Ταξιδια

Economist για Σαντορίνη: Το πιο «Instagrammable» νησί

Γιατί όμως παραπονιούνται οι κάτοικοι του νησιού;

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
santorini
Σαντορίνη © INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Η Σαντορίνη έχει εμφανιστεί σε 5,1 εκατ. posts στο Instagram λόγω του ηλιοβασιλέματος, της θέας και της αρχιτεκτονικής.

Τη Σαντορίνη παρουσιάζει ως το πιο «Instagrammable» νησί ο Economist. Το βρετανικό περιοδικό αναφέρει ότι το ελληνικό νησί έχει εμφανιστεί σε 5,1 εκατ. posts στο Instagram, και εξηγεί ότι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για το ηλιοβασίλεμα του, τη θέα του και την αρχιτεκτονική του γεγονός που έχει οδηγήσει σε αύξηση των «μανιακών» με τη φωτογραφία τουριστών.

Όπως τονίζει όμως ο Economist, η Σαντορίνη δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στη μεγάλη εισροή τουριστών καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια οι διαμονές έχουν αυξηθεί κατά 66% και οι κάτοικοι του νησιού έχουν αρχίσει να ενοχλούνται από τους τουρίστες που τραβούν διαρκώς φωτογραφίες. Παραπονιούνται μάλιστα ότι ανεβαίνουν στα μπαλκόνια και τις ταράτσες τους.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι κάτοικοι έχουν τοποθετήσει σχετική πινακίδα που γράφει: «Σεβασμός!... είναι οι διακοπές σας... αλλά είναι και το σπίτι μας».

Σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό πάντως οι ξενοδοχειακές μονάδες διοργανώνουν εξορμήσεις με επαγγελματίες φωτογράφους, ενώ τοποθετούν τα τραπέζια και τις ξαπλώστες με τέτοιο τρόπο ώστε οι καλεσμένοι τους να έχουν τη δυνατότητα να τραβήξουν καλύτερες φωτογραφίες.

Από την πλευρά τους οι τοπικές αρχές προσπαθούν να προβάλουν το νησί ως προορισμό για κάθε εποχή, σε μία προσπάθεια να μοιράσουν την τουριστική κίνηση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επόμενη Στάση Δυτική Μακεδονία: Πάρε το μετρό και πήγαινε στην Κοζάνη
Επόμενη Στάση Δυτική Μακεδονία: Πάρε το μετρό και πήγαινε Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα

Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, Πολυτίμη Φαρμάκη, μιλά για τη δράση στη στάση μετρό Σύνταγμα 

Χαμένος Μονόκερος: Ένα ιδιαίτερο ξενοδοχείο με ιστορία στην Τσαγκαράδα Πηλίου
Χαμένος Μονόκερος: Ένα ιδιαίτερο ξενοδοχείο με ιστορία στην Τσαγκαράδα Πηλίου

Η Claire και ο Χρήστος έχουν δημιουργήσει έναν χώρο που συνδυάζει την ιστορία του Πηλίου με την προσωπική τους αισθητική, τη μουσική, τα βιβλία, την τέχνη και τη φιλοξενία

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY