- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Αζίζ Ανσάρι κατάλαβε το λάθος του
Η απολαυστικά ώριμη επιστροφή του stand up comedian με το «Aziz Ansari: Right Now» στο Νέτφλιξ μετά την εμπλοκή του ονόματός του στο #metoo κίνημα
Η επιστροφή του Αζίζ Ανσάρι με το «Aziz Ansari: Right Now» στο Νέτφλιξ μετά την εμπλοκή του ονόματός του στο #metoo κίνημα.
Allora!
Οι φαν της σειράς «Master of None», λογικά, έχουν ήδη σχηματίσει γύρω από το στόμα ένα ελαφρύ μειδίαμα. Οι υπόλοιποι, μπορούν να περάσουν διασκεδαστικά τον Σεπτέμβριο τους στο Νετφλιξ παρακολουθώντας τον Αζίζ σε μεγάλα κέφια. Πριν βρεθεί να φιγουράρει στα εξώφυλλα των περιοδικών και των εφημερίδων δίπλα στη φράση «sexual misconduct». Και πριν χρησιμοποιήσει την υπερδύναμη του να γίνεσαι αόρατος και εξαφανιστεί από τα δρώμενα καλλιτεχνικά και μη για περίπου δύο χρόνια.
Το καινούργιο σόου του «Aziz Ansari: Right Now» ξεκινάει με τον ίδιο σεμνό και -τουλάχιστον όχι ορατά προσποιητά- ταπεινό να προσπαθεί να ξανασυστήσει ουσιαστικά τον εαυτό του. Ως ηθοποιό, ως stand up comedian, ως άνθρωπο. Σε αντίθεση με τα αρνητικά σχόλια που κέρδισε και κερδίζει ο Luis CK στις εμφανίσεις του (με τον οποίο βέβαια δεν αξίζει και δεν πρέπει να συγκρίνουμε τον Αζίζ μιας και οι κατηγορίες που τους βαραίνουν δεν έχουν σε καμία περίπτωση την ίδια βαρύτητα) ο Αζίζ μιλά για την δική του περίπτωση #metoo και με τον δικό του τρόπο ζητά δημόσια συγγνώμη. Δεν ξέρω εάν πράγματι το εννοεί ή εάν αυτό αποτελεί ένα μέρος του ομολογουμένως υπαρκτού ταλέντου του. Ωστόσο εκτιμώ το γεγονός ότι το κάνει και τον τρόπο με τον οποίο επιλέγει να συμβεί κάτι τέτοιο. Είναι σεμνός, σοβαρός και με ένα συμπαθητικό κόμπιασμα κοιτά το κοινό του και μιλά σε εκείνη την κοπέλα την οποία προφανώς και πρόσβαλε με τη συμπεριφορά του.
Έπειτα, σαν ανακουφισμένος αλλά ταυτόχρονα μουδιασμένος ξεκινά την παράστασή του. Και καταπιάνεται με ζητήματα που στην παράνοια της αλήθεια τους, φέρνουν γέλιο. Πολύ γέλιο. Για παράδειγμα, και επιτρέψτε μου ένα μικρό σπόιλερ, στο σημείο που μιλάει για την περίπτωση του Μάικλ Τζάκσον είναι απολαυστική η διαπίστωσή του ότι «τόσοι άνθρωποι ήταν κάθε φορά στις περιοδείες του, ένας δεν του είπε ότι με έναν εντεκάχρονο δεν γίνεται να είναι φίλοι».
Δεν θα συνεχίσω με τα αστεία γιατί αφενός εγώ δεν τα κάνω τόσο καλά και αφετέρου αξίζει να τον δείτε να τα κάνει. Ωστόσο, συμβουλή: Στο σημείο με τους Ινδούς και το λόγο που όλοι λατρεύουν το «Crazy Rich Asians» δυνάμωσε την ένταση. Και ναι πράγματι, ο Αζίζ μας έχει συνηθίσει στα εύστοχα καυστικά σχόλια για την πατρίδα του.
Εκεί κοντά στο πρώτο μισάωρο, φαίνεται να λύνεται εντελώς και να περπατάει πράγματι πάνω σε σκηνή και όχι καρφιά χωρίς να είναι φακίρης. Παρόλα αυτά, ακόμη και μέχρι το τέλος, το βλέμμα και τα μετρημένα κατά κάποιον τρόπο λόγια του δείχνουν ένα σεβασμό. Ένα «συγνώμη» αλλά και ένα «ευχαριστώ» στο κατάμεστο θέατρο που στέκει μπροστά του και αφήνει το γέλιο να κρέμεται από τα χείλη του.
Δεν ξέρω εάν ο Αζίζ έχει πραγματικά μετανιώσει για το περιστατικό με την κοπέλα που βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση κατά την επίσκεψή της στο σπίτι του. Μπορώ όμως να πω ότι μετά το τέλος της πρόσφατης παράστασής του στο Νέτφλιξ έχει πραγματικά καταλάβει το λάθος του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η σειρά με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Κέιτζ σταματά μετά από μία σεζόν, παρά τις διθυραμβικές κριτικές
Η σειρά που μας έβαλε στον κόσμο της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης επιστρέφει σε μια πραγματικότητα εντελώς διαφορετική από εκείνη των προηγούμενων κύκλων
Η ανακοίνωση με φόντο τις φήμες για ρήξη ανάμεσα στον ηθοποιό, τον σεναριογράφο και τον παραγωγό
Ο πρώτος κύκλος των οκτώ επεισοδίων βασίζεται στο βιβλίο «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος»
Πρεμιέρα στο Netflix στις 27 Οκτωβρίου
Θυμάται κανείς από τη δεκαετία του ’80 να υπήρξε φινάλε σε αυτό το ρομάντζο που το είπαμε «κινούμενα σχέδια»
Οι σειρές που πλησίασαν αλλά απέτυχαν και οι λόγοι
O ηθοποιός πρωταγωνιστεί στο «The Gentlemen»
Τι θα δούμε στα 11 επεισόδια
Πότε θα κάνει πρεμιέρα ο 6ος κύκλος της δημοφιλούς σειράς του Netflix
Μια συγκινητική, χαοτική και ξεκαρδιστική σειρά γύρω από τη φιλία και την οικογένεια
Oι ενεργοί λογαριασμοί φτάνουν τα πέντε εκατομμύρια
Η παραγωγή εξασφάλισε χρηματοδότηση από το ΕΚΚΟΜΕΔ
Ο δεύτερος κύκλος της σειράς θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix τον επόμενο μήνα
Η χιουμοριστική ανακοίνωση στο Instagram
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε τους λόγους που είπε «όχι» στο HBO
Αλλά του μεγαλώνει τον ρόλο στο «Dutton Ranch»
Το «A Child of My Own» εξετάζει την ιστορία της Eleonor Alejandra Marín Mendoza
Το follow-up του Σκοτσέζου δημιουργού μετά τη μεγάλη επιτυχία «Baby Reindeer» σε κάνει να στριφογυρνάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.