Τεχνολογια - Επιστημη

Super Mario Bros. Wonder: Στο νέο 2D παιχνίδι της Nintendo όλα μπορούν να συμβούν

Παίξε με τον Mario και τους φίλους του σε μια νέα περιπέτεια γεμάτη θαυμαστές εκπλήξεις

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Super Mario Bros Wonder

Το Super Mario Bros. Wonder είναι άλλος ένας λόγος που πρέπει να έχεις το Nintendo Switch.

Ο αγαπημένος μου χαρακτήρας ήταν πάντα η πριγκίπισσα Peach. Μέχρι που μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα ότι επιλέγοντας και άλλους χαρακτήρες στο Super Mario είχα καλύτερες επιδόσεις αφού ο καθένας έχει διαφορετικές ιδιότητες και «χαρίσματα». Ο Mario, ο Luigi και η παρέα τους διασκεδάζουν στην οθόνη μικρούς και μεγάλους, για σχεδόν 40 χρόνια τώρα. Και χωρίς να πω περισσότερα που θα αποκαλύψουν την ηλικία μου, θα αναφέρω απλά ότι έχω παίξει σχεδόν όλες τις εκδοχές του παιχνιδιού.

Αφού ειπώθηκαν, λοιπόν, τα παραπάνω δεν χρειάζεται να εξηγήσω πόσο ενθουσιάστηκα με την κυκλοφορία του νέου 2D παιχνιδιού Super Mario Bros. Wonder για το Nintendo Switch –παρόλο που έμαθα ότι όλοι οι χαρακτήρες έχουν πλέον τις ίδιες δυνάμεις! Το θέμα είναι τι νέο ή πρωτότυπο μπορεί να περιμένει κανείς από ένα παιχνίδι 30τόσο ετών; Η απάντηση είναι πολλά! Γιατί το Super Mario Bros. Wonder είναι αυτό που λέει ο τίτλος: ένα παιχνίδι θαύμα που καταφέρνει να σε μαγέψει από την αρχή μέχρι το τέλος με δεκάδες εκπλήξεις και ανατροπές.

Super Mario Bros. Wonder – Overview Trailer – Nintendo Switch

Super Mario Bros. Wonder: Ταξίδι στον κόσμο των θαυμάτων

Ο Mario και η παρέα του ταξιδεύουν σε έναν θαυματουργό κόσμο γεμάτο εκπλήξεις. Η ιστορία δε λαμβάνει μέρος στο Μανιταροβασίλειο αλλά σε ένα γειτονικό βασίλειο, το βασίλειο των Λουλουδιών. Ο Bowser παραμένει ο μεγάλος αντίπαλος, όμως αυτή τη φορά δεν απήγαγε την πριγκίπισσα Peach αλλά μεταμόρφωσε τον εαυτό του σε ένα γιγάντιο ιπτάμενο σατανικό κάστρο. Στόχος του Bowser είναι η απόκτηση της δύναμης του Θαύματος (Wonder) που μπορεί να αλλάξει τα πάντα, καταργώντας τα διακριτά σύνορα μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Είναι μία δύναμη που όταν ενεργοποιείται, τα πάντα μπορούν να συμβούν.

To Super Mario Bros. Wonder παίζεται είτε κατ' ιδίαν, είτε με φίλους, δια ζώσης ή online. Και με επιλογή από 12 χαρακτήρες, δε χρειάζεται πια να τσακωνόμαστε για το ποιος θα είναι ποιος. Σε τοπικό παιχνίδι πολλαπλών παικτών, οι χαρακτήρες μπορούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον αν κάποιος αντιμετωπίσει δυσκολίες, αλλά και σε online περιβάλλον, οι χαρακτήρες των άλλων παικτών στο ίδιο επίπεδο μπορούν εξίσου να φανούν χρήσιμοι σε μια δύσκολη στιγμή.

Super Mario Bros Wonder
Super Mario Bros Wonder
Super Mario Bros Wonder

Τα Wonder Seeds κρύβουν όλη τη μαγεία

Τα Wonder Seeds είναι μικροί σπόροι που όποτε συλλέγεις μέσα σε μια πίστα, συμβαίνει κάτι το αναπάντεχο. Αντικείμενα ζωντανεύουν και παρελαύνουν επί της οθόνης, οι χαρακτήρες μεταμορφώνονται σε ό,τι μπορείς να φανταστείς, οι νόμοι της φυσικής τροποποιούνται και πολλά ακόμη που σε κάνουν να ανυπομονείς για τον επόμενο σπόρο.

Οι ιδέες πίσω από το wonder effect είναι τόσες πολλές που μπορεί κάποιες να τις συναντήσεις μονάχα μια φορά και να μην τις ξαναδείς. Σκοπός άλλωστε του παιχνιδιού είναι να σε βρίσκει διαρκώς απροετοίμαστο και να σε κρατάει σε εγρήγορση.

Η συλλογή των Wonder Seeds αλλά και των Purple Coins είναι απαραίτητη για την μετάβαση σε διάφορα σημεία του χάρτη και για το ξεκλείδωμα επιπέδων. Το σημαντικό όμως είναι ότι μπορείς να απολαύσεις κάθε στιγμή του παιχνιδιού και να πειραματιστείς με σημεία και features που θα συναντήσεις, χωρίς να χρειάζεται να κάνεις αγώνα ενάντια στο χρόνο, μέχρι να φτάσεις στο σημείο του τερματισμού.

Super Mario Bros Wonder

Έχεις ξαναδεί τον Mario να μεταμορφώνεται σε ελέφαντα;

Παίζοντας, θα συναντήσεις γνωστά αντικείμενα, όπως το Super Star, που προσφέρουν τη βοήθεια που χρειάζεσαι. Υπάρχουν όμως και πολλά νέα αντικείμενα, όπως το Elephant Fruit, το Drill Mushroom ή το Bubble Flower με νέες μεταμορφώσεις για τους ήρωες –τις οποίες θα χρειαστείς σίγουρα σε κάποιες προκλήσεις και κρυμμένα μυστικά επιπέδων.

Ακόμη, εκτός από τις μεταμορφώσεις, υπάρχουν και τα badges, τα οποία μπορούν να καρφιτσωθούν στην αρχή ενός επιπέδου δίνοντας μοναδικές ικανότητες στους χαρακτήρες. Υψηλότερα άλματα; Ταχύτερη κίνηση; Γρηγορότερη κολύμβηση; Η ικανότητα να τραβάς σαν μαγνήτης νομίσματα; Όλα παίζουν!

Super Mario Bros Wonder
Super Mario Bros Wonder
Super Mario Bros Wonder

Booster αισιοδοξίας

Πέρα από τη νοσταλγία και την πρωτοτυπία που νιώθει κανείς παίζοντας το νέο 2D Super Mario Bros. Wonder, αξίζει να αναφέρω και το τρομερό boost θετικής διάθεσης που δέχεται όταν αρχίσει να παρατηρεί τα σχόλια που του κάνουν τα… λουλούδια!  Σε διάφορες στιγμές του παιχνιδιού που ο παίκτης επιτυγχάνει κάποια πρόσκληση ή στο τέλος μιας πίστας, ένα λουλούδι στο παρασκήνιο κάνει ενθαρρυντικά σχόλια, όπως «great job» ή «you did it», ενώ πολύ συχνά σου δίνει και συμβουλές τύπου «σιγουρέψου ότι τρως λαχανικά» και «πάρε βαθιές ανάσες». Ένα θετικό boost για την ψυχολογία κάθε παίκτη ανεξαρτήτως ηλικίας που κατά βάθος όλοι έχουμε ανάγκη στην καθημερινότητά μας.

Super Mario Bros Wonder
Super Mario Bros Wonder

Το super εκφραστικό animation

Εκτός από τα νέα features, σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι το animation είναι πολύ εντυπωσιακό σε επίπεδο εικόνας και ήχου, ενώ διαθέτει πολλές λεπτομέρειες και παιχνιδιάρικη εκφραστικότητα. Τα φόντα δε θυμίζουν σε τίποτα τη βαρετή στατικότητα των παλαιότερων παιχνιδιών Super Mario Bros, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν ο ήχος και η μουσική. Κάθε ηχητικό εφέ και κάθε μουσική επένδυση προσθέτουν έξτρα δυναμισμό στο παιχνίδι.

Ουσιαστικά, το Super Mario Bros. Wonder αποδεικνύει πως δεν έχει ανάγκη να ακολουθήσει τη «μόδα» του gaming αλλά να στηριχτεί σε όσα έκαναν το παιχνίδι της δημοφιλές και να τα εξελίξει. Εδώ η Nintendo έχει αναμίξει στοιχεία από κλασικά Mario Bros. παιχνίδια, προσθέτοντας νέα σε επίπεδο καθαρής πρωτοτυπίας, δημιουργώντας ένα παιχνίδι που προσφέρει αγνή, καθαρή διασκέδαση από την αρχή μέχρι το τέλος.

Το Super Mario Bros. Wonder κυκλοφορεί αποκλειστικά στο Nintendo Switch.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ