Πολιτικη & Οικονομια

Συνάντηση Στουρνάρα – Τρόικας για ό,τι ακόμα εκκρεμεί

Διασφαλισμένες οι καταθέσεις των Ελλήνων τόνισε ο υπουργός Οικονομικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
38469-82548.JPG

Νέο γύρο συνομιλιών θα έχει σήμερα στις 16.00 το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας με τους εκπροσώπους της Τρόικας σε μια προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών γύρω από τα εκκρεμή ζητήματα πριν από το Eurogroup της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» ο υπουργός Οικονομικών έχει εξουσιοδότηση από τον πρωθυπουργό και διενεργεί τη συνολική διαπραγμάτευση με την τρόικα για όλα τα ζητήματα (όπως κινητικότητα στο δημόσιο, ρύθμιση τραπεζικών δανείων) στη βάση προτάσεων των συναρμόδιων υπουργείων και όχι μόνο εκείνων που άπτονται της αρμοδιότητας του ΥΠΟΙΚ.

Χθες σε επερώτηση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ο Γιάννης Στουρνάρας διαβεβαίωσε ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων, είναι απόλυτα διασφαλισμένες. «Σήμερα βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος και είναι μείζονος πρωταρχικής σημασίας, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Απριλίου», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας τονίζοντας παράλληλα ότι τα 50 εκ. ευρώ είναι υπεραρκετά για την κάλυψή του. Η εξυγίανση μέσω συγχωνεύσεων διασφαλίζει τόσο τις καταθέσεις όσο και τις θέσεις εργασίας, πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας.

Συνάντηση Βενιζέλου – Τρόικας

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών θα έχει στις 10 το πρωί και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Εν όψει της συνάντησης, πηγές του κινήματος υποστήριζαν ότι μπορεί να βρεθεί λύση και στο ζήτημα της κινητικότητας στη δημόσια διοίκηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ