- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ίος της Ξένιας Γκάλη
«Το νησί αυτό µε έβαλε στη διαδικασία να ερωτευτώ τις εικόνες, τις µυρωδιές και τα χρώµατα που συναντούσα»
Η Dj Ξένια Γκάλη γράφει για τη δική της Ίο
Την πανέµορφη Ίο την έχω επισκεφτεί τρεις φορές στη ζωή µου, η τελευταία ήταν το 2019 – από τότε είναι τραβηγµένη η φωτογραφία. Με το που «πάτησα» το πόδι µου στο νησί το πρώτο πράγµα που παρατήρησα ήταν η λεπτή άµµος στα χρώµατα του µπεζ, που είναι χαρακτηριστικό στοιχείο των παραλιών της. Bρέθηκα εκεί για επαγγελµατικούς σκοπούς καθώς παίζω µουσική ως dj σε αρκετά νυχτερινά µαγαζιά σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και για να δω οικογενειακούς φίλους. Το νησί αυτό µε έβαλε στη διαδικασία να ερωτευτώ τις εικόνες, τις µυρωδιές και τα χρώµατα που συναντούσα. Είναι ένα νησί στο οποίο µπορείς να συνδυάσεις την έντονη διασκέδαση µέχρι πρωίας αλλά και την απόλυτη ηρεµία, αν κάποιος το επιλέξει φυσικά. Βέβαια, το νησί δεν φηµίζεται για αυτό. Τα τελευταία χρόνια η Ίος απευθύνεται κυρίως σε µικρότερες ηλικίες και σε παιδιά που έχουν µόλις τελειώσει το σχολείο γιατί παρέχει φθηνά πακέτα φιλοξενίας.
Στο µαγαζί Pathos Lounge, όπου και έπαιξα µουσική το 2019, είδα τη νύχτα να δίνει τη σκυτάλη στη µέρα, τα χρώµατα της θάλασσας και του ουρανού να γίνονται τόσο µαγικά ένα, που για δευτερόλεπτα άφησα τα decks και απλά απολάµβανα τη θέα. Ξέχασα για λίγο τη δουλειά, την πίεση της καθηµερινότητας και αφέθηκα. Στη διαδροµή για το µαγαζί παρατηρούσα την υπέροχη παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού και τα γραφικά σοκάκια που δεσπόζουν. Η φωτογραφία είναι από το ξενοδοχείο που επισκέφτηκα σε µια στιγµή πραγµατικής χαλάρωσης και απόλαυσης. Θα µπορούσα να πω ότι για τις λίγες πραγµατικά ώρες που έµεινα, κατάφερε να κερδίσει µια ξεχωριστή θέση στην καρδιά µου. Θέλω πολύ να ξαναπάω στην Ίο, αυτή τη φορά για διακοπές, για να µπορέσω να την εξερευνήσω από άκρη σε άκρη.
*Η Ξένια Γκάλη είναι dj.
Βρείτε τον καλοκαιρινό οδηγό της Ίου εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παραλίγο να χάσει την πτήση της - Η ταλαιπωρία που βίωσε στη διαδικασία επιβίβασης
Λίγα βήματα από τη διάσημη παραλία του Σίμου, το camping γίνεται μέρος της καλοκαιρινής εμπειρίας στην Ελαφόνησο
Το νέο αφιέρωμα από γερμανική ιστοσελίδα
Η Παροικιά, οι Λεύκες και η Νάουσα είναι τρεις πόλεις με τον δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα
Διεκδίκησε διπλά εισιτήρια για αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές με την παρέα σου
Ξεχωριστή θέση στο αφιέρωμα καταλαμβάνει και η πολιτιστική ταυτότητα του προορισμού
Μία από τις βασικές ενστάσεις των ντόπιων αφορά τα...μακαρόνια
H λίστα του Travel + Leisure με τα κορυφαία νησιά
Η σύντομη διαδρομή με το δελφίνι από την Κόστα, τα αρχοντικά, τα σοκάκια, η παράδοση της Μπουμπουλίνας και το ιστορικό ξενοδοχείο
Αν και πολλές καθυστερήσεις οφείλονται σε παράγοντες που δεν ελέγχονται
Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα ευρωπαϊκά νησιά, που προτείνονται στους Γάλλους ταξιδιώτες
Λίγα μέτρα από τη θάλασσα, το Seagonia ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο φιλοξενίας με ηρεμία, υψηλή αισθητική, γεύσεις από τη φάρμα και εμπειρίες ευεξίας
Ομορφιές, γεύσεις και μικρά μυστικά
Ιδιαίτερη μνεία στη Γλώσσα
Συγκαταλέγεται στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς και μεσογειακούς προορισμούς
«Προσφέρει μία ισορροπημένη και ποιοτική ταξιδιωτική εμπειρία»
Εκεί όπου η επιστήμη, η διατροφή, η κίνηση και η φροντίδα του σώματος γίνονται μια νέα εμπειρία φιλοξενίας
Στα μέρη αυτά «ο χρόνος κυλά διαφορετικά»
Εκεί υπάρχουν χρήσιμα είδη πρώτης ανάγκης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.