Καθυστέρηση για την 27η σεζόν του South Park - Νομική διαμάχη για τα δικαιώματα streaming
Μετακινήθηκε η πρεμιέρα - Αβεβαιότητα για το μέλλον της διάσημης σειράς animation
South Park: Καθυστερεί η πρεμιέρα της 27ης σεζόν λόγω νομικών συγκρούσεων για τα δικαιώματα streaming και συγχώνευσης της Paramount - Οι δημιουργοί αντιδρούν
Οι φίλοι της σειράς South Park, που περιμένουν πάνω από δύο χρόνια για νέα σεζόν, θα χρειαστεί να περιμένουν λίγο ακόμη, καθώς η πρεμιέρα της 27ης σεζόν στο Comedy Central, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 9 Ιουλίου, μεταφέρθηκε για τις 23 Ιουλίου.
Το κανάλι κυκλοφόρησε νέα αφίσα για τη νέα σεζόν του South Park, αναδεικνύοντας την επιστροφή των αγαπημένων χαρακτήρων Σταν, Κάιλ, Κάρτμαν, Κένι.
Η καθυστέρηση οφείλεται σε ένταση και νομικές απειλές σχετικά με τα εξαιρετικά κερδοφόρα δικαιώματα streaming της σειράς. Το South Park έχει εμπλακεί στη ρευστή κατάσταση που προκάλεσε η επικείμενη εξαγορά της Paramount Global (μητρικής του Comedy Central) από την Skydance. Η Paramount συνδιαχειρίζεται τη South Park Digital Studios μαζί με τους δημιουργούς της σειράς, Τρέι Πάρκερ και Ματ Στόουν.
Σε δήλωσή τους μετά την ανακοίνωση της νέας ημερομηνίας, οι Πάρκερ και Στόουν επέκριναν έντονα την καθυστέρηση: «Αυτή η συγχώνευση είναι χάος και καταστρέφει το South Park. Βρισκόμαστε στο στούντιο και δουλεύουμε νέα επεισόδια, και ελπίζουμε οι φαν να τα δουν με κάποιον τρόπο».
— South Park (@SouthPark) July 2, 2025
Η συμφωνία των 500 εκατ. δολαρίων για αποκλειστικό streaming στο HBO Max έληξε πρόσφατα χωρίς να υπογραφεί νέα. Πλέον, φαίνεται πιθανό το σενάριο πολλαπλών μη αποκλειστικών συμφωνιών. Η Paramount έχει δηλώσει ότι θέλει τη σειρά αποκλειστικά στο Paramount+, με τον συν-διευθύνοντα σύμβουλο Κρις ΜακΚάρθι να αναφέρει σε επενδυτές ότι από τον Ιούλιο το South Park θα είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα.
Τα δικαιώματα της σειράς διαπραγματεύονται όμως και με άλλες πλατφόρμες όπως το HBO Max και το Netflix. Νομική επιστολή της πλευράς Πάρκερ–Στόουν προς τη RedBird, την Skydance και τον Τζεφ Σελ, ο οποίος αναμένεται να γίνει πρόεδρος της Paramount Global μετά την εξαγορά, καταγγέλλει παρεμβάσεις στις διαπραγματεύσεις, μεταξύ άλλων για περιορισμένη χρονική αποκλειστικότητα 12 μηνών για νέες σεζόν στο Paramount+.
Εν τω μεταξύ, τα υπάρχοντα 26 επεισόδια συνεχίζουν να προβάλλονται στο Max, ενώ η σειρά δεν εμφανίστηκε στην πλατφόρμα Paramount+ την 1η Ιουλίου, όπως αναμενόταν, προκαλώντας σύγχυση στους θεατές.
Οι Πάρκερ και Στόουν είναι εκτελεστικοί παραγωγοί, μαζί με την Αν Γκαρεφίνο και τον Φρανκ Σ. Ανιόν ΙΙ. Παραγωγοί είναι επίσης οι Έρικ Στοφ, Αντριέν Μπίαρντ, Μπρους Χάουελ και Βέρνον Τσάτμαν. Δημιουργικός διευθυντής της South Park Digital Studios είναι ο Κρίστοφερ Μπράιον.
(Με πληροφορίες του Deadline)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σταρ της Νέας Υόρκης εμφανίστηκε δίπλα στη Μαρίσκα Χάργκιτεϊ
«Το "Red Wedding" μόλις ξεκίνησε» - Η σατιρική αντίδραση του γνωστού παρουσιαστή στις ενδιάμεσες εκλογές
Η δημοφιλής animated σειρά ενηλίκων επιστρέφει έπειτα από τρία χρόνια
Η δημόσια έκκληση της ηθοποιού
«Η γυναίκα που μου επιτέθηκε δεν έχει μετανιώσει ούτε έχει σωφρονιστεί»
Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο ηθοποιός
Ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός ενώνεται με την Κατρίνα Μπαλφ στην παραγωγή του Apple TV+
Looksmaxxing, aura farming, skincare και μια εφιαλτική επίσκεψη στα καταστήματα καλυντικών
Ο ηθοποιός του «Saved by the Bell» μίλησε για τις χαμηλές αμοιβές από τις επαναπροβολές
Η ηθοποιός μιλά για τη διαφορά ηλικίας με τον Μοντάνα Τζόρνταν
Ο Ελάιτζα Γούντ και ο Ορλάντο Μπλουμ στην 3η σεζόν της σειράς του Γκάι Ρίτσι
«Βοήθησε πολύ το διάβασμα. Δεν ήμουν ποτέ κοιλιόδουλος» είπε ο ηθοποιός
Συμμετείχε επίσης στο «Orange Is the New Black» σε 19 επεισόδια.
«Μας συγκλόνισε όταν μάθαμε ότι δεν είχε επιστροφή αυτό» εξομολογήθηκε ο ευρωβουλευτής
Το «The Apology», παραγωγής A24, εξασφάλισε παραγγελία δύο σεζόν από το Netflix
«Προσπάθησες να αλλάξεις όλα και στην προσπάθεια σου δυστυχώς σε "πρόδωσαν"»
Η κόντρα για τον ρόλο που δεν πήρε
Ξεκινά γυρίσματα το 2027 - Οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.