Τεχνολογια - Επιστημη

«Ο Elon Musk θα αλλάξει τον πολιτισμό όπως τον γνωρίζουμε»

O σπουδαίος Neil deGrasse Tyson αποθεώνει τον Mr. Tesla και έχει σοβαρούς λόγους

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
17405810.jpg
© EPA/Albin Lohr-Jones / POOL

Ο εκκεντρικός CEO της SpaceX μπορεί να μην είναι το πιο συνηθισμένο παράδειγμα ενός μεγιστάνα και συνήθως δεν περνά απαρατήρητος, με τα αρνητικά σχόλια για τον εγωκεντρισμό του να δίνουν και να παίρνουν στην επιστημονική και όχι μόνο κοινότητα. Αυτό δεν ισχύει όμως και για τον τεράστιο αστροφυσικό Νιλ ΝτεΓκρας Τάισον, που θεωρεί τον Έλον Μασκ ως έναν άνθρωπο βγαλμένο από το μέλλον.

8444d9a1d7dbbea99bc7168081d66700.jpg
© Youtube

Σε συνέντευξη που έδωσε στο CNBC, ο Τάισον υποστήριξε πως ο Mr. Tesla θα είναι η προσωπικότητα με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο μακροπρόθεσμα, σε αντίθεση με άλλες επιφανείς προσωπικότητες του χώρου, όπως ο Τζεφ Μπέζος, ο Στιβ Τζομπς και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Ο 60χρονος επιστήμονας υπογράμμισε ότι ο Μασκ δεν μας δίνει απλά την επόμενη εφαρμογή που θα βελτιώσει το smartphone μας, όπως έκαναν ο Στιβ Τζομπς και οι άλλοι CEO τεχνολογικών κολοσσών. «Σκέφτεται ευρύτερα, για την κοινωνία, τον πολιτισμό, το πώς αλληλεπιδρούμε, τι δυνάμεις χρειάζονται για να πάμε τον εκπολιτισμό μας γενικότερα στον επόμενο αιώνα. Είναι αυτός που θα αλλάξει εντελώς την μορφή του πολιτισμού μας, όπως τη ξέραμε».

Ο Τάισον στην ίδια συνέντευξη έδειξε ιδιαίτερα προβληματισμένος με το αν και κατά πόσο θα καταφέρει η ανθρωπότητα να αφήσει τη Γη, παρά τα τεχνολογικά κατορθώματα που θα βελτιώσουν τη ζωή του καταναλωτή, καθώς σαν αστροφυσικός οφείλει να κοιτά με μια πιο φουτουριστική ματιά την επιβίωση της ανθρωπότητας. Και ως αστροφυσικός οφείλει να έχει την εξερεύνηση του διαστήματος ως Νο1 σκέψη του. Με βάση αυτό, ίσως καταφέρει μια μέρα να εξερευνήσει το σύμπαν, όπως θα ήθελε με την βοήθεια του πρωτοπόρου Έλον Μασκ, που τόσο εκτιμά και της SpaceX.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ