- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Υπόκλιση» των New York Times στην Αθήνα: Στάθηκε όρθια στην κρίση
«Έγινε μια από τις πιο ζωντανές πρωτεύουσες της Ευρώπης»
Με ένα μακροσκελές άρθρο οι New York Times αποθεώνουν την Αθήνα και τη μεταμόρφωσή της σε μια από τις πιο ζωντανές και σημαντικές πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης.
Όπως αναφέρεται, «η Αθήνα αφού αντιμετώπισε αποτελεσματικά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και τις εικόνες χάους, κατάφερε να ανακάμψει και να αποτελεί τον πιο ανερχόμενο προορισμό. Η Αθήνα είναι μια πόλη που αλλάζει και εξελίσσεται, υπέμεινε την κρίση και το χάος και την οικονομική κατάρρευση και βγαίνει από τα συντρίμμια ως μια από τις πιο ζωντανές και σημαντικές πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης, αλλά κι ένας μοναδικός τουριστικός προορισμός, που πέρυσι έσπασε ένα ρεκόρ 5 εκατομμυρίων επισκεπτών, διπλάσιος αριθμός σε σχέση με το 2012».
Παράλληλα, διαπιστώνονται σημαντικές αλλαγές στο κέντρο της Αθήνας. «Το εμπορικό τρίγωνο της πόλης, το οποίο συνήθως σκοτείνιαζε στο τέλος της εργάσιμης ημέρας, ξεχειλίζει σήμερα με τους επισκέπτες και τους ντόπιους, ενώ έχουν ανοίξει μοντέρνα μπαρ, καφέ και εστιατόρια επόμενης γενιάς» υπογραμμίζει το αμερικανικό μέσο.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν οι New York Times και στην πολιτιστική έκρηξη που γνωρίζει η πόλη. «Η Αθήνα βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς πολιτιστικού ενδιαφέροντος με νέους καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο να βρίσκουν στην πόλη το ιδανικό περιβάλλον να δημιουργήσουν, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε η διοργάνωση της Documenta που άνοιξε την πόλη σε διεθνή κοινά, σε σημείο να την αναφέρουν ως το "νέο Βερολίνο", αναφερόμενα στην πολιτιστική έκρηξη της γερμανικής πρωτεύουσας κατά τη δεκαετία του ’90».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα Travelers’ Choice Best of the Best Awards βασίζονται σε εκατομμύρια αξιολογήσεις ταξιδιωτών
Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται το Μπαλί της Ινδονησίας
Τα Travelers’ Choice Best of the Best Awards βασίζονται σε εκατομμύρια αξιολογήσεις χρηστών
Συγκρατημένη η ζήτηση σύμφωνα με τη FedHATTA - Οι εκδομείς επιλέγουν οικονομικότερες αποδράσεις
Το Χάρλεμ, ο κόσμος της Μάρτζορι Έλιοτ και οι νέες εμπειρίες που αναζωπυρώνουν το συναίσθημα
Τριήμερο αναψυχής, μόλις 40 λεπτά από την Αθήνα
Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το τριήμερο
Αναδείχθηκε ως αυθεντικός και ποιοτικός νησιωτικός προορισμός
Χωρίς αυστηρό πρόγραμμα αλλά με διάθεση για εξερεύνηση, μέσα από βόλτες και γεύσεις, αποκαλύπτεται η αυθεντική ψυχή ενός τόπου που αντιστέκεται στον χρόνο
Η Qantas ετοιμάζει το ιστορικό δρομολόγιο Λονδίνο-Σίδνεϊ χωρίς ενδιάμεσο σταθμό
Το εκτενές αφιέρωμα της διεθνούς τουριστικής ιστοσελίδας Travel and Tour World
Η αναπαλαίωση ενός παλιού βαγονιού και η μετατροπή του σε κατάλυμα από τους Σεσίλια Τσάβες, Μπράντον και Πολ Κίρουαν
Μνήμες κάτω από τη γη και πάνω από τον ουρανό
Ο λόγος θα σας εκπλήξει
«Το νησί παρουσιάζεται ως μια αυθεντική εναλλακτική πρόταση στις Κυκλάδες»
Βρίσκονται ανάμεσα στους 13 μη συμβατικούς προορισμούς του κόσμου για το 2026
Η Federal Aviation Administration (FAA) διευκρινίζει ότι τέτοια ζητήματα εντάσσονται κυρίως στην πολιτική εξυπηρέτησης των εταιρειών
Στη λίστα σουηδικής ιστοσελίδας
Οι top προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού
Για κάποιους, αυτό μετατρέπεται σε ένα απρόσμενο bonus
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.