- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ο διασημότερος παίκτης του Fortnite δεν θα ξαναπαίξει ποτέ
Ο 17χρονος FaZe Jarvis τιμωρήθηκε με ισόβιο αποκλεισμό και το ανακοίνωσε κλαίγοντας
Ο 17χρονος FaZe Jarvis, ο διασημότερος επαγγελματίας gamer του Fortnite, πιάστηκε να κλέβει και δέχτηκε ποινή ισόβιου αποκλεισμού από το παιχνίδι.
Στο τελευταίο του βίντεο στο youtube διάρκειας 7 λεπτών, ο διασημότερος επαγγελματίας gamer του Fortnite ανακοινώνει στους 1,97 εκατομμύρια συνδρομητές του καναλιού του ότι δέχτηκε την ποινή του ισόβιου αποκλεισμού από το αγαπημένο του παιχνίδι, ενώ θεωρείται ανεπιθύμητος σε όλα τα event της Epic Games.
Οι livestream επιδόσεις του 17χρονου FaZe Jarvis −το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Jarvis Khattri− έφεραν εκατομμύρια followers στο κανάλι του και αντίστοιχα αμέτρητες προβολές στα βίντεό του, ωστόσο πιάστηκε να κλέβει. Η εταιρεία εντόπισε ότι χρησιμοποιούσε "aimbots", ένα αθέμιτο, «χακερίστικο» κόλπο που του επέτρεπε να στοχεύει με ακρίβεια τους εχθρούς του στην εικονική, διαδικτυακή αρένα του Fortnite. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι έκλεβε, αλλά ομολογεί ότι δεν περίμενε τόσο σκληρή τιμωρία.
«Το μόνο που σκεφτόμουν κάνοντας αυτά τα βίντεο, είναι πόσο διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα θα ήταν για εσάς, παιδιά. Δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα με απέκλειαν για πάντα από το Fortnite εξαιτίας αυτών των βίντεο. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που έκανα κάτι τέτοιο, ούτε είχα παίξει έτσι σε ανταγωνιστικό mode» ισχυρίστηκε ο 17χρονος.
Δίνοντας συνέχεια μέσω Twitter, ο Jarvis δήλωσε στους φανς και στους αντιπάλους του πως αυτό δεν θα είναι το τέλος της επαγγελματικής πορείας του στα βιντεοπαιχνίδια. «Θα αναλάβω την ευθύνη για τις πράξεις μου και αντιλαμβάνομαι απολύτως γιατί συνέβη αυτό. Απλώς εύχομαι να γνώριζα πόσο σοβαρές θα είναι οι συνέπειες - δεν θα το είχα ποτέ διανοηθεί να το κάνω. Αγαπώ όλους όσους εξακολουθούν να με στηρίζουν, αυτό δεν είναι το τέλος.
Προκειμένου να τεκμηριώσει την αυστηρή ποινή, ένας εκπρόσωπος για τα Epic Games δήλωσε στο Insider ότι η εταιρεία έχει αποφασίσει την πολιτική της μηδενικής ανοχής για όσους χρησιμοποιούν λογισμικό εξαπάτησης. "Όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν aimbots ή άλλες τεχνολογίες εξαπατήσει για να κερδίσουν ένα αθέμιτο πλεονέκτημα, καταστρέφουν παιχνίδια για τους ανθρώπους που παίζουν δίκαια", δήλωσε η Epic Games.
Παρά την απόφαση της Epic Games πάντως, αρκετοί διάσημοι gamers παίρνουν το μέρος του 17χρονου, διαδίδοντας το χάσταγκ #FreeJarvis (Ελευθερώστε τον Τζάρβις), με την ελπίδα η εταιρεία να αναθεωρήσει και να επιβάλλει κάποια πιο επιεική τιμωρία στον ανήλικο παίκτη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κομισιόν εξετάζει αν παραβιάζει τους κανόνες ανταγωνισμού
Παρά τις ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια - Αντιδράσεις στο Κογκρέσο
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Λειτουργεί με φως και φέρει ελληνική σφραγίδα
Τα πειράματα βασίστηκαν σε εκδόσεις εμπορικά διαθέσιμων chatbots
Στο αφιέρωμά του ξεχωρίζει και πέντε ανθρώπους που αναμένεται να ξεχωρίσουν το 2026
Ο Τζένσεν Χουάνγκ εργάζεται αδιάκοπα παρά το γεγονός ότι η εταιρεία του έγινε η πολυτιμότερη στον κόσμο
Η Κίνα προκαλεί Google και OpenAI - Ανοιχτό σε όλους το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης
Η νέα λειτουργία του Wrapped δείχνει πόσο νέοι ή μεγάλοι είναι οι χρήστες βάσει μουσικών συνηθειών
Στις δοκιμές που έγιναν οι ερευνητές κατάφεραν να ανταλλάξουν ακόμη και γυμνό υλικό
Kαθώς πλέον ανταγωνίζεται μια ανεξάντλητη ποσότητα περιεχομένου που παράγεται μαζικά, γρήγορα και σχεδόν δωρεάν
Τα βίντεο, καλοφτιαγμένα και πειστικά, παραπλανούν ανυποψίαστους χρήστες
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Η κυκλοφορία του Black Ops 7 απογοήτευσε, με πτώση πωλήσεων και λιγότερους ενεργούς παίκτες
Δημιουργείται ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους τεχνητής νοημοσύνης σε Ασία-Ειρηνικό
«Έπεσαν» Canvas και Zoom
...και τα βρίσκουμε στα ρούχα μας ή ακόμα και μέσα στον κάδο και στα λοιπά τμήματα της συσκευής
Συνομιλία με έναν φιλόσοφο στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
Ανάλυση γενετικού υλικού από πίσσα σημύδας στην Εσθονία φέρνει στο φως σκηνές της Λίθινης Εποχής
Mελέτες αρχαιολόγων στην Καταλονία - Xρησιμοποιούνταν για επικοινωνία και μουσική έκφραση πριν από 6.000 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.