Ταξιδια

Ταξίδεψε με την Κομισιόν - 20.000 δωρεάν εισιτήρια για τρένα

Μόνο για 18άρηδες - Πώς γίνονται οι αιτήσεις που ξεκινούν από σήμερα Παρασκευή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
TGV
TGV / © Pixabay

Το πρόγραμμα DiscoverEU έχει ανοίξει στους νέους Ευρωπαίους εντελώς νέες ευκαιρίες για να ανακαλύψουν την ήπειρό τους. Δωρεάν 20.000 εισιτήρια για ταξίδια με τρένο.

Το πρόγραμμα DiscoverEU της Ευρωπαϊκής Ένωσης δέχεται από σήμερα αιτήσεις για ταξίδια με τρένο, τις οποίες μπορούν να υποβάλουν οι 18χρονοι Ευρωπαίοι με την προθεσμία υποβολής αιτήσεων να λήγει στις 28 Νοεμβρίου.

«Το πρόγραμμα DiscoverEU έχει ανοίξει στους νέους Ευρωπαίους εντελώς νέες ευκαιρίες για να ανακαλύψουν την ήπειρό τους», δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος Επίτροπος Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Τίμπορ Νάβρατσιτς (Tibor Navracsics), όπως μεταδίδει το dpa.

Το εν λόγω δωρεάν πρόγραμμα λειτουργεί εδώ και ενάμιση χρόνο. Κατά τους τρεις προηγούμενους γύρους αιτήσεων η ΕΕ διένειμε περίπου 50.000 εισιτήρια. Αιτήσεις υπέβαλαν σχεδόν 275.000 νέοι 18 ετών. Τα εισιτήρια αυτού του γύρου ισχύουν για έναν μήνα κατ 'ανώτατο όριο για την περίοδο από την 1η Απριλίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2020.

Οι 18άρηδες θα πρέπει να ταξιδέψουν με το τρένο, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα να ταξιδέψουν με υπεραστικά λεωφορεία, με πλοίο και σε εξαιρετικές περιπτώσεις με αεροπλάνο. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε όσους ζουν σε απομεμακρυσμένες περιοχές ή νησιά να συμμετάσχουν στην επιλογή.

Εάν η κράτηση γίνει από ταξιδιωτικό πρακτορείο μπορούν να ταξιδέψουν το πολύ σε δύο χώρες. Αν επιλέξουν ευέλικτες κρατήσεις τότε μπορούν να ταξιδέψουν θεωρητικά σε όσες χώρες θέλουν όπως και με το Interrail.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY