- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έκπληξη του επόμενου καλοκαιριού η Ίος σύμφωνα με την «Sun»
Το αφιερωματικό άρθρο της βρετανικής εφημερίδας
Ίος: Τα διθυραμβικά σχόλια της βρετανικής «Sun» για το ελληνικό νησί - Το αφιερωματικό άρθρο της βρετανικής εφημερίδας
«Μπορούμε να έχουμε λίγο παραπάνω Ίο, παρακαλώ;» διερωτάται η εφημερίδα «The Sun» στο τέλος του πρόσφατου ταξιδιωτικού άρθρου που «υμνεί» το Κυκλαδίτικο νησί του Ομήρου.
Γοητευμένος με τη νεανική αύρα και τη θετική ενέργεια που εκπέμπει η Ίος, δηλώνει ο συντάκτης του εκτενούς αφιερώματος που επισκέφτηκε το νησί το περασμένο καλοκαίρι μετά από πρόσκληση του Δήμου Ιητών. Παρά τη νυχτερινή ζωή και τα όμορφα πάρτι, η Ίος διατηρείται καθαρή αναφέρει στο άρθρο ο δημοσιογράφος, ο οποίος στη συνέχεια καταγράφει την προσπάθεια που γίνεται ώστε ο προορισμός να αναπτύξει και να αναδείξει τις υπόλοιπες ενδιαφέρουσες διαστάσεις του. Η γαστρονομία, οι εναλλακτικές δραστηριότητες, τα φεστιβάλ, ο θαλάσσιος τουρισμός, τα μονοπάτια και τα πολύ ενδιαφέροντα ιστορικά μνημεία όπως ο τάφος του Ομήρου και ο προϊστορικός οικισμός του Σκάρκου αποτελούν πολύ αξιόλογες εμπειρίες.
Σύμφωνα με τη «Sun», η Ίος πλέον δεν είναι απλά ένα «μαγνήτης» για νέους αλλά αποτελεί ιδανικό μέρος για οικογένειες με μικρά παιδιά, ερωτευμένα ζευγάρια, φυσιολάτρες, πεζοπόρους, ταξιδιώτες εκτός υψηλής σεζόν, αλλά και «empty nesters», γονείς με παιδιά που πλέον έχουν μεγαλώσει. «Ίος σημαίνει ενέργεια. Το αίσθημα ανανέωσης που προσφέρει απλόχερα το νησί, επιδιώκουμε να το διατηρήσουμε και να το αναδείξουμε αναπτύσσοντας διαφορετικές πτυχές, όπως οι ειδικές μορφές τουρισμού, ο πολιτισμός και οι αθλητικές διοργανώσεις. Η σημαντική αύξηση στην επισκεψιμότητα σε μήνες εκτός τουριστικής αιχμής όπως ο Μάιος, ο Ιούνιος, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος επιβεβαιώνει πως είμαστε στον σωστό δρόμο», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ιητών Αντώνης Μέττος.
Παράλληλα με την προβολή σε διεθνή μέσα ενημέρωσης και ενόψει της επόμενης σεζόν, ο Δήμος Ιητών επιδιώκει να εμπνεύσει τους φίλους του προορισμού μέσα από το νέο βίντεο σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο τελευταίο Ios Festival, το οποίο διανθίστηκε από συναυλίες, εικαστικά δρώμενα, μουσικές, χορούς και εκθέσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κίνδυνοι ασφαλείας σε περίπτωση ανάγκης - Ποια άλλα ρούχα είναι ακατάλληλα για πτήση
Παραλίες, ρεβυθάδα και μοναδικές διαδρομές
Οι συμβουλές ενός ειδικού ασφαλείας για να μην γίνετε στόχος κλοπής
Πώς το δημοφιλές ρούχο απειλεί την υγεία και τη σωματική σας ακεραιότητα
Το αφιέρωμα της γαλλικής ιστοσελίδας Le Figaro Nautisme
Οι εντυπωσιακές ακτογραμμές, τα σμαραγδένια νερά και τα παραδοσιακά χωριά κερδίζουν τους ταξιδιώτες
Η επίσκεψη στον Αχέροντα γίνεται σε τρεις στάσεις: το Νεκρομαντείο, τη βαρκάδα στις εκβολές και τις δραστηριότητες στις Πηγές στο χωριό Γλυκύ
Με ιστορία, μνημεία και παραδόσεις είναι ένα διαχρονικό στολίδι του Αιγαίου
Το εκτενές αφιέρωμα γερμανικής ιστοσελίδας
Η πρώτη εκπαιδευτική εφαρμογή του σχεδίου «Τήνος 2030»
Το κάμπινγκ στο Καψάλι επιστρέφει από τις 29 Μαΐου για δεύτερη σεζόν, προσφέροντας μια αυθεντική εμπειρία διακοπών δίπλα στη φύση και τη θάλασσα
Φωλιασμένο στα Ιμαλάια, απαιτεί παράτολμους ελιγμούς ανάμεσα σε βουνοκορφές και σπίτια
Οι παστέλ αποχρώσεις, τα μαρμάρινα σοκάκια, τα αρχοντικά και τα επιβλητικά δημόσια κτίρια
Εργαζόμενη σε αεροπορική εταιρεία προειδοποιεί για μικρόβια, βρώμικες συνήθειες επιβατών και κινδύνους υγιεινής στις πτήσεις
Οι παραλίες και τα τοπία που μάγεψαν εκατομμύρια θεατές
Μια πόλη γεμάτη μουσική, με τις πιο όμορφες διαδρομές, τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα και τις γεύσεις που αξίζει να δοκιμάσετε
Από τις «κρυφές» χρεώσεις μέχρι τις επικίνδυνες κρατήσεις της τελευταίας στιγμής
Θάλασσα, ήλιος και πολιτισμός κρατούν την Ελλάδα στις πρώτες επιλογές των ταξιδιωτών
Oι πόλεις που βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.