Visual Browsing
8 καλλιτέχνες γίνονται σύγχρονοι αρχαιολόγοι στην πλατεία Αγίας Ειρήνης που αλλάζει

8 καλλιτέχνες γίνονται σύγχρονοι αρχαιολόγοι στην πλατεία Αγίας Ειρήνης που αλλάζει

Η έκθεση «Secrets» αποκαλύπτει μυστικά που ούτε φανταζόμαστε στο ιστορικό κτήριο της οδού Βασιλικής

Οι πόλεις, όπως και οι άνθρωποι, που δεν εξελίσσονται, δύσκολα έχουν μέλλον. Στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας, από τον περασμένο Απρίλιο έως σήμερα, οι οδοί Βύσσης, Καϊρη, Αγάθωνος, Πολυκλείτου, Βλαχάβα, Χρυσοσπηλιωτίσσης, Νικίου, Αβραμιώτου και Καρόρη λειτουργούν ως πεζόδρομοι, στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης που τρέχει ο Δήμος Αθηναίων, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και σε συνεργασία με το Athens Partnership.

Mythical Cities Performance

Η πλατεία Αγίας Ειρήνης αναδείχθηκε την τελευταία πενταετία σε κλασικό check in για όσους παίζουν κέντρο, ξενυχτά μαζί με εκείνους που ψάχνουν να βρουν πάρκινγκ κοντά της και την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου αλλάζει, για να γίνει ακόμα πιο φιλική: o Δήμος Αθηναίων απομακρύνει τα σταθμευμένα οχήματα από την περιοχή, οριοθετεί τη νόμιμη κατάληψη δημοσίου χώρου για τα καταστήματα, καθαρίζει την πλατεία και τις προσόψεις των κτιρίων στις οδούς Βασιλικής, Λιμπόνα και Σκουζέ από μουτζούρες και βρωμιές.

Σχετικα
Μήπως ο Αύγουστος στην Αθήνα κρύβει ενδιαφέρον;
Μήπως ο Αύγουστος στην Αθήνα κρύβει ενδιαφέρον;

Η έκθεση «Secrets», σε επιμέλεια του Γιώργου Γεωργακόπουλου, που πραγματοποιείται από το #AthensIntersections σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου, εγκαινιάζεται την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στις 20.00 και μας μεταφέρει στον κόσμο των μικρών πραγμάτων.

Theodora Michelopoulou

Στο ιστορικό κτήριο επί της οδού Βασιλικής, στο νούμερο 1, που σχεδίασε και έχτισε ο Ernst Ziller το 1893, ανοίγει για πρώτη φορά μετά από χρόνια ο πρώτος του όροφος, και οι καλλιτέχνες της έκθεσης αναλαμβάνουν το ρόλο του σύγχρονου αρχαιολόγου στην προσπάθειά τους να επαναπροσδιορίσουν τα στοιχεία της καθημερινότητας που αποτελούν κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας μας. 

Σχετικα
Μπακογιάννης: Πώς θα αλλάξει η πλατεία Συντάγματος
Μπακογιάννης: Πώς θα αλλάξει η πλατεία Συντάγματος

Ino Varvariti-timeline theodoroskolokotronis

Εκεί που παλιότερα υπήρχε ένα αρχοντικό, αργότερα μεταλλάχθηκε στο δημοφιλές ξενοδοχείο «Park», στη συνέχεια λειτούργησε ως εμπορικό κατάστημα εισαγωγής προϊόντων κλωστοϋφαντουργίας από τη Βραζιλία, ενώ σήμερα στεγάζει τα γραφεία του ομίλου εταιρειών Hellas Group. Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσες και ποιες ιστορίες κρύβει η πόλη και ποιες είναι οι άγνωστες πλευρές της;

Foteini Palpana

Υποστηρίζοντας πως είμαστε μέρος ενός ζωντανού μουσείου, η έκθεση «Secrets» στέλνει μήνυμα-πρόσκληση. Να μεταβείς από τις προηγούμενες αφηγήσεις του παρελθόντος στο σήμερα. Να αποδεσμευτείς από τα λατρευτικά εικονο-είδωλα του χθες. Να προχωρήσεις στην κουλτούρα του τώρα.  

Maria Louiza Biris

Οι καλλιτέχνες Ιάνθη Αγγελίογλου, Ινώ Βαρβαρίτη, Φίλιππος Θεοδωρίδης, Εύα Μαραθάκη, Θεοδώρα Μιχελοπούλου, Μαρία Λουίζα Μπίρη, Φωτεινή Παλπάνα και Ηλίας Πολυχρονιάδης θα βιώσουν την αληθινή και πραγματική αξία της ανακάλυψης.

Ianthi Aggelioglou

Οι χειροπιαστές ιστορίες θα αποκαλύψουν στο κοινό, μέσα από ένα κρυφό και αινιγματικό περιβάλλον, μυστικά που δεν μπορεί να φανταστεί. Φιλοξενούμενη από την εταιρεία My Odyssey μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, περιμένει κάθε ανήσυχο άνθρωπο που θέλει συναρπαστικές αστικές εμπειρίες.  

Eva Marathaki_Any boredom in the world is linked to an obstacle asridiculous as death_2014_pencil on paper_30x43cm

Ilias Polychroniadis

Performances Series

Urban Swarm

Choreogenic & co.

Site specific performance

Πέμπτη 26 Oκτωβρίου, 17:30- 17:50

Οδός Σκουζέ & Βασιλικής, Αθήνα

Μελέτη κίνησης μέσω παραμετρικού σχεδιασμού: Νίκος Κουρνιάτης, Χρυσούλα Καραδήμα

Χορογραφική σύνθεση: Γεωργία Αντζάμπου

Συν-δημιουργοί – performers: Μαρία Βλαχοστεργίου, Μαριλένα Βλαχοσωτήρου, Πηγή Λομποτέση, Νάντια Παλαιολόγου, Μαίρη Ταλιαμπέ

Πρωτότυπη μουσική: Sons of Zevedeus, 

Remix πρωτότυπης μουσικής: Θέμης Βασιλείου

Συντονισμός: Χρυσούλα Καραδήμα

Επικοινωνία: Κωνσταντίνα Βουρνά

Final[5]: Mythical Cities 

Theatre enCorps

Πέμπτη 26 Oκτωβρίου, 18:00 - 18:55 

Πλατεία Αγ. Ειρήνης, Αθήνα

Concept, design & Performance: Ana Sánchez-Colberg

Sound score: Ana Sánchez-Colberg 


H έκθεση Secrets πραγματοποιείται από το Athens Intersection σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου. 

Το Athens Intersection επιμελείται ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, συντονίζει η Φωτεινή Καπίρη, και τη σειρά Performances επιμελείται ο Θάνος Βόβολης.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5