- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κύθηρα, το νησί της Αφροδίτης με τις καταπράσινες διαδρομές
Μεσαιωνική ομορφιά, γραφικά στενά και καταγάλανα νερά
Κύθηρα 2024: Τι να δεις, πού να κολυμπήσεις, πού να διασκεδάσεις και πού να φας το καλοκαίρι.
Στα Κύθηρα, το νησί της Αφροδίτης, θα δεις πολιτιστικά αξιοθέατα και αρχιτεκτονικά στοιχεία, θα ανακαλύψεις μαγευτικές παραλίες, θα δοκιμάσεις παραδοσιακά φαγητά και γλυκά, θα κάνεις δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ορειβασία και καγιάκ, θα περάσεις τέλεια και… τσιριγώτικα – Τσιρίγο, η άλλη ονομασία του νησιού.
Τι να δεις
Η Χώρα είναι από μόνη της ένα αξιοθέατο. Λευκά σπιτάκια, αρχοντικά, σοκάκια δημιουργούν ένα φανταστικό τοπίο. Χαρακτηριστικό μνημείο είναι το Κάστρο, με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Η καστροπολιτεία της Παλαιόχωρας είναι η ερειπωμένη μεσαιωνική παλιά πρωτεύουσα των Κυθήρων, χτισμένη πάνω από έναν μεγάλο γκρεμό. Δεν γίνεται να μην περπατήσεις το μονοπάτι που ξεκινάει από το χωριό του Μυλοπόταμου και οδηγεί στους Νερόμυλους. Στην καταπράσινη διαδρομή θα συναντήσεις και τους υπέροχους καταρράκτες – αν αντέχεις τα κρύα νερά, ρίξε και μια βουτιά! Κοντά στον Μυλοπόταμο το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας θα σου κόψει την ανάσα.
Πού να κολυμπήσεις
Στο Καλαδί, ίσως την πιο διάσημη παραλία του νησιού, θα χρειαστεί να κατέβεις 150 σκαλιά για να βρεις τα 3 κολπάκια. Διάσημες είναι η Βλυχάδα, το Μελιδόνι, ο Χαλκός με το βότσαλο και τα καταγάλανα νερά, και η παραλία της Παλαιόπολης. Το Διακόφτι ιδανικό για οικογένειες. Η «πισίνα» του Αβλέμονα είναι για πολλούς το ωραιότερο σημείο του νησιού. Στον αντίποδα ο απομακρυσμένος Ρούτσουνας με τα βαθιά νερά. Υπέροχη και το Καλάμι. Να πας οπωσδήποτε στη Χύτρα, βραχονησίδα κοντά στο Καψάλι, προσβάσιμη μόνο με καραβάκι. Αν είσαι φαν της πεζοπορίας και της αναρρίχησης να πας στην Πράσινη Λίμνη.
Πού να φας
Για παραδοσιακή κουζίνα θα πας στην ταβέρνα της Φιλιώς (2736031549) στον Κάλαμο. Καλή επιλογή και η Σκάνδεια (2736033700). Για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά στην ψαροταβέρνα του Σωτήρη (2736033722) στον Αβλέμονα. Στον Μυλοπόταμο στον Πλάτανο (2736033397). Στη Χώρα του νησιού να περάσεις για να γλυκαθείς οπωσδήποτε από το Bon Bon Fait Maison (2736031418).
Πού να διασκεδάσεις
Στο Αραχτοπωλείο (6977081023) στον Αβλέμονα για ethnic διάθεση και συχνά live. Στη Χώρα στο Il Mercato Bar (6948518839). Μεταξύ Χώρας και Καψαλιού στον Κούκο (2736031983) με ωραία ποτά, απίθανη θέα και ροκ διάθεση.
∆ήμος: 2736031213
Αστυνομία: 2736031206
Λιμεναρχείο: 2736033280
Πρώτες Βοήθειες: 2736031243
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανακαλύψτε την Καστοριά μέσα από την περιήγηση γύρω από τη λίμνη με την καθοδήγηση έμπειρων επιστημόνων
Δωρεάν φαγητό, ποδήλατα και μουσεία με το CopenPay
Τι συνδέει τους δύο θεατρικούς συγγραφείς; Πώς ένας δημοσιογράφος αποτυπώνει αυτή τη σχέση σήμερα;
Η νέα ταυτότητα του νησιού μέσα από βιώσιμη φιλοξενία και αυθεντικές εμπειρίες
Σειρά αφιερωμάτων στο νησί που γίνεται «πόλος έλξης των νέων»
Πού να πας, τι να δεις, τι να δοκιμάσεις
Έρωτες και χωρισμοί, βροχές και χιόνια, κάτι από πολιτική και μια γεύση από νορβηγικές λιχουδιές
Μέσα στο αεροπλάνο, η μεγαλύτερη απειλή είναι η ακινησία
Το βρετανικό κοινό ψήφισε
Οι ΗΠΑ αποτελούν την τρίτη μεγαλύτερη αγορά σε όρους ταξιδιωτικών εισπράξεων
Μια πλωτή καμπίνα χωρίς Wi-Fi ή ανθρώπους - Το απόλυτο καταφύγιο για όσους αναζητούν ηρεμία
Ο γνωστός TikToker μιλάει στην Athens Voice για τα ταξίδια του και τις πολιτιστικές διαφορές που συναντά
Για όσους μπορούν να περπατούν αργά κάτω από τη βροχή
Επισκέφθηκε 195 χώρες - Τα πιο επικίνδυνα μέρη που συνάντησε
Προτείνουν το νησί για τις διακοπές του 2026
Μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας στο Πήλιο
Συνολικά, έξι ελληνικά νησιά μπήκαν στη λίστα
Τα διεθνή ΜΜΕ προτείνουν το νησί των Δωδεκανήσων για διακοπές και τη «χαμηλή» σεζόν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.