Life in Athens

«Γιατί μάς σκοτώνουν Υπουργέ μου;»: Μια συζήτηση από το «Lean in Network» με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Σε συνεργασία με το ακτιβιστικό βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Γιατί μάς σκοτώνουν Υπουργέ μου;»: Μια συζήτηση από τη Lean in Network με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
© Becca Tapert/ Unsplash

Η συζήτηση που διοργανώνει το δίκτυο «Lean in Network» με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στις 27/4 με θέμα την προστασία της γυναίκας από την έμφυλη βία

Οι γυναικοκτονίες και το θέμα της έμφυλης βίας βρίσκεται δυστυχώς για ακόμα μία φορά στην επικαιρότητα, ειδικότερα μετά το τραγικό περιστατικό με τη δολοφόνια της 28χρονης Κυριακής Γρίβα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων. «Γιατί αυτό συνεχίζει να συμβαίνει;», «Γιατί οι γυναίκες στην Ελλάδα πέφτουν συχνά θύματα ενδοοικογενειακής βίας;» και άλλα πολλά «γιατί» μένουν αναπάντητα. Η οργάνωση Lean in Network ψάχνει απάντηση σε αυτά και διοργανώνει μια συζήτηση στο Free Thinking Zone στις 27/4 με καλεσμένο τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

Το δίκτυο «Lean in Network» και η συζήτηση με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Free Thinking Zone στις 27/4

Η οργάνωση Lean in Network βοηθάει γυναίκες να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και έχει σκοπό να δημιουργήσει έναν κόσμο στον οποίο θα υπάρχει ισότητα. Όσες γυναίκες το επιθυμούν συμμετέχουν σε κύκλους συζήτησεων και έχουν την ευκαιρία να λάβουν mentorship πάνω σε θέματα που προβληματίζουν ακόμα τη σύγχρονη γυναίκα.

Τα θέματα της βίας κατά των γυναικών, οι γυναικοκτονίες, η ισότητα στον εργασιακό χώρο και τα έμφυλα στερεότυπα δεν έχούν εκλείψει ακόμα από την κοινωνία μας. Στις 27/4 στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου στη 13.00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τις γυναίκες – μέλη του δικτύου Lean in Network στην Αθήνα. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί σε ζητήματα όπως την ασφάλεια των γυναικών, την έξαρση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και το τι μπορεί να πράξει η Ελληνική Αστυνομία από την πλευρά της για να προστατεύσει τις γυναίκες, που βρίσκονται σε κίνδυνο. Τη συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Λίνα Γιάνναρου.

«Γιατί μάς σκοτώνουν Υπουργέ μου;»: Μια συζήτηση από τη Lean in Network με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Το event θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ακτιβιστικό βιβλοπωλείο Free Thinking Zone, το οποίο αφιερώνει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στην έμφυλη ισότητα και την έμφυλη βιβλιογραφία ως μία ανάγκη ενημέρωσης των γυναικών.

Αυτή δεν θα είναι η μοναδική δράση της οργάνωσης και υα πραγματοποιηθούν και άλλες τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή. Εκτός από την κουβέντα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη θα υπάρξει πλήθος άλλων συζητήσεων προς παρακολούθηση. Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

Σάββατο 27/4

11:00-12:30 «H κακιά στιγμή δεν είναι μία: Πώς μπορούμε να αναγνωρίζουμε το προφίλ του πιθανού δράστη και να αντιμετωπίζουμε την κακοποιητική συμπεριφορά»

Συμμετέχουν: Xάρης Παπαχαραλάμπους, νομικός, επιμελητής του νέου βιβλίου «Γυναικοκτονία και Ποινικό Δίκαιο», Μαρία Στρατηγάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσίων και Ισότητας Δήμου Αθηναίων, Έλενα Συρμαλή, Πρόεδρος ΔΣ ΚΕΜΕΑ, εγκληματολόγος.

Συντονίζει: Ευαγγελία Τσικρίκα, δημοσιογράφος, μέλος Lean In Women in Strategy

13:00-14:30 «Γιατί μας σκοτώνουν Υπουργέ μου;»

Ανοιχτή συζήτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη με τη δημοσιογράφο Λίνα Γιάνναρου και γυναίκες.

17:00-18:30 «Τελικά οι γυναίκες μπορούν να τα καταφέρουν όλα;»

Συμμετέχουν: Η καθηγήτρια οργανωσιακής συμπεριφοράς του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νάνσυ Παπαλεξανδρή και η Συνεπικεφαλής του Lean In Network Greece (Athens) Nίκη Αλεξάνδρου.

19:00-20:30 Παρουσίαση του νέου βιβλίου «Μικρές Επικίνδυνες» των εκδόσεων Key Books

Συμμετέχουν: Μαρίτα Γεραρχάκη, κλινική ψυχολόγος, Μαίη Ζαννή, πολιτική επιστήμων, συνιδρύτρια Women Act, Στέλλα Κάσδαγλη, συνιδρύτρια Women On Top, συγγραφέας, Αντιγόνη Κουβίδη, ontent manager PwC, συνιδρύτρια Women Act.

Συντονίζει: Ζωή Δημητρίου, δημοσιόγραφος

20:30: Μουσική και ποτά!

Κυριακή 28/4

12:00-13:00 Workshop για κορίτσια 12-18 «Πώς να αντιμετωπίζετε τα στερεότυπα μέσα και έξω από το σχολείο»

Συντονίζει η Σαμάνθα Λουράντου, επικεφαλής του κύκλου Lean In Girls

13:00-14:00 Βασικές αρχές αυτοάμυνας, από τον εκπαιδευτή Krav Maga

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και ο καθένας μπορεί να δηλώσει συμμετοχή εδώ για τα workshop της Κυριακής

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ