λαλάκια που χρειάζονται για να πληρώνονται, και όσο κάποιοι συνεχίζουν να χορεύουν καλαματιανό και χασάπικο, κάποιοι άλλοι θα χορεύουν το χορό του ζαλόγγου. Και η ανεργία στους νέους είναι 57%, γιατί όλη μας η φροντίδα είναι στη σίτιση της ιερής αγελάδας και στις άγαμες θυγατέρες. Και είναι οι πρώτοι οι «λεβέντες» που σπρώχνουν τους πραγματικούς ήρωες στον γκρεμό. Γιατί η αναγωγή στο ψέμα συντηρεί τη μυθωδία της ελλαδάρας και των ελληναράδων, αλλά πνίγει το μέλλον και την ελπίδα για την ελλάδα και τους έλληνες.

γιώργος δ.

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5