Τεχνολογια - Επιστημη

Το Twitter απαγορεύει στους χρήστες να δημοσιεύουν συνδέσμους από ανταγωνιστικά social media

Σε ποια μέσα κοινωνικής δικτύωσης βάζει «μπλόκο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λογότυπο του Twitter
© Unsplash /Souvik Banerjee

Twitter: Η απαγόρευση στους χρήστες και το «μπλόκο» στους ανταγωνιστές - Ποιες περιπτώσεις συνδέσμων επιτρέπονται

Το Twitter προχώρησε στην αιφνιδιαστική ανακοίνωση της απόφασης του να μην επιτρέπει πλέον στους χρήστες να δημοσιεύουν συνδέσμους από άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να «μπλοκάρει» τον ανταγωνισμό. 

«Το twitter δεν επιτρέπει πλέον τη δωρεάν προώθηση ορισμένων μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο twitter», ανέφερε η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι από την απόφαση επηρεάζονται Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Post και Nostr, καθώς και «σύνδεσμοι όπως το linktr .ee, lnk.bio», αναφέρει το Twitter Support στη σχετική ανακοίνωση. 

Twitter: Επιτρέπεται το cross - post

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση που περιγράφει αυτές τις αλλαγές, το Twitter Support αναφέρει ότι θα λάβει μέτρα κατά των χρηστών που παραβιάζουν αυτήν την πολιτική «τόσο σε επίπεδο Tweet, όσο και σε επίπεδο λογαριασμού». Η παραπάνω απόφαση σηματοδοτεί ότι οι χρήστες δεν μπορούν πλέον να δημοσιεύουν συνδέσμους προς τα προφίλ τους σε άλλα κοινωνικά δίκτυα στο βιογραφικό τους στο Twitter, ούτε μπορούν να στέλνουν tweets που οδηγούν τους χρήστες στο Instagram ή στο Facebook. Η πολιτική δεν περιλαμβάνει μόνο συνδέσμους από άλλες πλατφόρμες, αλλά επεκτείνεται ακόμη και στην ανάρτηση ονομάτων χρήστη από ανταγωνιστικές πλατφόρμες χωρίς URL.

Έτσι, οι χρήστες δεν μπορούν πλέον να δημοσιεύουν αναρτήσεις στο Twitter από «απαγορευμένες πλατφόρμες», εκτός εάν πρόκειται για cross-post, που σημαίνει ότι η ίδια ανάρτηση πρέπει να κοινοποιείται τόσο στον ανταγωνιστικό ιστότοπο, όσο και στο Twitter. Το Twitter μπορεί επίσης να αναστείλει λογαριασμούς «που χρησιμοποιούνται έχοντας ως κύριο σκοπό την προώθηση περιεχομένου σε άλλη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης» και δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να συνδέονται με το Linktree ή το Lnk.bio. 

Με πληροφορίες από theverge.com

Διαβάστε ακόμη »»» Ανασκόπηση 2022: Το Twitter στα χέρια του Μασκ και άλλα μεγάλα deals

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ