Ταξιδια

Η ζωή στην Ντόχα του Κατάρ πριν από λίγα χρόνια. Ο ίλιγγος της ανάπτυξης σε 32 φωτογραφίες

https://www.thanasiskaratzas.com/Όταν πριν από 10 χρόνια το μικρό Εμιράτο ξεκινούσε την μετατροπή της έρημου σε διεθνή ατραξιόν

107302-212813.jpg
Θανάσης Καρατζάς
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
358721-743245.jpg
ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Η αρχή της εξωστρέφειας και αλλαγής για τα κράτη του Περσικού κόλπου ξεκίνησε από το Ντουμπάι, ή όπως αναφέρεται, Do-buy. Το πλούσιο υπέδαφος σε αργό πετρέλαιο μετέτρεψε την φτωχική έρημο σε πάμπλουτη οικονομική δύναμη μέσα σε περίπου 40 χρόνια. Το Κατάρ ακολούθησε πιστά τη συνταγή του Ντουμπάι κατασκευάζοντας, ουρανοξύστες, εμπορικά κέντρα, μαρίνες, παραλίες, θέρετρα, χώρους μουσικής, χωρους εκθεσιακούς, τεχνητά νησιά, ακόμη και πίστα ταχύτητας motogp, που για χάρη των Αράβων, οι αγώνες διεξάχθηκαν για πρώτη φορά βράδυ με προβολείς. Φυσικά οι κάθε είδους υπερβολές δεν αποφεύχθηκαν.

Είχα την ευκαιρία και την περιέργεια να επισκευτώ κάποια Εμιράτα πρίν από περίπου 10 χρόνια και το θέαμα ήταν απίστευτο. Κατασκευαστικός οργασμός ήταν η πιο κατάλληλη έκφραση και άκρατος καταναλωτισμός. Και που έβλεπα την πόλη δεν είχε πολύ νόημα. Την επόμενη χρονιά και κάθε χρονιά μετέπειτα το τοπίο θα ήταν αλλαγμένο ριζικά. Αγνώριστο.

Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς, Instagram facebook

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ