Visual Browsing

Πλατεία Θεάτρου πριν και μετά: Τα 7 νέα καταστήματα που ανοίγουν

Μετά τη Δημοτική Αγορά στην Κυψέλη ο Δήμος Αθηναίων δίνει ζωή και στην Πλατεία Θεάτρου με τη δράση «Κατάστημα στο Κέντρο»

Ένα ζωντανό εργαστήρι πολιτισμού είναι έτοιμο να στηθεί σε μία από τις πιο ιστορικές πλατείες της πόλης. Πού; Στη πλατεία Θεάτρου, που αλλάζει στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος του Δήμου Αθηναίων ΠΟΛΗ² και στήνει ένα μεγάλο ανοιχτό πάρτι την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου για να γιορτάσει τη δημιουργία και λειτουργία των νέων καταστημάτων της πλατείας.

© Κατερίνα Καμπόσου

Χάρη στο καινοτόμο πρόγραμμα ΠΟΛΗ² του Δήμου Αθηναίων, άνοιξαν σήμερα στην Πλατεία Θεάτρου 7 νέα καταστήματα. Μέσα από μια διαδικασία που διήρκεσε λιγότερους από 4 μήνες, ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε στην ενοικίαση και ανακαίνισή τους και σε ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος όπου, ύστερα από την αξιολόγηση σειράς προτάσεων, επιλέχθηκαν επτά δημιουργικές ομάδες για να μπουν στα αντίστοιχα καταστήματα. 

«Δίνουμε ξανά πνοή σε μια ιστορική πλατεία της πόλης» τονίζει για τη δράση ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και συνεχίζει: «Παραδίδουμε αυτά τα καταστήματα σε επτά δημιουργικές ομάδες, τις οποίες θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε για το επόμενο 6μηνο, καλύπτοντας το λειτουργικό κόστος και το ενοίκιο των καταστημάτων».

Σχετικα
Πάρτι στην πόλη που ζωντανεύει
Πάρτι στην πόλη που ζωντανεύει

Έτσι, η πλατεία Θεάτρου, μια πλατεία δυσφημισμένη και υποβαθμισμένη από την κρίση και το έλλειμμα αστυνόμευσης, γίνεται σιγά-σιγά μια πλατεία ζωντανή και ανοιχτή, έτοιμη να προσελκύσει ξανά εμπορική αλλά και τουριστική δραστηριότητα. «Με πρώτο σταθμό την Πλατεία Θεάτρου και δεύτερο τη Στοά Εμπόρων, πάμε σταδιακά να αλλάξουμε δύο σημεία στο κέντρο της Αθήνας, που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Ασφαλώς, δεν πρόκειται να λύσουμε το πρόβλημα με τα κλειστά καταστήματα στην πόλη, που είναι αποτέλεσμα της κρίσης που πλήττει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Όμως κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για να δώσουμε ξανά ζωντάνια σε περιοχές και πλατείες του Κέντρου που έχουνε ερημοποιηθεί και, κατ’ επέκταση, υποβαθμιστεί» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Τα καταστήματα

1. Αστικά Μοτίβα (Διπλάρη 5Α)

Σχετικα
Διαγωνισμός 15 χρόνια ATHENS VOICE
Διαγωνισμός 15 χρόνια ATHENS VOICE

Μια πειραματική πλατφόρμα πώλησης αντικειμένων design, αλλά και ένας χώρος ανταλλαγής ιδεών με επιστήμονες, καλλιτέχνες, σχεδιαστές και τεχνίτες.

2. Νηρωή (Διπλάρη 5Β)

Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία σχεδιάζει και οργανώνει εκδηλώσεις, φεστιβάλ, πολιτιστικά δρώμενα με άξονες τον ελληνικό πολιτισμό, τις τέχνες, και τον φυσικό τρόπο ζωής.

3. Άι Λαβ Άθενς πρότζεκτ (Θεάτρου 6)

Μια δημιουργική πλατφόρμα προβολής της αληθινής εικόνας της Αθήνας έρχεται να αναδείξει το αστικό τοπίο, μέσω θεματικών εκθέσεων φωτογραφίας και φωτογραφικά σεμινάρια αστικού αυτοπροσδιορισμού.

4. Creators of Cosmos (Θεάτρου 6)

Η πρώτη ελληνική εταιρεία που σχεδιάζει και υλοποιεί παιχνίδια ρόλων φυσικής κλίμακας.

5. Book&Play (Πλ. Θεάτρου 10)

Δύο κοινωφελείς οργανισμοί παρουσιάζουν τη δημιουργική συνύπαρξη βιβλίων και παιχνιδιών.

6. COCO-MAT.bike (Πλ. Θεάτρου 6)

Το πρώτο κατάστημα πώλησης και ενοικίασης ξύλινων ποδηλάτων της COCO-MAT.bike στην Αθήνα και ένας χώρος συνάντησης για τους λάτρεις του ποδηλάτου.

7. Ο Χώρος (Πλ. Θεάτρου 6)

Η ομάδα συλλογικού πολιτισμού ΕΜΕΙΣ, με πρωταρχικό μέλημα την προάσπιση της προσβασιμότητας στην τέχνη, στεγάζει τη δραστηριότητά της.

Το πρόγραμμα ΠΟΛΗ² του Δήμου Αθηναίων παρέχει μικρές οικονομικές επιχορηγήσεις και αναπτυξιακή υποστήριξη σε κατοίκους, επαγγελματίες, επίσημες κι ανεπίσημες ομάδες της κοινωνίας των πολιτών, ώστε να προχωρήσουν σε συνεργατικές παρεμβάσεις στην πόλη.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

The World of Banksy
The World of Banksy
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
27.02.2019
The World of Banksy
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5