- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ελλάδα-Ινδονησία με μηχανή: Κάλυψε 16.450 χλμ. πάνω σε δύο τροχούς
Χρειάστηκαν 68 ημέρες για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο του Κωνσταντίνου Μητσάκη να διανύσει τον πανάρχαιο «Δρόμο του Μεταξιού»
Τον δρόμο του μεταξιού και των μπαχαρικών, μία διαδρομή 16.450 χιλιομέτρων κατάφερε να καλύψει με επιτυχία ο Έλληνας δημοσιογράφος-φωτογράφος Κωνσταντίνος Μητσάκης, οδηγώντας μία μηχανή Honda CRF1000L Africa Twin.
Το εγχείρημα του ξεκίνησε στις 14 Ιουνίου. Σκοπός του ήταν να «ενώσει» οδικώς την Αθήνα με την Τζακάρτα (πρωτεύουσα της Ινδονησίας), διανύοντας τον περίφημο «Δρόμο του Μεταξιού», την πανάρχαια εμπορική οδό που ακολουθούσαν κάποτε τα καραβάνια, όταν από την μυθική Ανατολή έφερναν το πολύτιμο μετάξι και τα εξωτικά μπαχαρικά στις αγορές της Δύσης.


Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο Κωνσταντίνος Μητσάκης διέσχισε συνολικά 8 χώρες:
- Τουρκία
- Ιράν
- Πακιστάν
- Ινδία
- Μιανμάρ (πρώην Βιρμανία)
- Ταϊλάνδη
- Μαλαισία και
- Ινδονησία.
Οι κυριότερες πόλεις-σταθμοί στο οδοιπορικό του Έλληνα αναβάτη στην ασιατική ήπειρο ήταν:
- Άγκυρα (Τουρκία)
- Ερζερούμ
- Ισφαχάν (Ιράν)
- Κερμάν
- Κουέτα (Πακιστάν)
- Λαχόρη
- Νέο Δελχί (Ινδία)
- Βαρανάσι
- Μανταλέι (Μιανμάρ)
- Γιανγκόν/Ρανγκούν
- Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη)
- Τζορτζ-Τάουν
- Μεντάν (Ινδονησία)
- Πάλεμπανγκ και
- Τζακάρτα
«Το “TRANS - ASIAN 2017” ήταν ένα ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό ταξίδι, για το οποίο χρειάστηκε πολύπλευρη προετοιμασία και προσεκτικός σχεδιασμός. Στη διαδρομή των 16.450 χιλιομέτρων, οι αντιξοότητες που κλήθηκα να ξεπεράσω, ήταν πολλές. Διέσχισα όλη την περιοχή του Δυτικού και Κεντρικού Πακιστάν με ένοπλη στρατιωτική συνοδεία, για λόγους προστασίας μου από τυχόν επιθέσεις των Ταλιμπάν και του ISIS. Βρέθηκα αντιμέτωπος με ακραίες κλιματολογικές συνθήκες, καθώς στην έρημο Βελουχιστάν στο Ιράν και στο Δυτικό Πακιστάν ο υδράργυρος "φλερτάριζε" τους 55 βαθμούς Κελσίου, ενώ πιο ανατολικά (Ινδία, Μιανμάρ, Ταϊλάνδη, Μαλαισία) ήταν εποχή βροχών και επικρατούσαν μουσώνες» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κωνσταντίνος Μητσάκης.


Ο ίδιος, σχολιάζοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποίησε το εγχείρημα, επεσήμανε: «Χρειάστηκε να αντιπαλέψω επίσης με τις τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης που επικρατούσαν σε ορισμένες χώρες, τις περίπλοκες γραφειοκρατικές-τελωνειακές διατυπώσεις των συνόρων, την κάκιστη ποιότητα των καυσίμων, την αστική εγκληματικότητα των μεγάλων πόλεων και τις ποικίλες γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες της διαδρομής όπως έρημοι, τροπικά δάση και νησιωτικά συμπλέγματα. Αλλά, τελικά, κατάφερα να ολοκληρώσω με επιτυχία άλλον έναν ταξιδιωτικό άθλο, καλύπτοντας τη διηπειρωτική διαδρομή των 16.450 χιλιομέτρων μέσα σε 68 ημέρες».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βόλτες με σκάφη, tailor-made εμπειρίες και νόστιμη κουζίνα
Ανακάλυψε τη Μήλο με σκάφος
Μια αξέχαστη εμπειρία διακοπών
Ο screenwriter και podcaster γράφει για τη Μύκονο στις αρχές του '90
Προτάσεις για ένα ολοκληρωμένο ταξίδι, μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα
Το Μουσείο προσφέρει σε έναν τυχερό μια μοναδική εμπειρία στη Μαδρίτη
Βρες τα πιο νόστιμα στέκια και τα καταλύματα που ονειρεύεσαι
Τρεις ανεξάρτητες βίλες που συνδυάζουν τη διακριτική πολυτέλεια με την αίσθηση της απόλυτης ιδιωτικότητας
Η ιστορία συναντά τη σύγχρονη αισθητική με τρόπο που σαγηνεύει
Από το Airbnb και τα beach bars μέχρι τον καύσωνα, τις διακοπές και την ακτοπλοΐα.
Ένα resort εμπνευσμένο από τη φύση, την απλότητα και τον αυθεντικό χαρακτήρα της Τήνου
Από την Τέιλορ Σουίφτ μέχρι το Μουντιάλ
Η πιο δροσερή καλοκαιρινή απόδραση στη Θάσο δεν είναι δίπλα στη θάλασσα
Πευκοδάση, ορεινά χωριά, εξωτικές παραλίες, φαράγγια, παραθαλάσσιες ταβέρνες και μικρές στάσεις που αξίζουν το ταξίδι σε ένα από τα πιο πολυσύνθετα νησιά της Ελλάδας
«Όλοι οι Έλληνες καταλαβαίνουν νορβηγικά αλλά διστάζουν να μιλήσουν γιατί δεν έχουν ευχέρεια»
Χαρακτηρίζει το νησί ως «παράδεισο σε σχήμα πεταλούδας»
Ο δημοσιογράφος, παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός γράφει για όλα όσα αγαπά στο νησί
Η συγγραφέας μάς αποκαλύπτει το μυστικό για το πώς θα ζήσουμε εκατό χρόνια
Ο Νορβηγός δημοσιογράφος, εκδότης και συγγραφέας αγόρασε το θρυλικό «Κόκκινο Σπίτι» της Αλκυόνης Παπαδάκη στο Νέο Χωριό στην Κρήτη, αναβίωσε μαζί με αυτό και τον ελαιώνα του και βρήκε τη χαρά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.