Microsoft: Θα αντικαταστήσει τους δημοσιογράφους με ρομπότ
Αναλαμβάνει η τεχνητή νοημοσύνη
Η Microsoft ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τους δημοσιογράφους με ρομπότ.
Η Microsoft πρόκειται να αντικαταστήσει δεκάδες δημοσιογράφους, που εργάζονται με συμβόλαιο στην ιστοσελίδα της MSN, με τη χρήση αυτοματοποιημένων συστημάτων για την επιλογή των ειδήσεων, όπως μεταδίδουν βρετανικά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Η επιμέλεια των ειδήσεων που παράγουν οι δημοσιογραφικοί οργανισμοί και η επιλογή των τίτλων και των φωτογραφιών που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα MSN γίνεται επί του παρόντος από δημοσιογράφους. Πλέον αυτό το έργο της παραγωγής ειδήσεων θα αναλαμβάνει η τεχνητή νοημοσύνη, όπως δήλωσαν πηγές στην εφημερίδα Seattle Times.
Microsoft: Η αλλαγή εντάσσεται σε μια αξιολόγηση της λειτουργίας της
Ο αμερικανικός κολοσσός της τεχνολογίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Όπως όλες οι εταιρείες αξιολογούμε το έργο μας σε τακτική βάση. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να επενδύουμε περισσότερο σε κάποιους τομείς και από καιρού εις καιρόν να ανασυντασσόμαστε σε κάποιους άλλους. Οι αποφάσεις αυτές δεν είναι αποτέλεσμα της παρούσας πανδημίας».
Η Microsoft, όπως και άλλες τεχνολογικές επιχειρήσεις, πληρώνει δημοσιογραφικούς οργανισμούς για να χρησιμοποιεί ειδήσεις τους στην ιστοσελίδα της. Αλλά απασχολεί δημοσιογράφους που αποφασίζουν ποιές ειδήσεις θα ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα της και πώς θα προβάλλονται.
Περίπου 50 παραγωγοί ειδήσεων που έχουν συμβόλαιο με την εταιρεία θα χάσουν την δουλειά τους στο τέλος Ιουνίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Seattle Times, αλλά μια ομάδα από δημοσιογράφους πλήρους απασχόλησης θα παραμείνει.
«Είναι αποθαρρυντικό να θεωρούμε ότι τα μηχανήματα μπορούν να μας αντικαταστήσουν. Και όμως», δήλωσε στην εφημερίδα ένας από τους δημοσιογράφους που θα χάσει την δουλειά του.
Κάποιοι από αυτούς που θα απολυθούν προειδοποίησαν ότι η τεχνητή νοημοσύνη πιθανόν να μην γνωρίζει καλά τους αυστηρούς δημοσιογραφικούς κανονισμούς και να καταλήγει να αναρτά ακατάλληλες ειδήσεις.
Η Microsoft είναι μια από τις πολλές τεχνολογικές εταιρείες που πειραματίζονται με μορφές της αποκαλούμενης ρομποτικής δημοσιογραφίας για την μείωση του κόστους. Η Google είναι επίσης μια εταιρεία που επενδύει σε αυτόν τον τομέα.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Τζένσεν Χουάνγκ εργάζεται αδιάκοπα παρά το γεγονός ότι η εταιρεία του έγινε η πολυτιμότερη στον κόσμο
Η Κίνα προκαλεί Google και OpenAI - Ανοιχτό σε όλους το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης
Η νέα λειτουργία του Wrapped δείχνει πόσο νέοι ή μεγάλοι είναι οι χρήστες βάσει μουσικών συνηθειών
Στις δοκιμές που έγιναν οι ερευνητές κατάφεραν να ανταλλάξουν ακόμη και γυμνό υλικό
Kαθώς πλέον ανταγωνίζεται μια ανεξάντλητη ποσότητα περιεχομένου που παράγεται μαζικά, γρήγορα και σχεδόν δωρεάν
Τα βίντεο, καλοφτιαγμένα και πειστικά, παραπλανούν ανυποψίαστους χρήστες
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Η κυκλοφορία του Black Ops 7 απογοήτευσε, με πτώση πωλήσεων και λιγότερους ενεργούς παίκτες
Δημιουργείται ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους τεχνητής νοημοσύνης σε Ασία-Ειρηνικό
«Έπεσαν» Canvas και Zoom
...και τα βρίσκουμε στα ρούχα μας ή ακόμα και μέσα στον κάδο και στα λοιπά τμήματα της συσκευής
Συνομιλία με έναν φιλόσοφο στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
Ανάλυση γενετικού υλικού από πίσσα σημύδας στην Εσθονία φέρνει στο φως σκηνές της Λίθινης Εποχής
Mελέτες αρχαιολόγων στην Καταλονία - Xρησιμοποιούνταν για επικοινωνία και μουσική έκφραση πριν από 6.000 χρόνια
Νέα ενημέρωση Android καταργεί την ιδιωτικότητα στα εταιρικά κινητά
Η αποστολή Perseverance της NASA κατέγραψε ηλεκτρικές εκκενώσεις στην ατμόσφαιρα του πλανήτη
Έρευνα διαπιστώνει ότι το δωρεάν chatbot της OpenAI αποτυγχάνει να εντοπίσει επικίνδυνες συμπεριφορές
Δείτε τον σεισμικό χάρτη της χώρας
Ακόμη και έτσι όμως, οι γονείς ζουν με συνεχή αγωνία
Ανοιχτή επιστολή εκφράζει ανησυχίες για απώλεια θέσεων εργασίας και κλιματικές επιπτώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.