TV + Series

Μαρίνα Ασλάνογλου: Μια Ελληνίδα στη βρετανική TV!

Πώς είναι να δουλεύεις και δίπλα να βρίσκεται ένας γιατρός που σου δίνει ηλεκτρολύτες;

115071-630725.jpg
Βαγγέλης Περρής
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρίνα Ασλάνογλου
Η Μαρίνα Ασλάνογλου στη σειρά «The Durrells»

Αληθεύει ότι συμμετέχεις σε ένα αγγλικό σίριαλ; Ποιο, πώς, πότε;
Το σίριαλ ονομάζεται «The Durrells» και παίζεται επί τρεις σεζόν στην Αγγλία και στην Αμερική. Τώρα γυρίζεται η τέταρτη σεζόν. Η πρόταση ήρθε ξαφνικά, από το πουθενά, εκεί που δεν το περίμενα, σε μία εντελώς περίεργη φάση. Έφευγα διακοπές με τον άντρα μου και το παιδί μου. Ήμουν μέσα στο καράβι για τη Σκιάθο όταν με πήραν και μου ανακοίνωσαν ότι θέλει να με δει ένας άγγλος σκηνοθέτης για μία σειρά. Μόλις μου είπαν το όνομα ενθουσιάστηκα. Τη γνώριζα τη σειρά, μου άρεσε. Έπρεπε να πάω αμέσως στην Κέρκυρα, εκεί που γυρίζονται τα εξωτερικά. Άλλαξα λοιπόν τέσσερα αεροπλάνα και αντί για τη Σκιάθο, βρέθηκα στο σετ!

Πού σε είχαν δει;
Οι άγγλοι παραγωγοί συνεργάζονται με ελληνικό γραφείο casting. Είπαν τις προδιαγραφές για το ρόλο και οι υπεύθυνοι του γραφείου που με είχαν δει στο θέατρο –πού αλλού, εξάλλου,έχω να κάνω τηλεόραση εδώ και 10 χρόνια– με πρότειναν χωρίς να τους ξέρω. Μου έκανε ο άγγλος σκηνοθέτης κάστινγκ σε τέσσερις σκηνές στα αγγλικά και μετά από δύο μέρες με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι είμαι στη σειρά. Χάρηκα πάρα πολύ, εκεί που δεν το περίμενα συνέβη αυτό το τόσο ωραίο!

Ποιος είναι ο ρόλος σου;
Υποδύομαι μία Ελληνίδα. Μιλάω αγγλικά. Δεν γίνεται μεταγλώττιση. Υπάρχουν βέβαια κάποιες λέξεις και φράσεις που τις λέω στα ελληνικά. Όταν διαβάζω το σενάριο, έχουν σημειώσει τις αγγλικές εκφράσεις που πρέπει να μεταφράσω ώστε να υπαρχει και το τοπικό χρώμα.

Ποια είναι η πορεία του σίριαλ;
Είναι εξαιρετική, σκίζει. Έχει βραβευτεί στα Bafta, οι κριτικές είναι διθυραμβικές και γνωρίζει τρομερή ακροαματικότητα στις χώρες όπου παίζεται. Θεωρείται από τις κορυφαίες σειρές.

The Durrells Trailer  ITV

Έχεις δουλέψει και στην ελληνική τηλεόραση. Έκανες συγκρίσεις;
Εκεί έχουν ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο δουλειάς. Για κάθε ανάγκη υπάρχει ένας άνθρωπος. Ήθελα, για παράδειγμα, να κρεμάσω τα ρούχα μου. Πήγα να το κάνω μόνη μου, γιατί έτσι έχω συνηθίσει. Αμέσως με σταμάτησαν και μου είπαν ότι αυτή δεν είναι δική μου δουλειά, εγώ είμαι ηθοποιός και πρέπει να παίζω όχι να κρεμάω ρούχα.

Οι αμοιβές;
Τις αμοιβές δεν μπορώ να τις συγκρίνω γιατί, οπως είπα, απέχω από την τηλεόραση δέκα χρονια και δεν ξέρω τι γίνεται εδώ.

Απλώς οι αμοιβές δεν δίνονται!
Κάτι έχει πάρει το αυτί μου. Εκεί πληρώνεσαι με την ημέρα του γυρίσματος. Όχι με το επεισόδιο. Έτυχε να έχω τρεις μέρες γύρισμα και να απασχοληθώ μόνο τις δύο. Τελείωσε νωρίτερα η σκηνή. Την τρίτη μέρα που δεν πήγα στο σετ για να δουλέψω, την πληρώθηκα. Μου εξήγησαν ότι, εφόσον η συμφωνία ήταν για τρεις μέρες, αυτές τις ημέρες θα τις πληρωθώ. Επίσης βγαίνει καθημερινό πρόγραμμα, σου το στέλνουν με e-mail και σου λένε ότι αυτή την ώρα πρέπει να ετοιμαστείς στο μακιγιάζ, μετά πρέπει να δοκιμάσεις ρούχα, το break θα αρχίσει τότε και θα τελειώσει τότε. Το εντυπωσιακό είναι ότι και να μην έχει τελειώσει σκηνή, πρέπει να σταματήσεις γιατί έχει προγραμματιστεί break.

Τι ειναι αυτό που σε εντυπωσίασε περισσότερο;
Στα γυρίσματα της Κέρκυρας είχε πάρα πολύ ζέστη γιατί ήταν καλοκαίρι και, επειδή όλα ήταν εξωτερικά, οι ηθοποιοί ιδρώναμε και ήμασταν κάτω από τον ήλιο. Είχαν λοιπόν μόνιμα ένα γιατρό, ερχόταν, μας έβλεπε και συνεχώς μας έδινε ηλεκτρολύτες σε νερό ώστε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της ζέστης! Φυσικά έφερναν και ομπρέλες αλλά αυτό δεν ήταν ειδικότητα του γιατρού!

The Durrells in Corfu: Season 3 Trailer

Είναι σίριαλ εποχής;
Ναι, διαδραματίζεται στην Κέρκυρα το 1935. Η Οικογένεια Durrell είναι υπαρκτά πρόσωπα. Έφυγαν από την Αγγλία γιατί πέθανε ο πατέρας και έμεινε η μάνα με τα τρία παιδιά. Πήγαν στην Κέρκυρα όπου έζησαν τέσσερα χρόνια. Το σίριαλ διηγείται τη ζωή τους. Κάθε σεζόν είναι και ένας χρόνος στην Κέρκυρα. Πώς προσαρμόστηκαν στον τόπο, πώς εντάχθηκαν στην κλειστή κοινωνία του νησιού, πώς έζησαν το ξεκίνημα του πολέμου που τους υποχρέωσε να επιστρέψουν στην Αγγλία...

Τα γυρίσματα τελείωσαν;
Τελειώνουν το Φεβρουάριο. Θα ξαναφύγω αρχές Δεκεμβρίου για τέσσερις ημέρες όπου θα κάνω τα τελευταία εσωτερικά γυρίσματα.

Θέατρο;
Συζητάω δύο δουλειές. Αλλά ακόμη και στις πρόβες να μπεις δεν ξέρεις πλέον αν θα ανέβει παράσταση.

Το μωρό;
Είναι ζωηρούλης και πολύ καλός. Μεγαλώνει με απίστευτους ρυθμούς.Έλειπα εφτά μέρες για τα γυρίσματα και όταν γύρισα τον βρήκα εντελώς διαφορετικό. Αυτός είναι και το πιο ωραίο έργο, ο πιο σημαντικός μου ρόλος...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ