Τεχνολογια - Επιστημη

Apple: Πρόστιμο δύο εκατομμυρίων ευρώ για φορτιστές στα iPhone

Από τη ρυθμιστική αρχή της Βραζιλίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Apple
Apple © Unsplash

Δύο εκατομμύρια δολάρια καλείται να πληρώσει η Apple ύστερα από πρόστιμο που επέβαλε ρυθμιστική Αρχή της Βραζιλίας λόγω έλλειψης φορτιστή στα iPhone 12.

Πρόστιμο ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ καλείται να πληρώσει η Apple λόγω της έλλειψης φορτιστών στα iPhone 12 μετά από απόφαση της ρυθμιστικής Αρχής της Βραζιλίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του 9to5mac το Σάββατο (20/03), η αμερικανική εταιρεία δικαιολόγησε την έλλειψη φορτιστών ως τρόπο για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς η χρήση πρώτων υλών και το μέγεθος της συσκευασίας πρέπει να μειωθούν.

Ωστόσο, υπήρξαν επικριτές σύμφωνα με τους οποίους, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις αυτού του μέτρου είναι μικρές και η Apple το κάνει κυρίως για να εξοικονομήσει το κόστος αποστολής.

Η Αρχή προστασίας των καταναλωτών λέγεται ότι ζήτησε από την εταιρεία να περιγράψει το οικολογικό πλεονέκτημα της έλλειψης φορτιστή με περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά δεν έλαβε απάντηση. Πάντως, από την Apple δεν έχει διευκρινιστεί αν η απουσία φορτιστή από τη συσκευασία συνεπάγεται και χαμηλότερη τιμή πώλησης.

Από την άποψη των Αρχών της Βραζιλίας, η Apple χρησιμοποιεί «παραπλανητική διαφήμιση» και πωλεί τις συσκευές της «με αθέμιτους όρους».

Τέλος, η Αρχή στη Βραζιλία τονίζει ότι η Apple αναστέλλει την εγγύηση σε περίπτωση κρυφών ελαττωμάτων και δεν έχει επισκευάσει συσκευές ύστερα από προβλήματα με νερό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ