- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ίος 2021: Οδηγός για αξιοθέατα, παραλίες, φαγητό, διασκέδαση
Πρόσφατα η Ίος συµπεριλήφθηκε στη λίστα µε τα 100 εντυπωσιακότερα νησιά του κόσµου από τον διεθνή ειδησεογραφικό ιστότοπο Insider
Ίος: Τι να δεις, πού να κολυμπήσεις, πού να μείνεις και πού να φας το καλοκαίρι του 2021
Πρόσφατα η Ίος συµπεριλήφθηκε στη λίστα µε τα 100 εντυπωσιακότερα νησιά του κόσµου από τον διεθνή ειδησεογραφικό ιστότοπο Insider.com, ο οποίος, εκτός από τις πανέµορφες παραλίες του νησιού, προτείνει την Ίο και για τη µοναδική αύρα της αλλά και για την ιδιαίτερη νυχτερινή της ζωή.
Τι να δεις
Εδώ λένε πως βρίσκεται ο τάφος του Οµήρου (στο Πλακωτό, στα βόρεια του νησιού) και σίγουρα αξίζει µία εξερεύνηση. Στη συνέχεια µπορείς να χαθείς στα στενάκια της Χώρας βγάζοντας φωτογραφίες, µέχρι να ανέβεις ψηλά, πιο ψηλά δεν γίνεται, και να απολαύσεις τη µαγευτική θέα από την Παναγιά Γκρεµνιώτισσα. Και στη συνέχεια να βρεις το ανοιχτό θέατρο 1.100 θέσεων «Οδυσσέας Ελύτης» µε τα µαρµάρινα καθίσµατα, από όπου µπορείς να αγναντέψεις ολόκληρο το Αιγαίο µε µια µατιά. Μην ξεχάσεις να ποζάρεις µπροστά στους 12 ανεµόµυλους για την απόλυτα ινσταγκραµική, καλοκαιρινή σου φωτογραφία. Και να κάνεις µία παύση, χαζεύοντας το ηλιοβασίλεµα, για να εκτιµήσεις το ότι η ζωή µερικές φορές είναι πολύ ωραία.
Πού να κολυµπήσεις
Επιλογές πολλές και όλες αξιόλογες. Ξεκινάµε µε τον Γιαλό, οργανωµένη παραλία κοντά στο λιµάνι, µε βελούδινη αµµουδιά, αρµυρίκια και πολύ κόσµο. Για κάτι πιο in στο Μυλοπότα, για βουτιές µε κοκτέιλ και χορούς µε τα τελευταία hits του καλοκαιριού. Στην Κουµπάρα, πεντακάθαρη παραλία (κοντά στο λιµάνι κι αυτή), θα αποχωριστείς το µαγιό σου. Το κοσµοπολίτικο Μαγγανάρι προσφέρεται για βουτιές σε κρυστάλλινα νερά και δίπλα σε ιδιωτικά σκάφη, ενώ η πιο ροµαντική ατµόσφαιρα βρίσκεται στην Αγία Θεοδότη στον Επάνω Κάµπο. Το ηλιοβασίλεµα µε θέα το νησί Ηρακλειά είναι το κάτι άλλο. Ήσυχα κι ωραία είναι επίσης στον Κάλαµο, στον Παπά, στο Καµπάκι στις Πλάκες, στο Nεράκι, στον Πλακωτό, στο Σαπουνόχωµα, στο Πεταλίδι, στα ∆ιαµούδια, στο Kλήµα, στον Bαλµά, στο Κολιτσάνι, στο Πικρί Νερό και στην Tζαµαρία. Για τους πιο άγριους τύπους, το κατάλληλο σκηνικό παίζει στον κόλπο της Ψάθης, που προσφέρεται και για σερφ.
Πού να µείνεις
Αν αναζητάς γαλήνη και πολυτέλεια, το Agalia Luxury Suites (2286091019) είναι ο προορισµός σου, µε κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, θέα στο λιµάνι και τη Χώρα, πολυτελείς σουίτες και καµπάνες-κρεβάτια δίπλα στη µεγάλη πισίνα. Πολυτέλεια και ιδιωτικότητα προσφέρει και το Calilo Beach Heaven (6970114922), ένας φανταστικός χώρος στην καρδιά µιας ιδιωτικής έκτασης 1.000 στρεµµάτων, µε καταπληκτική παραλία ακριβώς µπροστά που πρωταγωνιστεί σε δεκάδες post στο Instagram. Στον Κάµπο της Ίου, πέντε λεπτά µε τα πόδια από τη θάλασσα, θα βρεις και το πολύ περιποιηµένο Brother’s Hotel (2286091508). Στη Χώρα θα βρεις δεκάδες ενοικιαζόµενα δωµάτια ανάµεσα στα στενά γραφικά δροµάκια, τα οποία µπορείς να δεις και στην ιστοσελίδα του δήµου. Αν πάλι είσαι του κάµπινγκ, στο Μυλοπότα θα βρεις όχι ένα, αλλά δύο. Μπαίνοντας στο χωριό θα δεις το Purple Pig Stars Camping (2286091302), ενώ, στην άλλη άκρη βρίσκεται το ξακουστό κι αγαπηµένο Far Out (2286091468).
Πού να φας
Στην παραλία της Κουµπάρας, στην Κουµπάρα (286091699) για αυθεντικά κυκλαδίτικα πιάτα, ψάρια που φέρνουν καθηµερινά οι ντόπιοι ψαράδες, κορυφαίες και οι αστακο-γαριδοµακαρονάδες, λίστα µε εξαιρετικά εµφιαλωµένα κρασιά, ούζα, τσίπουρα. Στην Κουµπάρα και ο Πολύδωρος (2286091132), αυθεντική ταβέρνα µε µεγάλη βεράντα. Στο Ιθaka (2286092184) στο λιµάνι της Ίου, για ελληνική σύγχρονη κουζίνα και στο Enigma (2286091847). Στο beach bar Erego (6975403000), κάτω από τη δροσερή πέργκολα θα απολαύσεις ελληνική κουζίνα µε ιαπωνικές πινελιές – ενώ κάποιες ώρες της ηµέρας θα βρεις και ολόφρεσκο sushi. Στο Μυλοπότα στο Karma Beach Bar (2286091156), στη Χώρα στο The Nest (2286091778). Για σουβλάκια στη Χώρα στο Yummy (2286092065), µέχρι πολύ αργά.
Πού να διασκεδάσεις
Η Ίος φηµίζεται παγκοσµίως πια για τη νυχτερινή της ζωή και αναλόγως την περίοδο που θα ταξιδέψεις, µπορεί να δεις το δροµάκι της Χώρας που καταλήγει στην πλατεία µε λαοθάλασσα. Στο Slammer (6932304574) και το Steps Bar (6970114922), στη Χώρα, τελείως ιδιαίτερο µπαρ µε χειροποίητα χαλιά και χρωµατιστά µαξιλάρια, σαν κινηµατογραφικό σκηνικό. Τσέκαρε και το Ίος Blue στην πλατεία της Χώρας.
∆ήµος: 2286360400
Aστυνοµία: 2286091222
Λιµεναρχείο: 2286091264
Πρώτες Βοήθειες: 2286360000
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Νορβηγός δημοσιογράφος, εκδότης και συγγραφέας αγόρασε το θρυλικό «Κόκκινο Σπίτι» της Αλκυόνης Παπαδάκη στο Νέο Χωριό στην Κρήτη, αναβίωσε μαζί με αυτό και τον ελαιώνα του και βρήκε τη χαρά του
Αν πηγαίνεις στο νησί για εικοστή φορά, έχεις τη δική σου Κέρκυρα αλλά και τους ανθρώπους της με τους οποίους έχεις δεθεί με τα χρόνια.
O γνωστός ηθοποιός μιλάει για την δική του Αίγινα
Η παραολυμπιακής, αθλήτρια ξιφασκίας και μπάσκετ μιλάει για τη Ρόδο των παιδικών της καλοκαιριών, των οικογενειακών αναμνήσεων και της προσβασιμότητας
H ιδιοκτήτρια του Cine Paris και ιδρύτρια του Cinobo μοιράζεται τις αναμνήσεις της από το νησί
Ο δημοφιλής παρουσιαστής μιλά για όσα τον κέρδισαν στο νησί
H ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός θυμάται τις αγαπημένες της διακοπές στο νησί
Ο φαρμακοποιός και ιδρυτής της APIVITA μιλάει για το νησί του Ιπποκράτη, τον φυσικό πλούτο της και τη βαθιά σχέση του νησιού με την υγεία και την ανθρώπινη σοφία
Η ηθοποιός, μιλάει για το νησί που έγινε έμπνευση, έργο, μουσική και μια βαθιά προσωπική ιστορία ζωής
Όρεξη, μέρες και φαγητό να έχεις και θα περάσεις τέλεια
Ο γνωστός δημοσιογράφος γράφει για το νησί που δεν αλλάζει ποτέ
Ο γνωστός σκηνοθέτης μοιράζεται εικόνες από τη δική του εμπειρία στο νησί
Ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο (UHN) γράφει για το νησί που επισκεφτηκε πρόσφατα
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και βουλεύτρια Α' Πειραιώς και Νήσων γράφει για έναν τόπο που αξίζει να ζει όλον τον χρόνο.
Η συμπρόεδρος του πολιτικού κόμματος Βολτ Ηλέκτρα Ρώμη Δόχτση γράφει για την ξεχωριστή θέση που έχει η Αλόννησος στην καρδιά της
Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Βασίλαινας γράφει για το αγαπημένο του νησί, την Σκόπελο
Ο ηθοποιός Δημήτρης Καπετανάκος γράφει για την αγαπημένη του παραλία
Η επιχειρηματίας Ειρήνη Ντέρου γράφει για τη Σκύρο, που την νιώθει πατρίδα της
Η Ελληνοιταλίδα ηθοποιός γράφει για τις παιδικές της αναμνήσεις από τα καλοκαίρια στη Σκύρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.