- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαραθώνιος χάκερ για να μας σώσουν από τον κορωνοϊό
Για 48 ώρες, 42.000 Γερμανοί χάκερ έκαναν brainstorming
Γερμανοί χάκερ με τις ευλογίες της κυβέρνησης σε έναν ματαθώνιο λύσεων για προβλήματα που σχετίζονται με τον νέο κορωνοϊό.
Δεκάδες χιλιάδες χάκερ, όλοι από τη Γερμανία, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε έναν μαζικό μαραθώνιο για να ανταλλάξουν ιδέες για λογισμικά και για την επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με τον νέο κορωνοϊό.
Σύμφωνα με το γερμανικό Der Spiegel για 48 ώρες, περίπου 42.000 χάκερ έκαναν brainstorming για τουλάχιστον 1.500 πρότζεκτ. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι οι χάκερ αντιπροσωπεύουν επτά οργανισμούς, όπως το Prototypefund και Code4Germany, και σχημάτισαν τη πρωτοβουλία με τίτλο: #wirvsvirus (εμείς κατά του ιού). Οι εν λόγω χάκερ χαίρουν αναγνώρισης από το κράτος της Γερμανίας, το οποίο δεσμεύεται για οικονομική υποστήριξη των πιο φιλόδοξων ιδεών τους.
Οι προκλήσεις για τους χάκερ που σχετίζονται με τον νέο κορωνοϊό είναι πολλές: καλούνται να βρουν λύσεις για τα πάντα από τη βελτίωση της επικοινωνίας ανάμεσα στα νοσοκομεία της χώρας, την καλύτερη διανομή τροφίμων σε άστεγους μέχρι τον εντοπισμό εργατικών χεριών για τους αγρότες και τη συγκομιδή της σοδειάς τους εν μέσω κορωνοϊού.
Η Στέφανι Βάιζ, χάκερ και κόρη μιας μητέρας που συγκαταλέγεται στις ομάδες υψηλού κινδύνου για μόλυνση από τον Covid-19, δήλωσε στο Der Spiegel ότι βιώνει από πρώτο χέρι τις ελλείψεις του υγειονομικού συστήματος της Γερμανίας. «Προσπαθώ να μετατρέψω τον θυμό μου σε κάτι παραγωγικό», είπε στο περιοδικό Der Spiegel. Ο μαραθώνιος των δεκάδων χιλιάδων χάκερ και των ιδεών τους θα περάσει από μια κριτική επιτροπή που θα στηρίξει στην πορεία τις καλύτερες ιδέες τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους
Μια επίσκεψη στο κατάστημα της ΔΕΗ στο Μαρούσι μάς έδωσε την απάντηση
Πώς διδάσκεις όταν η μηχανή ξέρει ήδη την απάντηση; Δύο υπουργοί και δύο εκπαιδευτικοί εξηγούν τι αλλάζει μέσα στην τάξη
«Ο Αριστοτέλης θα θαύμαζε το ChatGPT, αλλά δεν θα το θεωρούσε ποτέ ίσο του», λέει ο Αρμάντ Λερουά
Μια συζήτηση για τις ευκαιρίες, τους κινδύνους και τα μεγάλα διλήμματα της νέας εποχής
Αμερικανικές πολιτείες έχουν υποβάλει αίτημα στην εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης για παροχή πληροφοριών
Οι χρήστες αδυνατούσαν να συνδεθούν για περίπου μιάμιση ώρα
Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας - Οι χρήστες αδυνατούν να συνδεθούν
Αναφορές από χρήστες ότι δε μπορούν να μπουν στις πλατφόρμες
Η εξαπάτηση δεν είναι ανθρώπινη εφεύρεση, αλλά εξελικτική στρατηγική που διαμόρφωσε τον ανθρώπινο εγκέφαλο
Εντοπίστηκαν απολιθώματα σε βάθος άνω των 7 χλμ., με ευρήματα που χρονολογούνται πριν από 5,3 εκατομμύρια χρόνια
Ποιοι αντιμετωπίζουν ολοένα και πιο περιορισμένη πρόσβαση στην αγορά εργασίας
Βασίζεται σε αρχαία νευροβιολογικά συστήματα - Πώς εξελίχθηκε ως στρατηγική επιβίωσης
Η Anthropic διαθέτει το Claude Fable 5 παρά τις ανησυχίες για την κυβερνοασφάλεια
Πρώτη φορά που αστροναύτης της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας εντάσσεται σε αποστολή του προγράμματος Artemis
Από το gov.gr στην εποχή της προσωποποιημένης εξυπηρέτησης
Η Sega επιβεβαίωσε την ψηφιακή αναβίωση του θρυλικού ράπερ στο «Stranger Than Heaven»
Η νεαρή φιλόσοφος είναι η ψυχή του Claude της Anthropic και οι προβληματισμοί έχουν σημασία
Ο Γιάννης Ασσαέλ μιλά για τον οδηγό «Τεχνητή Νοημοσύνη για Όλους», τον οποίο χαρακτηρίζει «παγκόσμια πρωτοπορία»
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο άνεμος είναι ενεργός για τουλάχιστον 20.000 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.