Πολιτικη & Οικονομια

Ριάντ και σύμμαχοι έδωσαν κατάλογο με τρομοκράτες που υποστηρίζονται από το Κατάρ

Η Ντόχα απορρίπτει τους ισχυρισμούς για παροχή στήριξης στην ισλαμιστική τρομοκρατία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
358147-741909.jpg
Getty/ Ideal Images

Η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της που έχουν διακόψει τις διπλωματικές τους σχέσεις με την Ντόχα, έδωσαν σήμερα στην δημοσιότητα κατάλογο με ονόματα προσώπων και οργανισμών που «συνδέονται με τρομοκρατικές» δραστηριότητες και, όπως ισχυρίζονται, υποστηρίζονται από το Κατάρ.

Τα πρόσωπα και οι οργανισμοί που περιλαμβάνονται στον κατάλογο αυτόν «συνδέονται με το Κατάρ και βρίσκονται στην υπηρεσία ενός ύποπτου πολιτικού προγράμματος του Κατάρ», αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν.

Αυτό δείχνει ότι το Κατάρ «δηλώνει ότι πολεμά από την μία πλευρά την τρομοκρατία την ώρα που από την άλλη πλευρά υποστηρίζει, χρηματοδοδοτεί και δίνει στέγη σε τρομοκρατικές οργανώσεις», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πάντως το Κατάρ απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι στηρίζει την ισλαμιστική τρομοκρατία, μετά την κίνηση τεσσάρων αραβικών χωρών.

«Η κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, την Αίγυπτο, αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σχετικά με “την λίστα παρακολούθησης για την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας” για μία ακόμη φορά δίνει έμφαση σε αβάσιμους ισχυρισμούς, που δεν αποδεικνύονται με ρεαλιστικά γεγονότα,” ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της κυβέρνησης του Κατάρ.

«Η θέση μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι πιο ισχυρή από τις θέσεις αρκετών από αυτούς που υπογράφουν την κοινή ανακοίνωση-γεγονός που αγνοήθηκε εσκεμμένα από τους υπογράφοντες» τόνισε η ίδια ανακοίνωση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ