- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ριάντ και σύμμαχοι έδωσαν κατάλογο με τρομοκράτες που υποστηρίζονται από το Κατάρ
Η Ντόχα απορρίπτει τους ισχυρισμούς για παροχή στήριξης στην ισλαμιστική τρομοκρατία
Η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της που έχουν διακόψει τις διπλωματικές τους σχέσεις με την Ντόχα, έδωσαν σήμερα στην δημοσιότητα κατάλογο με ονόματα προσώπων και οργανισμών που «συνδέονται με τρομοκρατικές» δραστηριότητες και, όπως ισχυρίζονται, υποστηρίζονται από το Κατάρ.
Τα πρόσωπα και οι οργανισμοί που περιλαμβάνονται στον κατάλογο αυτόν «συνδέονται με το Κατάρ και βρίσκονται στην υπηρεσία ενός ύποπτου πολιτικού προγράμματος του Κατάρ», αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν.
Αυτό δείχνει ότι το Κατάρ «δηλώνει ότι πολεμά από την μία πλευρά την τρομοκρατία την ώρα που από την άλλη πλευρά υποστηρίζει, χρηματοδοδοτεί και δίνει στέγη σε τρομοκρατικές οργανώσεις», σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Πάντως το Κατάρ απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι στηρίζει την ισλαμιστική τρομοκρατία, μετά την κίνηση τεσσάρων αραβικών χωρών.
«Η κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, την Αίγυπτο, αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σχετικά με “την λίστα παρακολούθησης για την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας” για μία ακόμη φορά δίνει έμφαση σε αβάσιμους ισχυρισμούς, που δεν αποδεικνύονται με ρεαλιστικά γεγονότα,” ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της κυβέρνησης του Κατάρ.
«Η θέση μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι πιο ισχυρή από τις θέσεις αρκετών από αυτούς που υπογράφουν την κοινή ανακοίνωση-γεγονός που αγνοήθηκε εσκεμμένα από τους υπογράφοντες» τόνισε η ίδια ανακοίνωση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αιχμές για έλλειψη δημοκρατικού διαλόγου και συλλογικών διαδικασιών
«Διερωτώμαι τι θα λένε τώρα», επισημαίνει σε ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Χωρίς τέλος ο «πονοκέφαλος» για τους αδειούχους του Αυγούστου
Τι ισχύει με την προσαύξηση
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
«Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαπιστώνουν ότι το πλαίσιο των επιδοτήσεων μπαίνει στα σωστά του θεμέλια» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Να μην αφήσουμε να περάσει ούτε μία μέρα για να προχωρήσουμε στις ενέργειες αποκατάστασης του δάσους που χάθηκε»
Ποιες εργασίες θα γίνουν
Πού και πώς κάνω την αίτηση
Προτεραιότητα η προστασία των πολιτών και η ταχεία καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών
Η είσοδος της Meridiam ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας - H σημασία της συμφωνίας
Για ανεπαρκή χρηματοδότηση κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
«Τώρα είναι δικό μας χρέος να σταθούμε δίπλα σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Αλ Σισί εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Ελλάδα για τις πρόσφατες πυρκαγιές
Ολοκληρώθηκαν 66.578 αιτήσεις - Στο 80% παραμένει η ποσοστιαία εγκρισιμότητα
Η ανακοίνωση από Αυγερινό, Κοκοτσάκη, Μουτσάτσου και άλλων 19 πρώην στελεχών του Κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Meridiam αναλαμβάνει πλειοψηφικό πακέτο στην GSI - Υπογράφονται και οι έρευνες βυθού
Όσα αποφασίστηκαν στη διυπουργική υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.