Τεχνολογια - Επιστημη

Πώς θα μάθουμε τα βασικά για την τεχνητή νοημοσύνη με διαδικτυακά μαθήματα

Δωρεάν μαθήματα εισαγωγής στην Τεχνητή Νοημοσύνη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πώς θα μάθουμε τα βασικά για την τεχνητή νοημοσύνη με διαδικτυακά μαθήματα
© Cottonbro Studio / Pexels

Ο δωρεάν κύκλος μαθημάτων «Elements of AI» παρέχει βασικές γνώσεις γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη

Στον δωρεάν διαδικτυακό κύκλο μαθημάτων «Elements of AI» μπορούμε να αποκτήσουμε, μαζί με άλλους 1 εκατομμύριο συμμετέχοντες, βασικές γνώσεις σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη. Τι είναι και πώς δημιουργείται η ΤΝ· πώς μπορεί να επηρεάσει την εργασία και την καθημερινότητά μας· τι προβλέπεται να συμβεί στο μέλλον. Στόχος των διαχειριστών του ιστότοπου είναι να απομυθοποιήσουν την ΤΝ με μια σειρά δωρεάν διαδικτυακών μαθημάτων που δημιουργήθηκαν από το MinnaLearn και το πανεπιστήμιο του Ελσίνκι: αυτά τα μαθήματα θεωρία με πρακτικές ασκήσεις και ο καθένας μπορεί να τα παρακολουθήσει με τον δικό του ρυθμό.

Το πρώτο μέρος είναι μια εισαγωγή γύρω από το τι είναι η ΤΝ και ποιες είναι οι χρήσεις της: δεν απαιτούνται περίπλοκα μαθηματικά ή γνώσεις προγραμματισμού. Το δεύτερο μέρος αφορά την ανάπτυξή της: οι σπουδαστές μαθαίνουν για τους αλγορίθμους που καθιστούν δυνατή τη δημιουργία μεθόδων Τεχνητής Νοημοσύνης. Για την καλύτερη κατανόηση του μαθήματος, προαπαιτούνται κάποιες βασικές δεξιότητες προγραμματισμού Python. Η γενική ιδέα αυτής της εκπαίδευσης είναι απλή και βασίζεται στη σκανδιναβική λογική: αρχικά, ο στόχος είναι να διδαχθεί το 1% του πληθυσμού της χώρας τις βασικές έννοιες που βρίσκονται στον πυρήνα της τεχνητής νοημοσύνης, και στη συνέχεια να αυξηθεί σταδιακά ο αριθμός των σπουδαστών. Είναι πολύ σημαντικό για την ορθή χρήση της ΤΝ να ενημερωθούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι από μας για τις δυνατότητες και τις παγίδες της και να συνειδητοποιήσουμε ότι για την κοινωνία μας ο αντίκτυπός της θα είναι εξίσου μεγάλος με εκείνο της ηλεκτρικής μηχανικής στα τέλη του 19ου αιώνα.

Αυτά τα μαθήματα φιλανδικής εμπνεύσεως ξεκίνησαν την άνοιξη του 2018 και σήμερα διδάσκονται σε 170 χώρες. Το 40% των σπουδαστών είναι γυναίκες, ποσοστό υπερδιπλάσιο του μέσου όρου συμμετοχής σε κύκλους μαθημάτων στην επιστήμη των υπολογιστών. Όποιος ολοκληρώσει επιτυχώς τον κύκλο των μαθημάτων, παίρνει σχετικό πιστοποιητικό και, λογικά, έχει κατανοήσει πώς η ΤΝ μπορεί να συμβάλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας με σκοπό τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του κράτους, τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, την ανάπτυξη της οικονομίας και την ενδυνάμωση της λαϊκής συμμετοχής στα κοινά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ