TV + Series

Ο επιθεωρητής Πουαρό του Τζον Μάλκοβις δεν θα έχει αξάν (εικόνες, video)

Θα είναι ένας καθωσπρέπει Άγγλος τζέντλεμαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
poirot1.jpg

Από τον Πίτερ Ουστίνοφ μέχρι τον Ντέιβιντ Σάτσετ όλοι προσπάθησαν και εν πολλοίς πέτυχαν το ιδιαίτερο αξάν του Βέλγου επιθεωρητή Πουαρό που εμπνεύστηκε και δημιούργησε η μεγάλη βρετανίδα συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, Αγκάθα Κρίστι.

Αλλά ο Τζον Μάλκοβιτς αποκάλυψε ότι ο δικός του Πουαρό δεν θα έχει το γνωστό αξάν. Ο Αμερικανός ηθοποιός, 64 ετών, πρόκειται να ενσαρκώσει τον λογοτεχνικό ήρωα της Κρίστι στη δραματική σειρά του BBC 1 «The ABC Murders».

Μιλώντας στο ραδιοτηλεοπτικό έντυπο του BBC, «Radio Times» ο Μάλκοβιτς είπε: «Στη δική μας εκδοχή, ο Πουαρό έχει ζήσει στην Αγγλία για 20 χρόνια και κατέβαλε μεγάλη και επίπονη προσπάθεια να μη μοιάζει με ξένος που μιλάει αγγλικά, αλλά με έναν καθώς πρέπει Άγγλο τζέντλεμαν».

poirot3.jpg


Ο Μάλκοβιτς ήταν πολύ ειλικρινής και παραδέχθηκε: «Οι φαν του Πουαρό και της Αγκάθα Κρίστι μάλλον θα μας μισήσουν για αυτό που κάναμε στον ήρωά τους. Τι να πω, δεν έχω ιδέα πώς θα αντιδράσουν», σχολίασε ο Αμερικανός ηθοποιός.

Ο Πουαρό του 2018 δεν θα έχει καν τσιγκελωτά μουστάκια. Κάτι που αφαίρεσε από τον ήρωα και ο Κένεθ Μπράνα στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου. Μάλιστα ο Μπράνα το παράκανε. 

kenneth-branagh.w700.h700.jpg


Ο «πειραγμένος» Πουαρό ήταν κατά βάση ιδέα του σκηνοθέτη της σειράς, Άλεξ Γκάμπασι, ο οποίος ήθελε ο επιθεωρητής να ταιριάζει με το στιλ του Μάλκοβιτς. Συγκεκριμένα ο σκηνοθέτης εμπνεύστηκε από μια παλιότερη φωτογραφία του ηθοποιού με γένια.

Συνεχίζοντας να μιλά για τις αλλαγές ο ηθοποιός είπε ότι χρειάστηκε προσπάθεια για να πείσουν αυτούς που διαχειρίζονται τα πνευματικά δικαιώματα της Κρίστι.

Η μίνι τηλεοπτική σειρά θα μεταδοθεί τα Χριστούγεννα.

poirot2.jpg


Ο τελευταίος τηλεοπτικός Πουαρό ήταν ο Ντέιβιντ Σάτσετ, ο οποίος ενσάρκωσε τον δαιμόνιο επιθεωρητή για 13 σεζόν, 70 επεισόδια, από το 1989 έως το 2013. 

Agatha Christie's Poirot - Opening Theme


Ο Πίτερ Ουστίνοφ είχε τελειοποιήσει την προφορά του Βέλγου επιθεωρητή: 

Evil Under the Sun (1982) trailer

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ