- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ελλάδα πρώτη στην Ευρώπη, 12η στον κόσμο με όπλο το μαθηματικό ταλέντο
Η ελληνική αποστολή σάρωσε τα μετάλλια στην 58η Μαθηματική Ολυμπιάδα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο
Πρώτη στην Ευρώπη και 12η στον κόσμο αναδείχθηκε η ελληνική αποστολή στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, από 12 έως 23 Ιουλίου 2017.
Ειδικότερα, η ελληνική αποστολή κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο, τέσσερα αργυρά και ένα χάλκινο. Συγκεκριμένα, οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι: Βασίλης Γεωργιάδης (χρυσό), Δημήτρης Μελάς (αργυρό), Δημήτρης Λώλας (αργυρό), Ραφαήλ Τσιάμης (αργυρό), Δημήτρης Τσιντσιλίδας (αργυρό) και Ραφαήλ Ψυρούκης (χάλκινο).
«Οι μαθητές αυτοί με όπλο το μεγάλο ταλέντο τους στα μαθηματικά συνέχισαν τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των ελληνικών ομάδων στις Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες, πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών», επισημαίνεται στη σε σχετική ανακοίνωση η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ).
Τα συγχαρητήρια στους μαθητές, αλλά και την ΕΜΕ, έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου. «Η επιτυχία των Ελλήνων μαθητών στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα αποτελεί πνοή ελπίδας ενάντια στα αρνητικά στερεότυπα που προβάλλονται για την εκπαίδευση στη χώρα μας. Αυτά τα θαυμάσια μυαλά συνέχισαν μια παράδοση χρόνων στις επιτυχίες των μαθητών μας σε τέτοιου τύπου επιστημονικές διοργανώσεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός.
Αρχηγός της ελληνικής αποστολής ήταν ο πρόεδρος της ΕΜΕ, καθηγητής του ΕΜΠ, Ανάργυρος Φελλούρης και υπαρχηγός, ο μαθηματικός Σιλουανός Μπραζιτίκος.
Οι Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι ένας θεσμός υψηλότατου επιστημονικού επιπέδου όπου συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο των μαθηματικών από όλο σχεδόν τον κόσμο. Για 3η συνεχή χρονιά, μεγάλος χορηγός της ομάδας ήταν το Ίδρυμα Ωνάση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι είναι οι λεγόμενοι «hasslers»
O ιαπωνικός κολοσσός προσφεύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας επιστροφή δισεκατομμυρίων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ
Ραγδαία εξάπλωση της ΑΙ στην Ελλάδα αλλά βαθύ χάσμα αντιλήψεων μεταξύ χρηστών και μη χρηστών
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Το Coruna στο στόχαστρο της Google - Ποιες εκδόσεις λογισμικού κινδυνεύουν και πώς να προστατευτείτε
Ποια τα χαρακτηριστικά του νέου προϊόντος
Φθορίζουσες πρωτεΐνες με κβαντικές ιδιότητες υπόσχονται πρωτοφανή ακρίβεια στην παρατήρηση των κυττάρων
Αυστηρά μέτρα από τον Έλον Μασκ μετά τον κατακλυσμό παραπλανητικού υλικού για τη σύγκρουση στο Ιράν
Από το πράσινο στο κόκκινο και το χρυσό, το show των δέντρων μαγεύει, αλλά εξηγείται δύσκολα
Το κρίσιμο ερώτημα από εδώ και πέρα είναι αν η πολεμική επιχείρηση μετατρέπεται σε ένα καθεστώς όπου η ταχύτητα υπολογισμού λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα με την ανθρώπινη ευθύνη και φρόνηση.
Η άρνηση του Ντάριο Αμοντέι να υποχωρήσει σε θέματα ηθικής για τη στρατιωτική χρήση της AI οδήγησε σε ρεκόρ εγγραφών
Η νέα έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science
H εταιρεία τοποθετείται έτσι στην κατηγορία των mid range συσκευών
Στη μελέτη συμμετείχαν περισσότεροι από 15.000 ενήλικες
Μια συζήτηση με τον καθηγητή Φιλοσοφίας της Πληροφορικής και Ψηφιακού Ανθρωπισμού στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Από τα video games στα εργαστήρια και η κληρονομιά που ενέπνευσε γενιές ερευνητών
Μια συζήτηση με τη Διευθύντρια Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Η οικονομική δημοκρατία στην πράξη ή «το εργαλείο των αναλφάβητων»
Αν, φυσικά, οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.