- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
WhatsApp: Δεκάδες χρήστες έπεσαν θύματα χάκινγκ από ισραηλινή εταιρεία
Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται και δημοσιογράφοι
Δεκάδες χρήστες του WhatsApp έπεσαν θύματα χάκινγκ από ισραηλινή εταιρεία λογισμικού κατασκοπείας
Χρήστες του WhatsApp αποτέλεσαν στόχο χάκινγκ από την ισραηλινή εταιρεία κατασκευής λογισμικού κατασκοπείας, Paragon Solutions.
Μεταξύ των χρηστών του WhatsApp βρίσκονται δημοσιογράφοι και μέλη της κοινωνίας των πολιτών - δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της δημοφιλούς εφαρμογής συνομιλιών, ιδιοκτησίας του τεχνολογικού κολοσσού Meta.
Μετά τον εντοπισμό της παραβίασης ασφαλείας, εκπρόσωποι της WhatsApp έστειλαν νομική προειδοποίηση με τη μορφή του κατεπείγοντος (cease-and-desist letter) στην Paragon.
Σε ανακοίνωσή της η WhatsApp είπε ότι η εταιρεία «θα συνεχίσει να προστατεύει τη δυνατότητα ανθρώπων να επικοινωνούν ιδιωτικά». Η Paragon αρνήθηκε να σχολιάσει.
Ο αξιωματούχος είπε στο Reuters ότι εντοπίστηκε μια προσπάθεια χάκινγκ με στόχο περίπου 90 χρήστες της εφαρμογής. Αρνήθηκε να αναφερθεί στις ταυτότητες των χρηστών που έγιναν στόχος χάκινγκ ή πού βρίσκονται γεωγραφικά. Αρκέστηκε να πει ότι μεταξύ αυτών ήταν μέλη της κοινωνίας των πολιτών και μέσων ενημέρωσης. Πρόσθεσε ότι μετά τον εντοπισμό της παραβίασης, η WhatsApp τη σταμάτησε.
Οι αρχές επιβολής του νόμου και «βιομηχανικοί εταίροι» ενημερώθηκαν για το χάκινγκ, είπε, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες. Δεν είπε όμως πώς διαπίστωσε η εταιρεία ότι η Paragon βρίσκεται πίσω από την ενέργεια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα σημαντικά οφέλη της γραφής με το χέρι έναντι των πληκτρολογίων στον εγκέφαλο
Η νέα συνήθεια που γεννήθηκε στα κινητά σαρώνει τις οθόνες και φέρνει δισεκατομμύρια
Ο Ελληνοαμερικανός οικονομολόγος εξηγεί τι χρειάζεται να κάνει η Ελλάδα για να προσαρμοστεί στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Νέα αγωγή κατά της Sony αμφισβητεί αν οι παίκτες αγοράζουν ή απλώς νοικιάζουν τα ψηφιακά παιχνίδια τους
Τα μοντέλα Claude απέκτησαν πρόσβαση στο διαδίκτυο και παραβίασαν συστήματα οργανισμών
Μικρές αλλαγές, μεγάλη διαφορά
Sony και Warner ζητούν δισεκατομμύρια ευρώ για παράνομη χρήση στίχων στην εκπαίδευση του Claude
Τι εξήγησε ο Ομότιμος Καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης
Η συμφωνία που ανοίγει μια νέα συζήτηση για την ευθύνη των τεχνολογικών εταιρειών
Όταν τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης ξεφεύγουν από τον έλεγχο – και οι ίδιοι οι δημιουργοί τους ζητούν από την πολιτική να τους βάλει φρένο.
Οι νέοι περιορισμοί για τους εφήβους - Αυξάνονται οι πιέσεις από Ευρώπη και Ασία
Η αναγκαιότητα της διά βίου μάθησης σε ένα μεταβαλλόμενο τοπίο
«Η AI είναι πιο επικίνδυνη απ’ όσο παραδέχονται οι τεχνολογικοί κολοσσοί»
Το Audorama 2.0 εντοπίζει κινήσεις και γεγονότα, προτείνει ήχους και τα μετατρέπει σε επεξεργάσιμο υλικό, αφήνοντας τον τελικό λόγο στον δημιουργό
Οι αγώνες περιλαμβάνουν 51 αθλήματα, από ταχύτητες και άλματα μέχρι αυτόνομο ποδόσφαιρο, πινγκ πονγκ και χορό
Η Ελλάδα πρωτοπορεί με το «Hellenic Fire System»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.